-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2023 01 24

Geriausius laikus prisiminusi V.Azarenka patiesė trečią pasaulio raketę

Viktorija Azarenka (WTA-24) atvirosiose Australijos teniso pirmenybėse demonstruoja, kad dar tikrai turi parako – buvusi pirmoji pasaulio raketė eliminavo vieną favoričių ir žengė į turnyro pusfinalį.
Viktorija Azarenka
Viktorija Azarenka / „Scanpix“/„SIPA“ nuotr.

Baltarusijos tenisininkė antradienį ketvirtfinalyje užtikrintai 6:4, 6:1 pranoko vieną geriausių pasaulio žaidėjų Jessicą Pegulą (WTA-3) iš Jungtinių Amerikos Valstijų.

„Australian Open“ pirmenybės yra neabejotinai sėkmingiausias karjeros turnyras Vikai, kuri Melburne triumfavo dukart – 2012 ir 2013 metais.

Apskritai baltarusei tai bus jau devintasis „Grand Slam“ pusfinalis karjeroje ir pirmasis nuo 2020-ųjų „US Open“, kuomet jai trūko žingsnio iki titulo.

Tačiau net ir praėjus dešimtmečiui nuo paskutinio „Didžiojo kirčio“ titulo, o per šį laikotarpį tenisininkei tapus mama, ji ir toliau demonstruoja aukščiausio lygio tenisą bei taikosi į rimčiausius prizus.

Su 153 pergalėmis „Didžiojo kirčio“ turnyruose V.Azarenka susilygino su legendine šveicare Martina Hingis ir dabar pagal šį rodiklį „Open Era“ laikotarpyje dalijasi 13-tąją poziciją.

Pusfinalyje ketvirtadienį jos lauks Kazachstano atstovė Jelena Rybakina, kuri WTA reitinge rikiuojasi vienu laipteliu žemiau.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Jessica Pegula ir Viktorija Azarenka
AFP/„Scanpix“ nuotr./Jessica Pegula ir Viktorija Azarenka

Savo ruožtu J.Pegulai, kuri per pastaruosius metus padarė milžinišką pažangą ir dabar buvo laikoma viena iš favoričių laimėti turnyrą, „Didžiojo kirčio“ ketvirtfinalių etapas tampa jau užkeiktu.

28-erių amerikietei tai buvo jau penktoji nesėkmė šiame etape, net trys iš jų buvo užfiksuotos Melburne.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius