Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

M.Buzelis atskleidė ypatingą ryšį su J.Valančiūnu: „Jis man – tarsi dėdė“

Sėkmingai NBA „All-Star“ savaitgalyje pasirodęs Matas Buzelis sulaukė ir NBA žurnalistikos įžymybės Shamso Charanios dėmesio. Jam lietuvis papasakojo ir apie ypatingą savo ryšį su Jonu Valančiūnu.

19-metis Čikagos lietuvis praėjusį savaitgalyje dalyvavo dviejuose „All-Star“ renginiuose.

Penktadienį M.Buzelis kartu su kitais G lygos ir pirmamečiais bei antramečiais NBA lygos krepšininkais varžėsi „Kylančių žvaigždžių“ rungtynėse ir netgi įmetė pergalingą metimą prieš Victoro Wembanyamos atstovaujamą ekipą.

Sekmadienį 208 cm ūgio talentas dalyvavo ir G lygos žvaigždžių renginyje Indianapolyje.

Sėkmingas jo pasirodymas ir keli geresni mačai G lygoje pastaruoju metu lėmė, jog M.Buzelio akcijos kyla ir kalbant apie būsimą NBA naujokų biržą. ESPN dabar jį vertina jau ketvirtuoju šaukimu.

Dėmesį lietuviui parodė ir 2,2 mln. sekėjų socialiniame tinkle „X“ turintis „The Athletic“ veidas Shamsas Charania, kalbėjęsis su M.Buzeliu ir jo komandos draugu „G League Ignite“ komandoje Ronu Hollandu.

„Visi turi savo gyvenimo tikslą, o mano tikslas yra tapti geriausiu krepšininku, kokiu galiu tapti. Kažkas kitas nori tapti gydytoju ar mokytoju, bet aš noriu tapti geru krepšininku, nes myliu šį užsiėmimą. G lygą pasirinkau, nes tai buvo strateginis sprendimas mano tobulėjimui. Dirbti su geriausiais treneriais, žaisti prieš geriausius žaidėjus, žaisti pagal NBA taisykles, ką darysiu ir ten“, – Sh.Charaniai savo pasirinkimą šį sezoną žaisti G lygoje, o ne NCAA pirmenybėse aiškino M.Buzelis.

„Scanpix“/AP nuotr./Matas Buzelis
„Scanpix“/AP nuotr./Matas Buzelis

Jis papasakojo ir apie ypatingą ryšį su lietuviu Jonu Valančiūnu, kuris dirba su Mato tėčiu Aidu – buvusiu krepšininku ir Lietuvos rinktinės personalo nariu.

„Mano tėtis dirba privačiai su Jonu Valančiūnu, jis – jo kineziterapeutas. Labai smagu, nes kai noriu, galiu su juo pasikalbėti apie NBA. Jis – tarsi mano dėdė, labai dažnai su juo pasimatau“, – atskleidė Amerikos lietuvis.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Jonas Valančiūnas
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Jonas Valančiūnas

Įdomu tai, kad vaikystėje jis užsiėmė visai ne krepšiniu, o kita sporto šaka.

„Aš buvau plaukikas ir man tai sekėsi, tad tai ir dariau. Aš net nelankydavau treniruočių ir nesistengdavau, bet vis tiek visus aplenkdavau, – juokėsi M.Buzelis. – Bet plaukimas man nepatiko, o krepšinis patiko. Žaidžiau kompiuterinius žaidimus ir norėjau jais užsiimti, bet maždaug septintoje klasėje pagalvojau – kuo užsiimsiu gyvenime? Tada nusprendžiau žaisti krepšinį. Manau, kad mano pasirinkimas buvo geras.“

Vida Press nuotr./Matas Buzelis NBA „All-Star“ rungtynėse
Vida Press nuotr./Matas Buzelis NBA „All-Star“ rungtynėse

Būsimas NBA krepšininkas atskleidė ir savo idealus, pagal kuriuos modeliuoja savo žaidimą.

„Paulas George'as ir Luka (Dončičius). Paulo George'o žaidime nėra trūkumų, o Lukos puolimo sugebėjimai yra neįtikėtini, dar nematyti anksčiau. Mane žavi Paulo George'o gynybiniai instinktai, bet jis puikiai žaidžia ir puolime, tad man jis atrodo tobulas žaidėjas. O iš Lukos bandau išmokti judesius puolime“, – sakė M.Buzelis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius