-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 08 21

Rio olimpiados auksą iškovojęs dešimtkovininkas: tenisas – pats atletiškiausias sportas

Rio de Žaneire olimpinio čempiono titulą apgynęs dešimtkovininkas Ashtonas Eatonas pareiškė, kad jo sporto šakai prilygti gali tik dar vienas sportas. Anot lengvaatlečio, tai – tenisas.
Ashtonas Eatonas
Ashtonas Eatonas / „Scanpix“ nuotr.

A.Eatonas rugpjūčio 19 dieną triumfavo Rio olimpiados dešimtkovės rungtyje ir, visaip kaip antroji pasaulio raketė Andy Murray, sėkmingai apgynė olimpinio čempiono vardą.

Negana to, dešimtkovės rungtyje A.Eatonas surinko 8893 taškus ir pakartojo olimpinį rekordą, kurį 2004 metais Atėnuose pagerino čekas Romanas Sebrle.

Po varginančio, tačiau auksą atnešusio olimpinio pasirodymo A.Eatonas pareiškė, kad tenisas yra ne ką lengvesnis sportas už dešimtkovę.

„Aš asmeniškai tikiu, kad tenisas yra pats atletiškiausias sportas. Toks pat sunkus, kaip ir dešimtkovė, – populiariam JAV dienraščiui „Business Insider“ sakė atletas. – Taip yra dėl kelių priežasčių: tenise mačai gali trukti tris ar keturias valandas, negana to, privalai būti stiprus iš technikos, ištvermės ir psichologijos pusių. Vien pats žaidimas primena šachmatus.“

Anot A.Eatono, negali įvardyti atletiškiausio žmogaus, žinodamas vos kelias jo savybes. Dešimtkovininkas taip pat pridūrė, kad žmonės neturėtų vien dairytis į kūno stiprumą, bet ir į psichologiją, „kuri tenise yra ypač svarbi“.

Roko Lukoševičiaus nuotr./Ashtonas Eatonas
Roko Lukoševičiaus nuotr./Ashtonas Eatonas

„Galima ginčytis visą dieną, kas yra pats atletiškiausias žmogus. Bet aš manau, kad atletiškumą lemia du pagrindiniai aspektai. Kitaip nei kiti žmonės, aš tikiu, kad atletui tik stipraus kūno neužtenka“, – sakė jis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius