TIK ŽMONĖS Cinema: A. Valujavičiaus filmas „Irklais per Atlantą“
Žiūrėti
Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Kazys Maksvytis pakomentavo olimpinius burtus

Lietuvos krepšinio rinktinės treneris Kazys Maksvytis įvertino olimpinių žaidynių burtus, atskleidusius mūsų varžovus, su kuriais teks žaisti Paryžiuje, jei lietuviai prieš tai laimės atrankos turnyrą.
Kazys Maksvytis
Kazys Maksvytis / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Antradienį Mieso mieste (Šveicarija) buvęs NBA krepšininkas ir triskart olimpinis čempionas Carmelo Anthony padėjo ištraukti Paryžiaus olimpinių žaidynių krepšinio turnyro burtus. Potencialius varžovus sužinojo ir Lietuvos rinktinė.

Jei lietuviai laimės olimpinį atrankos turnyrą Puerto Rike, tuomet po kelių savaičių Prancūzijoje rungtyniaus C grupėje kartu su Serbija, JAV ir Pietų Sudanu.

„Visų pirma, reikia patekti į tą olimpiadą. Ten patekus, jau sutiktume su visom sąlygom, – burtų rezultatus komentavo Lietuvos rinktinės treneris Kazys Maksvytis. – Grupė stipri, bet matome pagal visas komandas, kurios greičiausiai bus olimpiadoj, net ir tos, kurios pateks iš kvalifikacijos, tai gana stiprios komandos.”

Olimpinių žaidynių krepšinio turnyre į ketvirtfinalį pateks po dvi geriausias grupės komandas ir 2 iš 3 geriausių komandų, užėmusių trečiąsias vietas savo grupėse.

Praėjusią vasarą FIBA pasaulio taurės turnyro antrajame grupės varžybų etape Lietuvos rinktinė įveikė JAV krepšininkus 110:104.

Po puikios pergalės sekė skaudus pralaimėjimas Serbijai ketvirtfinalyje 68:87.

VIDEO: K. Maksvytis apie Olimpiados burtus: „Varžovai stiprūs, tačiau pirmiausia reikia įveikti atranką“

Šią vasarą Lietuvos krepšinio rinktinė olimpinės atrankos turnyre San Chuane (Puerto Rikas) grupės etape susidurs su Meksika ir Dramblio Kaulo Krantu. Patekimo į turnyro pusfinalį atveju, lauktų akistata su Italijos, Puerto Riko arba Bahreino rinktine.

Atrankos varžybos Rygoje (Latvija), San Chuane, Pirėjuje (Graikija) ir Valensijoje (Ispanija) bus organizuojamos liepos 2-7 dienomis.

Paryžiaus olimpinės žaidynės vyks liepos 26 – rugpjūčio 11 dienomis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius