Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2021 08 03

Australija tęsia žygį link pirmojo olimpinio medalio – ketvirtfinalyje sutriuškino Argentiną

Paskutiniajame olimpinio krepšinio turnyro ketvirtfinalyje – mažai intrigos. Antroje mačo dalyje dominavusi Australijos rinktinė 97:59 (18:22, 21:11, 21:15, 37:11 sutriuškino Argentiną ir Tokijuje tęsia kovą dėl medalių.

Rungtynes solidžiau pradėjo dviejų savo varikliukų vedama Argentina – Nicolas Laprovittola nuo pirmų minučių pajautė savo metimą ir per pirmą ketvirtį surinko 9 taškus, o Facundo Campazzo demonstravo sau būdingą energiją abiejose aikštės pusėse ir puikiai dirigavo savo ekipos žaidimui.

Argentiniečiai buvo atitrūkę į priekį 7 taškais (15:8), tačiau kėlinį kiek geriau užbaigė varžovai, sumažinę deficitą iki keturių.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Mattisse'as Thybulle'as
AFP/„Scanpix“ nuotr./Mattisse'as Thybulle'as

Antrajame kėlinyje savo ekipą spurtui įkvėpė vieną kamuolį po kito periminėjęs Mattisse'as Thybulle'as, kuris įsūdė ir du tritaškius, o su antruoju įėjimu į aikštę kur kas užtikrinčiau atrodė australų lyderis Patty Millsas. Australija atkarpą laimėjo 16:4 ir perėmė rungtynių kontrolę, o dvikovai įpusėjus pirmavo 39:33.

Po pertraukos du tritaškius įskraidinęs Jockas Landale'as savo ekipai sukūrė rekordinę persvarą (48:37), tačiau argentiniečius į žaidimą sugrąžino netikėtai iš tolimojo nuotolio iššovęs Gabrielis Deckas – du puolėjo tritaškiai ir tik -6.

Pastarasis žaidė puikias rungtynes, tačiau dar trečiajame kėlinyje užsidirbo ketvirtą pražangą ir buvo priverstas sėstis priverstinio poilsio.

Argentiniečių baterijos sėdo, o savo ruožtu australų gretose puikias atkarpas sužaisdavo vis kitas krepšininkas – į žaidimą nuostabiai įėjo Dante Exumas, per kelių minučių atkarpą surinkęs 9 taškus.

Dvikovos favoritai spurtavo net 25:0 (79:48) ir sudėliojo visus taškus – ketvirtajame kėlinyje argentiniečiai pirmuosius taškus pelnė tik ketvirčiui persiritus į antrą pusę

Pusfinalyje australų lauks JAV rinktinė. Kitame pusfinalyje varžysis Slovėnija ir Prancūzija.

Australijos rinktinė toliau vaikosi savo pirmojo olimpinio medalio – ši komanda net keturis kartus olimpiniame krepšinio turnyre finišavo ketvirta.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Luisas Scola
AFP/„Scanpix“ nuotr./Luisas Scola

Turbūt paskutiniąsias rungtynes su savo šalies nacionalinės komandos marškinėliais žaidęs Luisas Scola buvo blankus. 41-erių veteraną apribojo asmeninės pražangos, o per 25 min. jis pelnė 7 taškus ir surinko tik 4 naudingumo balus.

Argentinos krepšinio mohikanas kovėsi iki pat pabaigos, o aikštę paliko tik likus 51 sek. – veteraną plojimais palydėjo ne tik komandos draugai, bet ir visi australai bei arenoje susirinkęs personalas.

Pralaimėtojų gretose strigo ir mažasis „Facu“ – 9 taškai, 6 klaidos ir 7 naudingumo balai.

Australijos ekipoje rezultatyviausiai ir vėl rungtyniavo Patty Milsas, kuris surinko 18 taškų. Dviženklį taškų skaičių surinko ir N.Kay'us, Joe Inglesas, J.Landale'as ir M.Thybulle'as.

Argentinos krepšinio rinktinė: Nicolas Laprovittola 16 (4 rez. perd.), Gabrielis Deckas 12 (10 atk. kam.), Facundo Campazzo 9 (5 rez. perd.), Luisas Scola ir Marcosas Delia po 7.

Australijos krepšinio rinktinė: Patty Milsas 18 (3/4 trit., 4 rez. perd.), Mattisse'as Thybulle'as (5 atk. kam., 3 per. kam., 18 naud. bal.) ir Jockas Landale'as (7 atk. kam., 5 rez. perd., 3 per. kam., 19 naud. bal.) po 12, Joe Inglesas 11 (7 rez. perd.), Nickas Kay'us 10 (10 atk. kam., 17 naud. bal.).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius