Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kitą savaitę sužais paskutinį mačą – uždaromas Mato Buzelio klubas

G lygoje rungtyniavusi „Ignite“ komanda skaičiuoja paskutines dienas. Patvirtinta, kad klubas, kuriam šį sezoną atstovauja Matas Buzelis, po šio sezono bus uždarytas. „Tai viskas“, – instagrame parašė 19-metis Lietuvos krepšinio talentas.
Temos: 2 NBA Matas Buzelis

Prieš ketverius metus įkurta komanda kitą savaitę baigs savo egzistavimą. Tai ketvirtadienį patvirtino G lyga, nurodžiusi, kad svarbiausia priežastis – besikeičiantis krepšinio žemėlapis.

Hendersone, Nevados valstijoje prieš ketverius metus įkurta komanda buvo suformuota tam, kad joje žaistų jauni krepšinio talentai, besirengiantys žengti į NBA, bet nenorintys stoti į universitetus.

„Prieš ketverius metus mes startavome su „Ignite“, kad užpildytume spragą krepšinio žemėlapyje, ir aš didžiuojuosi, kad prisidėjome prie krepšinio ekosistemos, – sakė G lygos prezidentas Shareefas Abdur-Rahimas, buvęs ilgametis NBA žaidėjas. – Po pokyčių jaunimo ir koledžų krepšinyje, dabar teisingas metas žengti kitokį žingsnį.“

„Ignite“ tapo nereikalinga, nes įvyko permainos JAV studentų krepšinio taisyklėse. Dabar ir NCCA žaidžiančių komandų krepšininkams gali būti mokami pinigai, studentai gali sudaryti reklaminius sandorius.

„Kai kurie žaidėjai jautė, kad buvo neteisinga, kai jie norėjo ne tik uždirbti žaisdami krepšinį, bet ir sudaryti komercines sutartis, bet to negalėjo padaryti koledže – dabar visiems sudarytos tokios pačios galimybės“, – praėjusį mėnesį sakė NBA komisaras Adamas Silveris.

Šį sezoną „Ignite“ labiausiai didžiavosi talentais Matu Buzeliu ir Ronu Hollandu, kuriems prognozuojami aukšti šaukimai NBA naujokų biržoje.

Pačiai komandai tai buvo prastas sezonas – Vakarų konferencijoje laimėti tik 2 mačai, pralaimėta 28, o tai yra pats prasčiausias rezultatas NBA rezervinėje lygoje tarp 31 klubo.

Kita vertus, M.Buzelis šioje ekipoje susipažino su vyrų krepšiniu, pamažu įsibėgėjęs po traumos sujauktos sezono pradžios.

„Scanpix“ nuotr./Matas Buzelis
„Scanpix“ nuotr./Matas Buzelis

19-metis 211 cm ūgio JAV užaugęs lietuvis per 24 mačus G lygoje pelnė po 13,9 taško, atkovojo po 6,8 kamuolio ir atliko po 1,9 rezultatyvaus perdavimo, žaisdamas po 31 minutę vidutiniškai.

M.Buzelis nebūtų likęs komandoje bet kuriuo atveju, nes planas ir buvo po sezono bandyti laimę NBA naujokų biržoje.

„Ignite“ sužais savo paskutinį mačą kovo 28 dieną su „Ontario Clippers“.

Šiuo metu NBA priklauso devyni krepšininkai, kurie yra žaidę „Ignite“ anksčiau, tarp jų Scootas Hendersonas, Jalenas Greenas, Dysonas Danielsas, Jonathanas Kuminga.

VIDEO: Karjeros savaitė: įspūdingai kovojusio „Žalgirio“ centro epizodai
VIDEO: Gerbėjai prašo pasilikti Kaune: „Žalgirio“ lyderis nukalė dar vieną pergalę
VIDEO: Kol dar yra vilties: įkvėpta „Žalgirio“ arena dėkojo už žūtbūtinę pergalę

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius