Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Testas: ar atsakysite į 2019 m. Nacionalinės viktorinos klausimus iš temos „Gyvenimas“?

Iki 2020 m. Nacionalinės viktorinos – portalo 15min šiemet jau trečiąkart organizuojamo žinių apie Lietuvą patikrinimo konkurso – liko lygiai dvi savaitės. Kaip jums būtų sekęsi atsakinėti į 2019 m. Nacionalinės viktorinos klausimus? Portalas 15min kviečia tai sužinoti.
Nacionalinė viktorina
Nacionalinė viktorina / Luko Balandžio / 15min nuotr.

Nacionalinė viktorina – tai nuo 2018 m. 15min kasmet rengiamas konkursas, kurio metu įvairiose Lietuvos ir pasaulio vietose susirinkę dalyviai atsakinėja į klausimus apie Lietuvą iš įvairių sričių.

Šiemet 2020 m. Nacionalinė viktorina vyks kovo 7 d. (šeštadienį), prieš pat Lietuvos Nepriklausomybės 30-metį. Ji pirmąkart vyks ne tik gyvai, bet ir internete.

Testą, kurį rasite žemiau, sudaro 15 klausimų, į kuriuos atsakinėjo ir 2019 m. Nacionalinės viktorinos dalyviai. Visi testo klausimai buvo 6-ojoje Nacionalinės viktorinos temoje, kuri vadinasi „Gyvenimas“. Šios temos klausimai apima laisvalaikį, renginius, lietuvišką virtuvę ir pan.

Tiesa, Nacionalinės viktorinos dalyviams į klausimus atsakinėti buvo sunkiau – jie neturėjo atsakymų variantų.

Testą rasite žemiau. Norėdami pradėti spręsti testą, spauskite „Pradėti“. Sėkmės!

Nacionalinę viktoriną sudaro 8 temos – Kultūra, Kūryba, Tradicijos, Istorija, Visuomenė, Gyvenimas, Sportas bei Geografija ir gamta.

Anksčiau buvo publikuoti 5 testai, parengti pagal praėjusių metų viktorinos klausimus. Testą su temos „Kultūra“ klausimais rasite čia. Testą su temos „Kūryba“ klausimais rasite čia. Testą su temos „Tradicijos“ klausimais rasite čia. Testą su temos „Istorija“ klausimais rasite čia. Testą su temos „Visuomenė“ klausimais rasite čia.

Buvo įdomu spręsti testą? Tuomet kviečiame dalyvauti 2020 m. Nacionalinėje viktorinoje, kuri vyks kovo 7 d.

Galite rinktis – ar norite dalyvauti gyvai vykstančioje, ar internetinėje Nacionalinėje viktorinoje. Jei norite dalyvauti gyvai vykstančioje viktorinoje, turėsite užsiregistruoti ir kovo 7 d. atvykti į viktorinos vietą savo mieste. Šiuo metu prie Nacionalinės viktorinos jau prisijungė per 30 miestų ir miestelių, jų skaičius dar augs.

Gyvai vykstanti viktorina prasidės 13 val. Lietuvos laiku. Atvykę į viktorinos rengimo miestą savo mieste dalyviai turės atsakyti net į 240 klausimų apie Lietuvą, suskirstytų į 8 temas. Jie bus pateikiami atspausdinti ant klausimų lapų, o dalyviai turės įrašyti kuo daugiau atsakymų. Geriausiai pasirodę dalyviai bus apdovanoti prizais.

Internetui pritaikytos Nacionalinės viktorinos užduotys 15min portale atsiras 19 val., pasibaigus gyvai vykstančiai viktorinai.

Internetinės viktorinos klausimai bus parengti realybėje vykstančios viktorinos klausimų pagrindu, bet jų bus mažiau ir jie turės atsakymų variantus, panašiai kaip testas, kurį ką tik sprendėte. Internetinės viktorinos rezultatai viešai skelbiami nebus, jos dalyviai nepretenduos į titulus.

Rasti daugiau informacijos (taisykles, miestų sąrašą ir t. t.) ir užsiregistruoti gyvai vykstančioje Nacionalinėje viktorinoje galite portalo 15min polapyje, skirtame Nacionalinei viktorinai. Jį pasieksite paspaudę šią nuorodą.

Taip pat kviečiame pamėgti Nacionalinės viktorinos Facebook puslapį, kur skelbiama naujausia informacija apie viktoriną.

Daugiau testų rasite 15min rubrikoje „Pasitikrink žinias“.

2019 m. Nacionalinė viktorina vyko 38-iuose Lietuvos miestuose, joje dalyvavo 1081 dalyvis. Viktorinoje triumfavo matematikas iš Vilniaus Šarūnas Dirmeikis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius