TIK ŽMONĖS Cinema: A. Valujavičiaus filmas „Irklais per Atlantą“
Žiūrėti
Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2023 09 10

Carmelo Anthony patarimo neišgirdę amerikiečiai: „Skauda, bet sugrįšime“

JAV rinktinė pirmą kartą per daugiau nei 20 metų pasaulio čempionate patyrė net tris pralaimėjimus ir liko be medalių, tačiau skaudi pirmoji patirtis jauniesiems amerikiečiams nesumažino noro ateityje žaisti rinktinių turnyruose.
Rungtynių akimirka
Rungtynių akimirka / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

„Mano patarimas būtų eiti ir žaisti, nes jie žino, kaip tą daryti. Jie turi rasti būdą, kaip laimėti rungtynes. Jie neiškovos aukso, bet bronzos apdovanojimas irgi yra puikus. Jie turi eiti į aikštę ir laimėti prieš Kanadą. Jie neturi dvejoti, ką reiškia bronzos medalis – jie turi eiti ir kovoti, nes jo reikšmę supras vėliau.“

Tokį patarimą mažojo finalo išvakarėse savo tautiečiams davė daug kartų pats rinktinėje žaidęs ir du bronzos medalius pasaulio čempionate ir olimpinėse žaidynėse iškovojęs Carmelo Anthony.

Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Carmelo Anthony
Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Carmelo Anthony

Jo amerikiečiai neišgirdo ir pirmą kartą istorijoje pralaimėjo planetos pirmenybių mažąjį finalą.

JAV rinktinė, dėl ligos neturėjusi Paolo Banchero, Brandono Ingramo ir Jareno Jacksono, jau pirmajame kėlinyje krito į duobę ir atsiliko 13 taškų, o dviženklį deficitą turėjo ir ketvirtajame kėlinyje.

Vedami Anthony Edwardso amerikiečiai sugebėjo sugrįžti, kai spurtavo 12:0, o paskutinėmis sekundėmis stebuklingai gelbėjosi, kai Mikalas Bridgesas tyčia prametė baudos metimą, atsikovojo kamuolį ir pataikė tritaškį, išplėšdamas pratęsimą.

Vis dėlto jame stipresni buvo Kanados krepšininkai, triumfavę 127:118 ir pirmą kartą iškovoję medalį pasaulio čempionate.

„Norėjome užbaigti čempionatą aukšta nata, bet to nepadarėme. Žinoma, kad tai nuvylė mus“, – po jau trečiosios nesėkmės Maniloje sakė JAV įžaidėjas Tyrese'as Haliburtonas.

Jo ekipa Kanadai pasaulio čempionate nusileido pirmą sykį – prieš tai buvo laimėtos visos septynios akistatos.

Tai tapo ir pirmuoju kartu nuo 2002 metų, kai JAV rinktinė per vieną čempionatą nusileido oponentams net tris sykius – jie pralaimėjo ne tik kanadiečiams, bet ir Lietuvai bei Vokietijai.

O be medalių amerikiečiai liko jau antrame pasaulio čempionate iš eilės – taip nebuvo nutikę dar nuo 1963-1970 m. laikotarpio, kai JAV rinktinė apdovanojimų neiškovojo tris kartus iš eilės.

„Nusivylimas“, – 15min paprašytas apibendrinti pasirodymą Maniloje ir ketvirtąją vietą sakė „Indiana Pacers“ įžaidėjas T.Haliburtonas.

Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Rungtynių akimirka
Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Rungtynių akimirka

„Tikrai nesame patenkinti, kai neiškovojome medalio“, – sakė „Los Angeles Lakers“ žvaigždė Austinas Reavesas.

Daugiausiai problemų amerikiečiams kėlė gynyba.

Lietuva į jų krepšį įmetė 110 taškų, Vokietija – 113, o Kanada su pratęsimu suvertė net 127 taškus.

Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Rungtynių akimirka
Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Rungtynių akimirka

Iki tol amerikiečiai per 162 mačus pasaulio čempionatuose niekada nebuvo praleidę 110 taškų, o dabar tiek į jų krepšį įkrito triskart per savaitę.

„Turime geriau žaisti gynyboje. Nesugebėjome to padaryti dvejose rungtynėse iš eilės. Toks žaidimas negali atnešti mums pergalių“, – apie pamokas iš pasaulio čempionato sakė T.Haliburtonas.

Toks žaidimas negali atnešti mums pergalių.

„Nesugebėjome jų sustabdyti. Jie pagavo ritmą ir įsižaidė. Labai skauda po tokio pralaimėjimo“, – apie gynybą kalbėjo ir pratęsimą išplėšęs M.Bridgesas.

Mažajame finale amerikiečius pražudė Kanados tandemas Dillonas Brooksas ir Shai Gilgeous-Alexanderis. Kartu jie surinko 70 taškų ir 82 naudingumo balus, o D.Brooksas pelnė daugiau taškų negu kada yra surinkęs NBA lygoje – net 39.

Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Rungtynių akimirka
Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Rungtynių akimirka

„Jie labai norėjo laimėti ir žengė žingsnį į priekį. Už tai jie gauna pinigus NBA – tai labai geri žaidėjai“, – oponentų žaidimą įvertino T.Haliburtonas.

Visiems dvylikai amerikiečių šis pasaulio čempionatas buvo pirmoji rinktinių patirtis vyrų krepšinyje.

„Buvo smagi patirtis. Kai gali žaisti su užrašu „JAV“ ant krūtinės, tau visada yra didelė garbė. Buvo smagu, bet paliekame turnyrą su nusivylimu, – pabrėžė T.Haliburtonas, vėliau kalbėjęs apie tai, ko išmoko planetos pirmenybėse. – Fiziškumas, kurį išvydome čia, mums tikrai pravers NBA. Daugelį žaidėjų, prieš kuriuos žaidėme čia, pamatysime ir NBA. Manau, kad ši patirtis leis mums būti geresniais.“

Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Rungtynių akimirka
Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Rungtynių akimirka

Nepaisant nusivylimo Filipinų sostinėje, amerikiečiai neketina spjauti į rinktinę ateityje.

„Jei tik rinktinei manęs reikės, aš tikrai sugrįšiu“, – tikino T.Haliburtonas.

„Niekada nesakysiu ne, – pridūrė M.Bridgesas. – Man garbė atstovauti rinktinei. Nesvarbu, kaip viskas pasibaigė, tačiau tikrai nesigailiu paaukojęs 6-7 savaites rinktinei.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius