Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2023 09 10

Vokietijos treneris – apie kelią link titulo, prastą alų Filipinuose ir O.Scholzo žinutę

Vokietijos rinktinės vyriausiojo trenerio kėdėje Henriką Rodlą 2021-aisiais pakeitęs Gordonas Herbertas pirmiausia pasiekė bronzos medalį Europos pirmenybėse, o po metų užvedė nacionalinę komandą ant aukščiausio pasaulio pirmenybių laiptelio.

Naujai iškepti pasaulio čempionai Gordonas Herbertas ir turnyro MVP tapęs įžaidėjas Dennisas Schroderis į čempionišką spaudos konferenciją įžengė su šypsenomis veiduose bei laikydami alaus skardines rankose.

Vokietijos rinktinės atstovai suglamžė ant stalo buvusius visus tris statistikos protokolus bei švystelėjo juos į žurnalistų būrį.

Šiuose lapuose buvo matyti amžiams nusėdęs geriausias Vokietijos krepšinio pasiekimas – finale 83:77 rezultatu pranokta Serbija ir pirmieji pasaulio taurės aukso medaliai šalies istorijoje.

Filipinuose, Indonezijoje ir Japonijoje vykusiame čempionate vokiečiai taip ir nepatyrė pralaimėjimo – aštuonios pergalės iš aštuonių galimų.

VIDEO: Pasaulio krepšinio čempionato finalas: Vokietija – Serbija

Lemiamame mače labiausiai spindėjo D.Schroderis, kuris sužaidė tragiškas ketvirtfinalio rungtynes su Latvija (4 pataikyti metimai iš 26).

Kovoje dėl aukso jis surinko 28 taškus ir tapo pagrindiniu Serbijos duobkasiu.

Pirmąją savo čempionišką kalbą 64-erių strategas iš Kanados pradėjo pasakodamas būtent apie pirmąjį susitikimą su D.Schroderiu bei sudėtingą kelią link pasaulio čempionų sosto.

„Viskas prasidėjo 2021-aisiais metais, kai gavau vyriausiojo trenerio darbą ir susitikau su Dennisu. Mes kalbėjome tris ar keturias valandas, per kurias aš pamačiau jo širdį, pasišventimą ir rūpestį dėl savo šalies, nacionalinės rinktinės ir komandos draugų. Čia viskas prasidėjo – 2021-ųjų metų rugsėjį ir nuo to mes viską statėme, – sakė G.Herbertas. – Noriu padėkoti visiems žaidėjams, kurie padėjo per atranką patekti į pasaulio čempionatą. Mažai kas pamena, jog mes pralaimėjome pirmąjį mačą namuose Estijai. Iš viso laimėjo 10, pralaimėjome 2, o tuomet gavome Dennisą, Isaacą Bongą ir Johannesą Voigtmanną, kurie žaidė birželio mėnesį atrankoje. Tai žaidėjai, kurie neturėjo kontraktų, bet atėjo ir žaidė. Jie parodė pavyzdį visiems. Dabar matome rezultatą. Tai – siurrealus momentas. Šiai nuostabiai grupei žaidėjų pasakiau, kad turime talento, bet svarbiausia yra komanda. Šiems vyrukams rūpėjo komandos draugai, jie metė iššūkį vieni kitiems.“

Trenerio pasisakymą užbaigė sugedęs mikrofonas. Tam galbūt turėjo įtakos prieš kelias akimirkas įsiveržęs būrys Vokietijos žaidėjų, spaudos konferencijos stalą nulaistęs alumi.

„Žinau tiek, kad Filipinuose alus galėtų būti geresnis“, – apie laukiančią šventę pasisakė G.Herbertas.

Treneris teigė rungtynių popietę sulaukęs Vokietijos kanclerio Olafo Scholzo žinutės, kuri jį inspiravo.

„Šiandien po popietės miego atsibudau ir pamačiau Olafo Scholzo žinutę. Tai – siurrealus jausmas, kuris man nebeleido užmigti, – sakė G.Herbertas. – Manau, kad tai parodo, kaip Vokietijai rūpi šis mūsų žygis pasaulio čempionate. Aš negalėjau patikėti, kad gavau žinutę iš kanclerio. Vokietijos žmonės įvertino tai, ką mes pasiekėme. Tai – nuostabu.“

2023-iųjų metų pasaulio čempionato karūna – penktasis medalis Vokietijos apdovanojimų kolekcijoje.

Pirmąjį vokiečiai iškovojo 1993-iaisiais, kai komandai vadovavo dabar varžovu buvęs Svetislavas Pešičius. Jis rinktinę nuvedė iki namuose vykusių Europos pirmenybių aukso.

Tuomet atėjo Dirko Nowitzki era. 2002-aisiais Indianapolyje jis nukalė planetos bronzą, o po trejų metų Serbijoje ir Juodkalnijoje – Senojo žemyno sidabrą.

Prie pastarųjų dviejų medalių tiesiogiai prisidėjo treneris Gordonas Herbertas – 2022-ųjų metų Europos čempionato bronza ir 2023-ųjų metų planetos taurės auksas.

VIDEO: Triumfuojantys vokiečiai: „Turėsime gerą vakarėlį“
VIDEO: „Krepšinio karštis“ su L.Kleiza ir M.Gecevičiumi: Latvijos pamoka, Lietuvos rinktinės įvertinimas ir spėjimas finalui

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Užsisakykite 15min naujienlaiškius