-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 06 19

WTA sezono atradimas: dvi pergalės per dieną brazilei garantavo antrą titulą paeiliui

Fantastišką sezono atkarpą ant žolės dangos žaidžianti Beatriz Haddad Maia (WTA-32) yra nebesustabdoma – tenisininkė laimėjo „Rothesay Classic Birmingham“ turnyrą Birmingame, kuris jai buvo antrasis per pastarąsias dvi savaites.
Beatriz Haddad Maia
Beatriz Haddad Maia / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Finale 26-erių brazilė pirmajame sete pirmavo rezultatu 5:4 ir ruošėsi paduoti, kuomet baltą vėliavą iškėlė jos varžovė Shuai Zheng (WTA-54) – kinę sustabdė trauma.

Abiem finalo dalyvėms sekmadienį teko atlaikyti milžinišką krūvį. Kadangi visą šeštadienį Birmingamą plovė stiprus lietus, abu pusfinalio susitikimai buvo nukelti į sekmadienį, o tai reiškė, kad jų nugalėtojoms teks žaisti po du mačus.

Fantastišką tenisą ant žolės demonstruojanti B.Haddad Maia pusfinalyje sugebėjo įveikti 2019 metų Vimbldono čempionę Simoną Halep (WTA-20) – 6:3, 2:6, 6:4.

S.Zhang taip pat po dramatiškos kovos 4:6, 6:1, 7:6(5) palaužė kitą rumunę Soraną Cirstea (WTA-36), tačiau jėgų rimčiau pasipriešinti finale kinei nebeužteko.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Shuai Zhang ir Beatriz Haddad Maia
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Shuai Zhang ir Beatriz Haddad Maia

Pasibaigus finalui abu jo dalyvės negailėjo šiltų žodžių viena kitai dėl puikių pasirodymų Birmingame – dar praėjusią savaitę Kinijos ir Brazilijos teniso atstovės žaidė poroje turnyre Notingame, kur laimėjo dvejetų varžybas.

B.Haddad Maia tapo pirmąja savo šalies tenisininke, kuriai pavyko triumfuoti Birmingame per 40 metų šio turnyro gyvavimo istoriją. Ji taip pat prisijungė prie Igos Swiatek bei Ons Jabeur – tik šioms trims tenisininkėms 2022 metų sezone pavyko iškovoti bent du WTA titulus.

Priminsime, kad iki praėjusios savaitės pradžios ji nebuvo iškovojusi nė vieno karjeros WTA titulo, o metus pradėjo tik 83 vietoje.

33 tūkst. JAV dolerių ir 280 WTA reitingo taškų iškovojusi Brazilijos tenisininkė WTA reitinge kils į rekordinę 29 poziciją.

S.Zhang, kuri turės tenkintis 180 WTA reitingo taškų ir beveik 20 tūkst. JAV dolerių prizu, reitinge šoktels net per 13 pozicijų ir bus 41 vietoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius