Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Testas: kaip seksis atsakinėti į klausimus, kuriuos gliaudė ir didžiausios pasaulyje viktorinos dalyviai?

Kiekvienų metų pirmąjį birželio šeštadienį viktorinų, kryžiažodžių, protmūšių, intelektinių TV žaidimų ir panašių veiklų mėgėjai iš viso pasaulio, taip pat ir Lietuvos, susirungia išskirtiniame renginyje – Pasaulio viktorinos čempionate (PVČ). Kaip jums sektųsi atsakinėti į šio čempionato dalyviams užduodamus klausimus? Portalas 15min kviečia atlikti trumpą, 16 klausimų testą ir tai sužinoti.
Pasaulio viktorinos čempionatas
Pasaulio viktorinos čempionatas / Vidmanto Balkūno / 15min nuotr.

PVČ – tarptautinė, 5 žemynuose, per 40 šalių ir maždaug 150 miestų visame pasaulyje kartą metuose rengiama viktorina. Ji vyksta ir Lietuvoje. Iš viso PVČ dalyviams kasmet pateikiama 240 klausimų, suskirstytų į 8 temas.

Portalas 15min kviečia išbandyti savo jėgas teste, kuriame rasite 16 klausimų – po du iš kiekvienos temos – į kuriuos atsakinėjo ir 2018 m. PVČ dalyviai.

Testą rasite žemiau. Norėdami pasitikrinti žinias, tiesiog spauskite „Pradėti testą“. Sėkmės!

Jei klausimai patiko, organizatoriai kviečia jėgas išbandyti ir 2019 m. PVČ, kuris vyks birželio 1 d. Jo pradžia – 13 val., renginys truks kelias valandas. Renginys yra nemokamas, o dalyvauti gali kiekvienas norintis, tereikia užsiregistruoti.

Visi dalyviai varžysis individualiai, kiekvienas už save. Visiškai tokie patys klausimai, tik išversti į vietines kalbas, bus pateikiami visų dalyvaujančių valstybių žaidėjams.

Tiesa, turėkite omenyje, kad, skirtingai negu teste, dalyvaujant PVČ atsakymų variantai nebus pateikiami: klausimai bus atspausdinti ant lapų, o teisingus atsakymus šalia klausimų dalyviai turės įrašyti patys. Be to, klausimų bus gerokai daugiau: net 240. Jie aprėps įvairias sritis: istoriją, kultūrą, sportą, muziką, literatūrą, mokslą, popkultūrą, pastarųjų metų naujienas ir kt.

Lietuvoje šiemet PVČ vyks Vilniuje, Kaune, Šiauliuose, Panevėžyje, Mažeikiuose ir Biržuose (tikslias vietas rasite paspaudę šią nuorodą). Miestų sąrašas dar gali plėstis.

Norinčius dalyvauti PVČ organizatoriai kviečia registruotis el. paštu viktorinos@gmail.com. Registruojantis reikia nurodyti vardą, pavardę, amžių, profesiją ir miestą, kuriame norite dalyvauti.

Daugiau informacijos galite rasti puslapyje http://pvc.protu.lt/.

Būtent PVČ įkvėpė ir 15min dvejus metus iš eilės organizuojamą Nacionalinę viktoriną.

Šio renginio formatas yra visiškai toks pats kaip ir PVČ, skiriasi tik klausimų pobūdis – Nacionalinėje viktorinoje visi klausimai apie Lietuvą ir pritaikyti lietuviams, o PVČ visi klausimai yra apie visą pasaulį ir pritaikyti žaidėjams iš viso pasaulio. Tad Nacionalinės viktorinos dalyviams turėtų būti įdomu išbandyti savo jėgas ir PVČ.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Vasarinių padangų sezonas: kur rasti geriausią kainos ir kokybės santykį?
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius