Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2016 04 02

Serenos Williams pirmosios pasaulio raketės vardas pakibo ant plauko

Serena Williams pirmosios pasaulio raketės vardą nešioja jau 163-is savaites iš eilės, o beprotiškas JAV tenisininkės dominavimas, net jai pralaimėjus, niekad nekėlė klausimų, kas karaliauja WTA reitinge. Taip buvo iki dabar. Kaip ant mielių reitinge kylanti Viktorija Azarenka ir neįprastai stabiliai rungtyniaujanti Angelique Kerber pirmosios pasaulio raketės sostui kelia rimtą grėsmę.
Serena Williams
„Miami Open“: Serena Williams – Svetlana Kuznetsova / „Scanpix“ nuotr.
Temos: 1 Angelique Kerber

Šiuo metu S.Williams sąskaitoje yra 9505 taškai. 880 iš jų ji praras kitą savaitę, nes nesugebėo apginti „Miami Open“ čempionės titulo ir krito jau ketvirtame etape.

Pirmadienį naujai paskelbiamuose ATP ir WTA reitinguose V.Azarenka pirmą kartą nuo 2014-ųjų sugrįš į geriausių pasaulio tenisininkių penketuką, o 28-erių A.Kerber iš Agnieszkos Radwankso atsiims antrą vietą. Nuo Vokietijos tenisininkės S.Williams teskirs 2,600 taškų.

Prieš 2015-ųjų „US Open“ čempionato pusfinalį, kuriame nusileido karjerą baigusiai Robertai Vinči, JAV tenisininkę nuo tuo metu 2-ą vietą WTA reitinge užimančios Simonos Halep skyrė beveik 6,000 taškų

„Scanpix“ nuotr./„Miami Open“: Serena Williams – Svetlana Kuznetsova
„Scanpix“ nuotr./„Miami Open“: Serena Williams – Svetlana Kuznetsova

Tačiau anksčiau dėl nuovargio ir traumų sezoną pernai baigusiai pirmajai pasaulio raketei į nugarą belstis pradėjo kitos tenisininkės. Neapgynusi „WTA Tour Championships“, šių metų „Australian Open“ ir „Miami Open“ turnyrų nugalėtojos titulo, S.Williams staiga tapo pažeidžiama.

Pirmą kartą nuo 2012-ųjų sezoną ant gruntu dengtų kortų be titulo pasitiksianti amerikietė Atvirajame Prancūzijos čempionate ir Vimbldone turės apginti net 4,000 taškų.

Tuo tarpu V.Azarenka, kuriai 2015-ieji nesusiklostė itin gerai, iki Vimbldono turės apginti mažiau nei 1,000 taškų. Ankstyvi S.Williams iškritimai ir Baltarusijos tenisininkės iškovojami titulai 8-ąją pasaulio raketę jau iki metų pabaigos gali vainikuoti geriausia pasaulio žaidėja.

Nors A.Kerber praeitą sezoną iškovojo titulus Čarlstone ir Štutgarte, 28-erių vokietė „Roland Garros“, Vimbldono ir „US Open“ čempionatuose krito jau trečiuose etapuose. Palankūs burtai A.Kerber paskutiniuose trijuose metų „Didžiojo kirčio“ turnyruose leistų prisirinkti visą krūvą WTA taškų.

Gerą progą vėl atitrūkti S.Williams turės Romos turnyre, kurį pernai praleido. Tapus čempione, pirmoji pasaulio raketė gautų 1,000 WTA reitingo taškų ir 717 tūkst. eurų. Jei šiemet JAV tenisininkė išsaugotų geriausios pasaulio tenisininkės vardą, aplenktų daugiausiai savaičių iš eilės (186) šį vardą nešiojusią Steffi Graf.

V.Azarenka 2016-uosius pradėjo sąskaitoje teturėdama 2,276 taškus, A.Kerber – 3,590. Tuo tarpu net ir anksti pernai sezoną baigti nusprendusios S.Williams kišenėje slėpėsi 9,545 taškai. Vis dėlto šiemet pirmoji pasaulio raketė jau spėjo prarasti 1,320 taškų.

Tapusi Indian Velso čempione, V.Azarenka atskleidė, kad šiuo metu jaučiasi žaidžianti kur kas geriau nei tada, kai buvo pirmoji pasaulio raketė.

„Scanpix“ nuotr./„Miami Open“: Viktorija Azarenka – Angelique Kerber
„Scanpix“ nuotr./„Miami Open“: Viktorija Azarenka – Angelique Kerber

„Pastaruoju metu pradėjau kur kas geriau judėti. Manau, kad tobulėju kiekvieną dieną, – aiškino 26-erių baltarusė. – Šis jausmas man padeda neprarasti motyvacijos, o žinojimas, jog juodas darbas atsiperka prieš geriausią pasaulio žaidėją, skatina dar labiau stengtis.“

Nors S.Williams šiemet rečiau pribaigia savo varžoves, ji iš turnyrų nepasitraukia prieš žemai reitinge esančias tenisininkes. Pastaruosius keturis kartus pirmoji pasaulio raketė pralaimėjo prieš žaidėjas, kurios tuose turnyruose pasiekė finalus arba juos laimėdavo.

Vis dėlto misija išlikti pirmąja pasaulio rakete S.Williams greičiausiai yra antraeilė. JAV tenisininkei jau yra 34-eri metai, o būti įvardyta geriausia visų laikų tenisininke jai padėtų dar keli „Didžiojo kirčio“ turnyrų titulai.

Kova dėl pirmosios pasaulio raketės neatspindi, kas yra geriausias pasaulio tenisininkas šio sporto istorijoje. ATP ir WTA reitingai tėra sistema, apdovanojanti žaidėjus už pastaruosius pasiekimus ir baudžianti už nepakartotus rezultatus, kuriuos pavyko pasiekti prieš metus.

2016-miami-open-third-round-serena-williams-vs-zarina-diyas-wta-highlights
„Scanpix“ nuotr./Serena Williams

Po nesėkmės Indian Velso finale S.Williams trumpoje spaudos konferencijoje atskleidė, kad pastarosiose dvikovose atidavė visą save, tačiau nugalėti kitaip prieš ją žaidžiančių varžovių nepavyko.

„Padariau viską, ką galėjau, – pasakojo amerikietė. – Mano gerbėjai ir jūs tą puikiai žinote. Negaliu visada laimėti. Moterys žengia į kortą prieš mane paruošusios visai kitokią žaidimo taktiką, nei naudoja prieš kitas tenisininkes. Kasdien turiu būti pasiruošusi trim šimtais procentų, o pastaruoju metu tokia nebuvau.“

Kai esi priekyje, už nugaros esantys žmonės visada bus nutaikę plėšrius žvilgsnius. Anksčiau į tai S.Williams greičiausiai nekreipė dėmesio, tačiau dabar V.Azarenka ir A.Kerber yra per sprindį nuo amerikietės. Pirmoji pasaulio raketė iš savo varžovių artimiausiu metu gali tikėtis dar aukštesnio lygio, ypač kai geriausios pasaulio tenisininkės vardas yra uoste uodžiamas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius