-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 03 02

Krūvą rekordų pagerinęs 19-metis brazilas sensacingai triumfavo Santjage

Naujajai „NextGen“ ATP kartai priklausančio Thiago Seyboth Wildo (ATP-182) nuostabus žygis Čilės sostinėje Santjage vykusiame ATP 250 serijos turnyre vainikuotas puikiu pasirodymu finale ir pirmuoju karjeros titulu.
Thiago Seybothas Wildas
Thiago Seybothas Wildas / „Scanpix“/AP nuotr.
Temos: 1 Lauko tenisas

Tik prieš pat „Chile Dove Men+Care Open“ turnyro pradžią vardinį kvietimą gavęs T.Seytboth Wildas finale po 2 valandas ir 16 minučių trukusios kovos 7:5, 4:6, 6:3 palaužė 21-erių norvegą Casperą Ruudą (ATP-38).

Tenisininkai pasidalijo po setą mačo pradžioje, tačiau trečią partiją sensacingasis jaunuolis pradėjo užtikrintai – iš karto išsiveržė į priekį 3:0 ir per setą praradęs tik tris taškus paduodant sudėjo visus galutinius taškus. Nugalėtojas finalinėje dvikovoje atliko net 17 neatremiamų padavimų.

Brazilijos teniso perlas pagerino ir krūvą rekordų: tapo jauniausiu savo šalies tenisininku, laimėjusiu ATP turnyrą; jauniausiu tenisininku nuo Rafaelio Nadalio triumfo 2005 metais Akapulke, kuriam pavyko laimėti „Golden Swing“ turnyrą (taip vadinami keturi šio sezono metu Pietų Amerikoje ant grunto vykstantys turnyrai); taip pat pirmuoju 2000 metais gimusiu žaidėju, laimėjusiu ATP turnyrą.

Įdomu tai, kad tais pačiais metais yra gimęs ir šiuo metu 19 vietą ATP reitinge užimantis talentingasis kanadietis Felixas Auger-Aliassime, tačiau pastarasis pralaimėjo visus penkis žaistus finalus. Jo vienmečiui brazilui sėkmė nusišypsojo jau pirmuoju bandymu.

T.Seyboth Wildas taip pat tapo žemiausią reitingą turėjusiu Brazilijos tenisininku, laimėjusiu ATP turnyrą. Naujajame ATP reitinge tenisininkas pakils net į 113 vietą.

Pastarąją savaitę jaunuoliui teko susidurti ne tik su antrą skirstymą turėjusiu C.Ruudu, bet ir pašalinti penktą turnyro raketę Juaną Ignacio Londero ir viso turnyro ryškų favoritą Christianą Gariną, kuris po vieno sužaisto seto pasitraukė dėl traumos.

Be 250 ATP reitingo taškų brazilas gaus ir labai solidų 101 285 JAV dolerių čekį. ATP duomenimis, vienetuose iki šio turnyro T.Seyboth Wildas buvo uždirbęs kiek daugiau nei 130 tūkst. JAV dolerių.

Nepaisant pralaimėjimo finale C.Ruudas turėtų būti patenkintas viešnage Pietų Amerikoje – prieš dvi savaites Buenos Airėse tenisininkas iškovojo debiutinį karjeros ATP trofėjų, o dabar krito tik didžiajame finale.

Norvego pasirodymas Santjage bus įvertintas 150 ATP reitingo taškų ir 56 065 JAV doleriais.

VIDEO: ATP 250 serijos turnyro Santjage finalo apžvalga

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius