Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Ambicingas Wembio tikslas olimpinėse žaidynėse: „Ne auksas būtų nesėkmė“

Victoras Wembanyama dar nėra žaidęs už Prancūzijos rinktinę jokiame oficialiame turnyre, tačiau 20-metis vunderkindas jau kelia aukščiausius tikslus sau ir savo šalies komandai.

„San Antonio Spurs“ atstovaujantis prancūzas ketina užsivilkti rinktinės aprangą vasarą vyksiančiose Paryžiaus olimpinėse žaidynėse.

Antradienį buvo ištraukti jų burtai, kurie Prancūzijos rinktinę nuvedė į B grupę. Joje šeimininkai sutiks pasaulio čempionę Vokietiją, Japoniją ir atranką Rygoje laimėjusią rinktinę.

Nors į Paryžių atvyks labai rimtai nusiteikę amerikiečiai, kuriuos į priekį turėtų vesti tokie žaidėjai kaip LeBronas Jamesas, Stephenas Curry ir Kevinas Durantas, V.Wembanyama kalbėdamas su Prancūzijos žiniasklaida įvardino vienintelį tikslą savo komandai.

„Bet koks kitas rezultatas nei pirma vieta būtų nesėkmė, nes galėtume pasirodyti geriau. Neturime dėl nieko gailėtis, bet tai – tikrai pasiekiamas rezultatas“, – sakė NBA arenose siautėjantis prancūzas.

Jis nesibaimina ir galingos JAV komandos sudėties.

„Kur kas mieliau varžysiuosi prieš jų geriausią komandą nei antrą ar trečią sudėtį. Ir nesvarbu, kur su jais susitiksime – finale ar kitame etape“, – sakė V.Wembanyama.

Jis praleido praėjusių metų pasaulio čempionatą, kuris baigėsi nesėkme jau grupių etape iškritusiai Prancūzijai, tačiau dabar yra nusiteikęs ryžtingai.

„Noriu palikti žymę. Noriu įsirašyti į istoriją su ambicingais tikslais, o netrukus ir su dideliais pasiekimais“, – svajojo prancūzų talentas.

Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Victoras Wembanyama
Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Victoras Wembanyama

V.Wembanyama turėtų būti vienas Prancūzijos komandos lyderių kartu su daugybę metų joje žaidžiančiais Rudy Gobert'u, Nicolas Batumu ir Evanu Fournier.

Pirmas praėjusių metų NBA naujokų biržos šaukimas jau debiutuodamas stipriausioje pasaulio lygoje verčia kalnus. „Spurs“ milžinas vidutiniškai pelno po 20,7 taško, atkovoja po 10,4 kamuolio, atlieka po 3,5 rezultatyvaus perdavimo ir blokuoja po 3,5 metimo.

Paryžiaus olimpinių žaidynių krepšinio turnyras vyks liepos 27 – rugpjūčio 10 dienomis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius