Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2016 09 11

„US Open“ turnyro čempione tapusi Angelique Kerber: neketinu išskysti

Antroji pasaulio raketė Angelique Kerber euforijoje. Ji šiąnakt ne tik pirmą kartą karjeroje laimėjo „US Open“ čempionatą, bet ir pirmadienį pasipuoš geriausios pasaulio tenisininkės vardu. Tačiau netrukus puikią A.Kerber nuotaiką užgoš našta, nes 28-erių vokietė turės rasti būdų, padėsiančių išsaugoti pirmosios pasaulio raketės titulą. A.Kerber supranta, kad lengva tikrai nebus, bet artėjantiems iššūkiams ji pasiruošusi.
„US Open“ čempionato finalas: Angelique Kerber – Karolina Pliškova
„US Open“ čempionato finalas: Angelique Kerber – Karolina Pliškova / „Scanpix“ nuotr.

Naktį iš šeštadienio į sekmadienį geriausia Vokietijos tenisininkė 6:3, 4:6, 6:4 palaužė pirmą kartą „US Open“ čempionato finale žaidusią čekę Karoliną Pliškovą ir iškovojo antrą „Didžiojo kirčio“ turnyrų titulą.

28-erių A.Kerber, kuri šiemet laimėjo ir „Australian Open“ čempionatą, pirmadienį taps vyriausia pirmos reitingo vietos debiutante istorijoje.

„Visada svajojau kada nors tapti pirma pasaulyje ir žaisti „Didžiojo kirčio“ turnyruose, – kalbėjo geriausia A.Kerber. – Man jau ne 18-a, todėl stengiuosi tobulėti kasdien.“

„Žinojau, kad mano žaidimas yra pakankamai geras, jog galėčiau nugalėti geriausias tenisininkes pasaulyje. Dabar matyti, kad sunkus darbas pagaliau atsiperka, yra nuostabu.“

A.Kerber, kuri teniso raketę į rankas paėmė būdama vos trejų metų, nesigaili, kad geriausi karjeros metai ją aplankė gana vėlai. Anot pačios vokietės, būdama 28-erių ji geriau susitvarkys su įtampa, kurią kels pirmosios pasaulio raketės titulas.

A.Kerber jau ne kartą ragavo perdėtų vilčių skonio. Su įtampa vokietei susitvarkyti ypač sunku buvo šiemet, kai Serenai Williams dėl traumų praleidžiant turnyrus ji vis labiau artėjo prie WTA reitingo viršūnės.

„Manau, kad per pastaruosius sezonus labai sustiprėjau psichologiškai. Vos atvykus į Niujorką visi pradėjo kalbėti, kad galiu tapti pirmąja pasaulio rakete. Smagu, kad pavyko nekreipti į tai dėmesio ir susitelkti į artėjančias dvikovas,“ – džiaugėsi pirmadienį geriausia pasaulio tenisininke oficialiai tapsianti A.Kerber.

Vokietė Iš S.Williams reitingo karalienės sostą galėjo perimti prieš kelias savaites Sinsinatyje vykusiame „Masters“ serijos turnyre, tačiau jo finale nusileido tai pačiai K.Pliškovai.

Bet naktį iš šeštadienio į sekmadienį A.Kerber prieš čekę tų pačių klaidų jau nebedarė. Pasak antrosios pasaulio raketės, šįkart ji buvo žymiai stipresnė psicholigiškai.

„Scanpix“ nuotr./„US Open“ čempionato finalas: Angelique Kerber – Karolina Pliškova
„Scanpix“ nuotr./„US Open“ čempionato finalas: Angelique Kerber – Karolina Pliškova

„Visada sunku žaisti finale prieš varžovę, kuri tave nugalėjo prieš dvi ar tris savaites, – sakė vokietė. – Tai buvo dar vienas iššūkis, kurį turėjau įveikti.“

Anot A.Kerber, jos pasitikėjimą savo jėgomis didina ne vien pergalės „Didžiojo kirčio“ turnyruose, bet ir sunkios fizinio rengimo treniruotės.

Antrosios pasaulio raketės nuomone, tapti „Didžiojo kirčio“ tunyrų čempione jai padėjo ir pasikeitusi žaidimo taktika. Prieš penkerius metus A.Kerber propagavo agresyvią teniso strategiją, tačiau vėliau suprato, kad kamuolio trankymas toli nenuves.

„Scanpix“ nuotr./„US Open“ čempionato finalas: Angelique Kerber – Karolina Pliškova
„Scanpix“ nuotr./„US Open“ čempionato finalas: Angelique Kerber – Karolina Pliškova

„Tai buvo dar vienas žingsnis, kuris, tikėjausi, padės nugalėti geriausias pasaulio žaidėjas,“ – paaiškino 28-erių tenisininkė.

Skirtingai nei kinė Li Na, kuri 2014 metais Australijoje laimėjusi savo antrą „Didžiojo kirčio“ titulą baigė karjerą, A.Kerber patikino, kad jai tai – tik pradžia.

„Manau, kad esu pasiruošusi susitvarkyti su įtampa. Suprantu, kad dabar visos norės mane nugalėti ir dvikovas su pirmąja pasaulio rakete pasitiks neturėdamos ką pralaimėti, “ – svarstė A.kerber.

„Tačiau visą savo karjerą aš dirbau tam, kad būčiau geriausia, tad būtų keista, jei išskysčiau. Dabar žengsiu naują žingsnį ir bandysiu išlikti pirma pasaulio rakete kaip įmanoma ilgiau.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius