-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 09 12

Dar kartą Novakui Džokovičiui įkrėtęs Stanas Wawrinka – „US Open“ turnyro čempionas!

Pirmosios pasaulio raketės Novako Džokovičiaus nenugalimumo mitas Stano Wawrinkos neįbaugino ir šįkart. Geriausias Šveicarijos tenisininkas naktį iš sekmadienio į pirmadienį N.Džokovičių nugalėjo 6:7 (1:7), 6:4, 7:5, 6:3 ir pirmą kartą karjeroje tapo „US Open“ čempionato nugalėtoju.
„US Open“ finalas: Stanas Wawrinka – Novakas Džokovičius
Stanas Wawrinka / „Scanpix“ nuotr.

Antroje dalyje po truputį įsivažiavęs S.Wawrinka trečiame sete išsiveržė į priekį 3:1, tačiau N.Džokovičiui pavyko pasivyti varžovą. Vis dėlto rezultatui esant 5:5 geriausias Šveicarijos tenisininkas pradėjo itin tiksliai atakuoti ir laimėjo du geimus iš eilės.

Ketvirtasis setas N.Džokovičiui prasidėjo katastrofiškai – serbas ne tik iškart pralaimėjo savo padavimų seriją, bet ir pradėjo kankintis nuo kairės kojos skausmų. Tuo pasinaudoti suskubo S.Wawrinka, kuris netrukus šovė į priekį 3:0. Trečiajai pasaulio raketei sėkmingų atakų ir N.Džokovičiaus neišprovokuotų klaidų dėka pavyko išsaugoti pranašumą ir tapti „US Open“ turnyro čempionu.

Labiausiai finale N.Džokovičiui koją pakišo neišnaudotos progos. Per visą mačą pirmoji pasaulio raketė turėjo net 17-a „break point’ų“, tačiau pasinaudojo tik trimis. Tuo tarpu S.Wawrinka tokiomis galimybėmis pasinaudojo kur kas efektyviau – 6/10.

Įdomu, jog S.Wawrinka N.Džokovičių ir vėl nugalėjo pralaimėjęs pirmą setą. Taip atsitiko ir praeitus du kartus.

Už pergalę finale S.Wawrinkai atiteko 3,5 mln. JAV dolerių ir 2000 ATP reitingo taškų, kurie jam jau garantavo vietą baigiamajame metų turnyre Londone.

Geriausias Šveicarijos tenisininkas Niujorke triumfavo pirmą kartą. Apskritai S.Wawrinka savo kolekcijoje dabar turės tris „Didžiojo kirčio“ titulus. Prieš tai trečioji pasaulio raketė laimėjo „Roland Garros“ (2015 metais) ir „Australian Open“ (2014 metais) čempionatus.

Taip 31-erių S.Wawrinka tapo vos devintu tenisininku istorijoje, kuriam pavyko triumfuoti trijuose skirtinguose „Didžiojo kirčio“ turnyruose.

Beje, trečioji pasaulio raketė šiąnakt pratęsė įspūdingą pergalių finaluose seriją, laimėdamas jau vienuoliktą finalinę dvikovą iš eilės!

„Scanpix“ nuotr./„US Open“ finalas: Stanas Wawrinka – Novakas Džokovičius
„Scanpix“ nuotr./„US Open“ finalas: Stanas Wawrinka – Novakas Džokovičius

Negana to, S.Wawrinka dar tapo ir vyriausiu tenisininku nuo 2003 metų „Australian Open“ čempionato, laimėjusiu „Didžiojo kirčio“ turnyrą.

Tuo tarpu N.Džokovičius, kuris Niujorke gynė nugalėtojo titulą, taip ir liko su 12-a „Didžiojo kirčio“ titulų. Pagal šį rodiklį jis teniso istorijoje užima trečią vietą, o jį lenkia tik Rafaelis Nadalis (14), Pete’as Samprasas (14) ir Rogeris Federeris (17).

„US Open“ čempionate geriausias pasaulio tenisininkas yra triumfavęs du kartus – 2011 ir 2015 metais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius