-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 09 23

Klaidingo testo skandalas „Roland Garros“: bosnis kovos teisme, jo treneris į savo vietą statė R.Nadalį

Sekmadienį, likus dienai iki atrankos į „Roland Garros“ turnyrą pradžios, bosnis Damiras Džumhuras buvo išbrauktas iš varžybų dalyvių sąrašų, kadangi jo strategui Petarui Popovičiui buvo nustatytas koronavirusas. Pasirodo, testas buvo klaidingas, tačiau turnyro organizatoriai nusprendė nesivelti į diskusijas ir išsiųsti Balkanų atstovus namo.
Damiras Džumhuras
Damiras Džumhuras / „Scanpix“/„SIPA“ nuotr.

Buvęs pirmojo ATP 30-uko narys Damiras Džumhuras „Roland Garros“ turnyre liko neišgirstas. Bosniui net nespėjus apšilti kojų prieš prasidedant varžybų atrankai, jis kartu su savo strategu Petaru Popovičiumi jau krovėsi lagaminus atgal į savo treniruočių centrą Serbijoje.

Savaitgalį vykusiame privalomajame COVID-19 testavime prieš kvalifikaciją bosnio rezultatai buvo neigiami, tačiau antrasis trenerio iš Serbijos testas buvo teigiamas.

Kadangi D.Džumhuras ir P.Popovičius buvo apsistoję viename kambaryje, tenisininkui durys į „Roland Garros“ atranką buvo užvertos.

Bosnijos ir Hercegovinos atstovas prieš turnyrą pamatavo galimą riziką apsistojant viename viešbučio kambaryje, tačiau galiausiai nesuprato, kodėl treneriui negalėjo būti atliktas dar vienas pakartotinis testas?

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Damiras Džumhuras
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Damiras Džumhuras

Nuskriaustųjų pusę siutino tai, jog prieš keletą mėnesių P.Popovičius jau buvo persirgęs COVID-19 virusu ir turėjo susiformavusį imunitetą, kurį parodė ir prieš mėnesį atliktas kraujo tyrimas.

„Viskas įvyko taip greitai. Be jokių diskusijų. Mano pasaulis, kaip ir Damiro, tiesiog pabiro į šipulius, – sugrįžęs į gimtinę kalbėjo Popovičius. – Neturėjome jokios galimybės įrodyti, kad su mumis buvo pasielgta neteisingai. Tai nežmoniška.“

Praeityje su Ivo Karlovičiumi, Filipu Krajinovičiumi bei Maleku Jaziri (visi – buvę ir esami pirmojo ATP šimtuko tenisininkai) dirbusiam specialistui sugrįžus į Serbiją buvo paimti tepinėliai iš nosies ir gerklės, o rezultatai buvo neigiami.

Gautais tyrimų rezultatais P.Popovičius pasidalino su naujienų agentūra AP. Strategas svarstė, kaip turnyro organizatoriai būtų pasielgę, jei jo vietoje būtų atsidūręs grunto karalius Rafaelis Nadalis.

„Jei tai būtų R.Nadalis, jam tikrai būtų atliktas antras, turbūt ir trečias testas, kad tik įsitikinti, jog pirmasis buvo klaidingas. Noriu, kad tokiose situacijose būtų daugiau žmogiškumo“, – atviravo Popovičius, pridėjęs, kad per pastarąjį mėnesį jam buvo atlikta daugiau nei 20 testų ir visi jie buvo neigiami.

Pastaruosius penkis mėnesius teniso aikštynuose plušėjęs D.Džumhuras liko nusivylęs vieno mėgstamiausių savo turnyrų metuose darbu.

„Scanpix“/„SIPA“ nuotr./Atnaujintas „Roland Garros“ centrinis kortas su stogu
„Scanpix“/„SIPA“ nuotr./Atnaujintas „Roland Garros“ centrinis kortas su stogu

„Mūsų niekas neklausė, o atrankos išvakarėse sulaukiau skambučio, jog esu šalinamas iš turnyro. Man tai buvo šokiruojanti naujiena, nes šis turnyras yra vienas iš mėgstamiausių ir čia esu žaidęs keletą nuostabių susitikimų. Skaudu, nes nieko pakeisti negaliu“, - dėstė Džumhuras.

Dabar 28-erių tenisininkas su „Roland Garros“ organizatoriais sieks surasti kompromisą, tačiau draugiškai situacijos neišsprendus imsis griežtesnių priemonių – turnyrą netgi paduos į teismą.

Priminsime, kad sekmadienį bei pirmadienį iš turnyro atrankos dėl teigiamų COVDI-19 testų arba artimo kontakto su užsikrėtusiaisiais buvo pašalinti šeši tenisininkai - penki vyrai ir viena moteris.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius