Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 03 08

Lietuvos teniso aistruoliai: „Norime pasirodyti geriau nei lenkų žiūrovai“

Plocko miestą užplūdę lietuviai čia tikrai patraukia aplinkinių akį. Jie apsimūturiavę Lietuvos simbolika, garsiai palaiko mūsų šalies komandą ir jie labai mėgsta tenisą.
Lietuvos rinktinės gerbėjai
Lietuvos rinktinės gerbėjai / Aurelijaus Bezekavičiaus nuotr.

Patys lenkai Lietuvos sirgalius vertina nevienareikšmiškai. Pavyzdžiui, pirmąją turnyro dieną Lenkijos tenisininkai žarstė pagyras lietuviams. Tačiau šeštadienį, nors ir laimingi po pergalės, pažėrė lietuviams priekaištų. Lietuvos varžovai tvirtino, kad mūsų šalies rinktinės gerbėjai palaikė komandą nesąžiningai – kėlė neigiamas emocijas, švilpė varžovams ir plojo po nesėkmingų pirmų padavimų.

Vis dėlto lietuviai čia tikrai išsiskiria iš minios. Žaliai nusidažiusios tribūnos sukelia abejonių, ar Daviso taurės varžybos vyksta Lenkijoje, ar Lietuvoje. Žinoma, vietos sirgalių susirenka daugiau, bet jie nė iš tolo lietuviams neprilygsta palaikymu.

Lietuvos teniso rinktinės aistruolis Audrius pasakoja, kad pirmą kartą mūsų šalies tenisininkus svetur išvyko palaikyti 2011-aisiais metais. Tuomet Lietuva susitiko su Estijos komanda. Nuo to laiko Audrius visuomet su rinktine ir visada pasiruošęs atiduoti paskutines jėgas palaikydamas mūsų šalies sportininkus. Jis neslepia, kad jau sunku ir kalbėti, mat balsas gerokai užkimęs. 

„Mes stengiamės kiekvienais metais palaikyti rinktinę, stengiamės važiuoti visur. Esame ištikimi sirgaliai“ , – pasakoja teniso gerbėjas. Jis pastebi, kad Lietuvos atributika pasidabinusių žiūrovų gretos kiekvienais metais gausėja. „Kuo arčiau Lietuvos vyksta varžybos, tuo aistruolių daugiau. Palaikymas yra didžiulis”, – tikina Audrius.

Audrius neslepia, kad jau sunku ir kalbėti, mat balsas gerokai užkimęs. 

Lietuvos tenisininkai po pirmos varžybų dienos pagyrė lietuvius už palaikymą. Ričardas Berankis tvirtino, kad lietuviai išmoko, kaip reikia palaikyti tenisininkus. Reikėtų nepamiršti, kad tenisas nėra krepšinis, čia negalima skanduoti ar šaukti kada tik panorėjus, yra tam tikros taisyklės. Į Plocką Lietuvos atvykęs palaikyti Vitalijus sako, kad tinkamai palaikyti sportininkus lietuviai išmoksta savaime.

„Žmonės pamato, vieni iš kitų mokosi, kaip reikia palaikyti. Pavyzdžiui, kad po pirmos varžovo klaidos negalima ploti. Specialiai tam nesitreniruojam, bet yra žmonių, kurie užveda su būgnais, pradeda daryti „bangą“. Bandai daryti kartu ir viskas išeina“, – sako Vitalijus.

Nors Lietuva žaidžia išvykoje, rinktinės atvykę palaikyti lietuviai neslepia, kad noras pasirodyti geriau nei lenkų aistruoliai – didžiulis. „Žinoma, stengiamės juos nugalėti. Mes, lietuviai, užimam apie penktadalį arenos. Būna smagu, kai perrėkiame lenkus ir sukeliame didesnį triukšmą“, – tikina Vitalijus.

Aurelijaus Bezekavičiaus nuotr./Lietuvos teniso rinktinės aistruolis
Aurelijaus Bezekavičiaus nuotr./Lietuvos teniso rinktinės aistruolis

Rinktinės aistruoliai daug galimybių pabendrauti su pačiais tenisininkais neturi. Mūsų šalies sportininkai visuomet nuoširdžiai dėkoja lietuviams už palaikymą, bet kiekvienam paspausti rankos paprasčiausiai nėra laiko. Tačiau po kiekvieno mačo į tribūnas tenisininkų siunčiami kamuoliukai sukelia didžiulį džiaugsmą lietuviams. Laimingiesiems, kuriems pavyksta pagauti kamuoliukus, tai tik dar vienas įrodymas, kad palaikyti Lietuvos komandą verta.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius