Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2020 03 01

Pasipriešinimo nesulaukęs R.Nadalis trečią kartą triumfavo Akapulko turnyre

Rafaelis Nadalis (ATP-2) trečią kartą karjeroje laimėjo Akapulke (Meksika) rengiamą „Abierto Mexicano Telcel“ turnyrą, tačiau pirmą kartą tą padarė ant kietos dangos. Ispanas finale įtikinamai 6:3, 6:2 susitvarkė su amerikiečiu Tayloru Fritzu (ATP-35).
Rafaelis Nadalis
Rafaelis Nadalis / „Scanpix“ nuotr.
Temos: 1 Rafaelis Nadalis

85-ąjį karjeros ATP titulą iškovojęs R.Nadalis anksčiau Akapulke buvo triumfavęs du kartus (2005 ir 2013 m.), bet abu kartus tą padarė dar ant grunto. Šįsyk jam pavyko laimėti turnyrą ir žaidžiant ant sau mažiau palankios kietos sintetinės dangos.

Ispanijos tenisininkas ne tik triumfavo, bet ir visiškai dominavo Akapulko turnyre.

Per jį R.Nadalis nepralaimėjo nė vieno seto, o visuose susitikimuose jo pralaimėtų geimų vidurkis siekė vos penkis.

Ispanas itin įspūdingai žaidė grąžindamas kamuoliuką po varžovų padavimų – 33-ejų antroji pasaulio raketė laimėjo 22 iš 41 (54 proc.) geimų paduodant varžovui ir realizavo 22 iš 35 (63 proc.) break pointų.

„Negalėčiau būti lamingesnis, – po pergalės finale kalbėjo R.Nadalis. – Sužaidžiau puikų turnyrą nuo pradžios iki pabaigos. Akapulke laimėjau pirmąjį savo didelį titulą karjeroje, tad vėl stovėti čia po 15 metų yra įspūdinga. Dėkoju visiems, priverčiantiems mane čia jaustis lyg namuose.“

Liūdėti po finalo neturėtų ir T.Fritzas. Penktą sykį dėl titulo kovojęs 22-ejų amerikietis vos pirmą kartą karjeroje žaidė „ATP 500“ serijos finale, o pirmadienį jis turėtų šoktelėti į rekordinę 24-ąją ATP reitingo vietą.

JAV tenisininkas laikėsi prieš R.Nadalį daugiau nei pusę pirmojo seto. Nors abu tenisininkai laimėdavo savo padavimų serijas, ispanas tą darė su neįtikėtinu lengvumu, o amerikietis – atlaikydamas nuolatines varžovo atakas.

T.Fritzas galiausiai palūžo 8-ajame geime, kai R.Nadalis įspūdingai grąžino keletą kamuoliukų nuo galinės linijos, o amerikietis klydo, padovanodamas varžovui persvarą ir pergalę pirmajame sete.

Antrajame sete intriga dingo dar greičiau. R.Nadalis laimėjo 5-ąjį geimą paduodant varžovui, o T.Fritzas netrukus nepasinaudojo vieninteliu savo break pointu. Tai lėmė nesunkią dvikovos pabaigą R.Nadaliui – pergalę jis pasiekė užtrukęs vos 75 minutes.

R.Nadalis už pergalę Meksikoje susižėrė 500 ATP reitingo taškų ir 373 tūkst. JAV dolerių. T.Fritzui atiteko 300 taškų ir 187 tūkst. dolerių.

VIDEO: „Abierto Mexicano Telcel“ finalo apžvalga

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius