Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

15min organizuojamas Nacionalinės viktorinos Žiemos turas įvyko: klausimus rasite čia

Sveiki atvykę į 15min organizuojamos Nacionalinės viktorinos Žiemos turą! Čia jūsų laukia 45 klausimai apie Lietuvą, suskirstyti į tris temas – Moterys, Meilė ir Signatarai.
Nacionalinė viktorina Žiemos turas
Žiemos turo vizualas

Viktorinos užduotis rasite šiek tiek žemiau. Bet pirmiausia – taisyklės. Atidžiai jas perskaitykite.

Nacionalinės viktorinos Žiemos turą sudaro 45 klausimai, pobūdžiu panašūs į kasmet 15min organizuojamos populiarios Nacionalinės viktorinos, kuri šiemet vyks kovo 6 d. (plačiau apie ją skaitykite čia), klausimus. Visi viktorinos klausimai yra susiję su Lietuva.

Viktorinos temos šįkart yra susijusios su įvairiomis šventėmis. Kadangi artėja Kovo 8-oji – Moters diena – pirmieji 15 klausimų yra susiję su daug pasiekusiomis, stipriomis ir žymiomis moterimis iš Lietuvos istorijos bei dabarties.

Vasario 14-osios – Valentino dienos – proga antras klausimų penkioliktukas yra susijęs su meile. Į šią temą pažiūrėta plačiai – klausimai susiję tiek su realybėje nutikusiomis meilės istorijomis, tiek su meilės istorijomis iš įvairių lietuviškų knygų, filmų, tiek su lietuviškomis dainomis apie meilę.

Paskutinis klausimų penkioliktukas Vasario 16-osios proga yra susijęs su Nepriklausomybės akto signatarais bei pačiu Nepriklausomybės aktu.

Kiekvienas viktorinos dalyvis prieš spręsdamas gali pasirinkti vieną iš dviejų viktorinos versijų – lengvesnę arba sunkesnę.

Klausimai abiejose versijose beveik identiški, bet pasirinkus lengvesnę versiją atsakymus galima rinktis iš 4 variantų. Tad dalyviai, net nežinodami atsakymo, gali bandyti jį išmąstyti „atmetimo būdu“ arba tiesiog atspėti. Panašiai kaip kasdieniuose 15min portalo testuose.

Tuo tarpu pasirinkę sunkesnį variantą dalyviai atsakymų variantų neturės – įrašyti atsakymą turės patys. Panašiai kaip Nacionalinėje viktorinoje.

Spręsti užduotis ir pretenduoti į prizus buvo galima nuo 2021 m. vasario 13 d. 19 val. iki 2021 m. vasario 14 d. 19 val. Šiuo metu galite spręsti užduotis savo malonumui.

Atsakyti į visus klausimus abiejose versijose yra skirta 30 minučių, kurios bus pradėtos skaičiuoti, kai nuspręsite pradėti viktoriną ir išvysite pirmąjį klausimą. Visus klausimus atsakyti turite vienu prisėdimu – laiko sustabdyti negalima.

Kad ir kurią versiją spręsite, atsakymus išvysite tik baigę viktoriną. Kol atsakymai užsikraus, gali tekti luktelti kelias minutes.

Jeigu norite spręsti lengvesnį viktorinos variantą, spauskite mygtuką „Pradėti“ po užrašu „Žiemos viktorina su atsakymų variantais“. Jei norite mesti sau rimtesnį iššūkį spręsdami sunkesnį viktorinos variantą, spauskite šią nuorodą ir pateksite į straipsnį, kuriame jį rasite.

Žiemos viktorina su atsakymų variantais