Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 09 21

Koronavirusas įsisuko „Roland Garros“ turnyre: iš atrankos pašalinti 5 tenisininkai

Pirmadienį 128 ATP tenisininkai stojo prie starto linijos siekdami patekti į „Didžiojo kirčio“ serijai priklausantį „Roland Garros“ turnyrą, tačiau penkiems šios prestižinės varžybos pasibaigė net neprasidėjusios.
Damiras Džumhuras
Damiras Džumhuras / „Scanpix“ nuotr.

Prancūzijos teniso federacija atskleidė, jog penketas ATP tenisininkų buvo išbraukti iš kvalifikacijos sąrašų. Dviems iš jų buvo nustatytas koronavirusas, o kiti trys artimai kontaktavo su treneriu, kuris taip pat užsikrėtė COVID-19 virusu.

Nors turnyro organizatoriai pašalintus tenisininkus nusprendė laikyti paslaptyje, prancūzų L'Equipe pranešė, jog virusą pasigavęs treneris – Petaras Popovičius.

Netrukus paaiškėjo, kad vienas iš penkių nelaimėlių, kurie negalės dalyvauti atvirosiose Prancūzijos pirmenybėse, yra 114-ąją vietą pasauliniame ATP reitinge užimantis Damiras Džumhuras, kurį treniruoja būtent P.Popovičius.

Bosnis nusprendė netylėti ir apie susidariusią situaciją prabilo socialiniame tinkle.

„Noriu visiems pranešti, kad mano trenerio P.Popovičiaus testas buvo teigiamas. Būtent dėl to esu pašalintas iš „Roland Garros“ turnyro ir neturiu galimybės varžytis jame. Treneriui nebuvo suteikta galimybė atlikti pakartotinį testą, nors mes esame įsitikinę, kad pirmojo testo rezultatas buvo klaidingas, nes treneris turi susiformavusį imunitetą. Esu priblokštas, tačiau priimto sprendimo pakeisti negaliu ir turiu judėti pirmyn“, – rašė Džumhuras.

Prancūzijos teniso federacija pridėjo, kad nuo praėjusio ketvirtadienio buvo atlikta apie 900 COVID-19 testų.

Pagrindinės „Roland Garros“ varžybas prasidės kitą pirmadienį ir tęsis dvi savaites. Iš pradžių turnyro organizatoriai tikėjosi, jog teniso mačus gyvai per dieną galės stebėti 11,5 tūkst. žiūrovų, tačiau netrukus šis skaičius buvo sumažintas iki 5 tūkst.

Rugsėjo 20 d. duomenimis Prancūzijoje per parą buvo užfiksuota daugiau nei 10 tūkst. naujų užsikrėtimo atvejų, o iš viso šiuo metu šalyje serga beveik 330 tūkst. žmonių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius