Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Skaityti apie sportą - taip pat sportas.
Išbandyti
Geras turinys neatostogauja. Prenumerata vos nuo 0,50 Eur/mėn!
Išbandyti
2022 01 06

Žymus JAV žurnalistas rado idealią komandą D.Saboniui: žengtų J.Valančiūno pramintu taku

„Indiana Pacers“ vis labiau klimpsta netoli Rytų konferencijos dugno, o tai skatina vis garsėti kalbas apie galimus šios komandos mainus, kuriuose gali atsidurti ir lietuvis Domantas Sabonis. Vienas žymiausių JAV sporto žurnalistų Billas Simmonsas surado ir vietą, kurioje norėtų matyti dusyk „All-Star“ rungtynėse žaidusį aukštaūgį.
Domantas Sabonis gali atsidurti buvusioje Jono Valančiūno komandoje?
Domantas Sabonis gali atsidurti buvusioje Jono Valančiūno komandoje? / Scanpix ir 15min nuotr.

Pusė komandos iškritusi dėl koronaviruso ir šeši pralaimėjimai iš eilės – su tokia realybe tenka susitaikyti „Pacers“ sirgaliams, kurių neguodžia ir galingas D.Sabonio žaidimas – praėjusią naktį jis surinko įspūdingą trigubą dublį, pelnydamas net 32 taškus.

Indianapolio komanda pastarąjį kartą laimėjo dar prieš Kalėdas, o jų atsilikimas nuo į atkrintamąsias ir įkrintamąsias pateksiančių komandų tik auga.

Su 14 pergalių ir 25 pralaimėjimais „Pacers“ yra tik trylikti Rytuose, o nuo 12-oje vietoje esančių „Atlanta Hawks“ juos skiria jau trys pergalės. Maža to, „vanagai“ dar yra sužaidė dvejomis rungtynėmis mažiau.

Tai verčia sirgalius ir žurnalistus galvoti apie galimus mainus bei žvalgytis į komandas, kuriose galėtų atsidurti „Pacers“ lyderiai.

Buvęs ESPN žurnalistas, „The Ringer“ portalo įkūrėjas bei viena žymiausių JAV sporto žiniasklaidos personų B.Simmonsas norėtų, kad D.Sabonis persikeltų į vieną labiausiai šį sezoną stebinančių NBA klubų.

Tai – „Memphis Grizzlies“, priešingai nei „Pacers“, šį sezoną sparčiai renkantys pergales, kurių dabar yra iškovoję šešias iš eilės.

Ja Moranto vedami „grizliai“ Vakarų konferencijoje yra ketvirtoje vietoje, o prieš septintoje esančius „Denver Nuggets“ turi net septynių pergalių pranašumą. Būtent septinta vieta yra riba, nuo kurios komandoms teks žaisti įkrintamosiose, kad patektų į atkrintamąsias.

„Scanpix“ nuotr./Ja Morantas
„Scanpix“ nuotr./Ja Morantas

B.Simmonsas svajoja šioje komandoje išvysti dar ir D.Sabonį.

„Tai beprotiška, bet nepaliauju galvoti apie tai, kaip jų komandoje atrodytų Sabonis. Ar jie galėtų sudėlioti pasiūlymą iš keturių žaidėjų, kuriame būtų Ziaire'as Williamsas, Xavieras Tillmanas ir šaukimai? Bandau sugalvoti, kaip tą padaryti neatiduodant Jareno Jacksono, kas ir taip būtų neįmanoma, nes jo naujas kontraktas dar neįsigaliojo. Ko gero, jie neturi pakankamai, kad gautų Sabonį, bet turi pakankamai gauti kažkam panašaus į Mylesą Turnerį, – apie dabartinį lietuvio komandos draugą užsiminė žurnalistas. – Įvertinus tai, kaip žaidžia Ja, į šią komandą reiktų žiūrėti rimtai – iki tapimo kažkuo jiems trūksta vieno manevro.“

Kartu su B.Simmonsu laidoje dalyvavo ir „The Ringer“ žurnalistas Robas Mahoney, kuris irgi teigiamai atsiliepė apie galimybę D.Sabonį matyti Memfyje.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Domantas Sabonis
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Domantas Sabonis

Jo manymu, kiek silpniau besiginantis ir prasčiau iš toli atakuojantis, tačiau nuostabiai baudos aikštelėje rungtyniaujantis lietuvis gerai derėtų su viena jaunųjų „Grizzlies“ vilčių Jarenu Jacksonu, kurio stiprybės – gynyba ir pataikymas iš toli, o silpnybės – kova dėl kamuolių ir žaidimas arčiau krepšio.

„Sabonio variantas yra įdomus. Jei galvoji, ko norėtum žaidžiančio šalia Sabonio, kad būtų užkamšytos jo skylės gynyboje, Jarenas Jacksonas būtų labai neblogas jo partneris. Ši pora būtų labai logiška. O puolime įveikti „grizlius“ tokiu atveju būtų labai sunku“, – kalbėjo R.Mahoney.

Vis dėlto, jo manymu, „Grizzlies“ ir „Pacers“ mainų scenarijus, įtraukiant į juos D.Sabonį, menkai tikėtinas, jei Memfis nesiryš keisti vieno iš savo kertinių žaidėjų, pavyzdžiui, J.Jacksono ar Desmondo Bane'o, jau nekalbant apie vieną geriausių šio sezono NBA gynėjų J.Morantą.

Puolime įveikti „grizlius“ tokiu atveju būtų labai sunku.

„Nemanau, kad pavyktų įgyvendinti šiuos mainus, neatiduodant kažko svarbaus, pavyzdžiui, Bane'o. Tam, kad gautum Sabonį, turi atiduoti gerą žaidėją“, – tikino „The Ringer“ žurnalistas.

Primename, kad Memfyje nuo 2019 iki 2021 metų rungtyniavo kitas lietuvis Jonas Valančiūnas, pernai atvedęs „grizlius“ iki atkrintamųjų varžybų, bet vasarą išmainytas į „New Orleans Pelicans“ klubą.

„Scanpix“ nuotr./Jonas Valančiūnas
„Scanpix“ nuotr./Jonas Valančiūnas

NBA komandos mainytis žaidėjais galės iki vasario 10 dienos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Didžiausiame Bukčių miško parke Vilniuje pasivaikščioti kviečia trys nauji maršrutai
Reklama
„Huawei FreeBuds 6i“ – iki 100 eurų kainuojančios belaidės ausinės
Reklama
Vaikų vasaros atostogoms įsibėgėjant, „Telia Play“ kino rekomendacijos vaikams ir visai šeimai
Reklama
„Įspūdžiai išliko visam gyvenimui“: TV bokštas kviečia pasivaikščioti 170 metrų aukštyje