Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Britų tyrimas: esporto rinkos vertė perkopė 1 milijardą dolerių

Greitas esporto augimas pasaulyje tęsiasi. „Green Man Gaming“ atlikto tyrimo duomenimis, 443 milijonus fanų turinčio esporto rinkos vertė pagaliau pasiekė 1 milijardo dolerių ribą.
„League of Legends“ pasaulio čempionato finalas
„League of Legends“ pasaulio čempionato finalas / „Scanpix“ nuotr.

Gerbėjų duomenys jau yra didesni už amerikietiškojo futbolo ir regbio kartu sudėjus. Be to, šie skaičiai per 2020 metus gali išaugti iki 600 mln.

Jau dabar kai kurie esporto turnyrai piniginiais prizais lenkia tradicinio sporto milžinus. Pavyzdžiui, „Fortnite“ pasaulio čempionato nugalėtojui įteiktas 3 mln. dolerių čekis yra didesnis už prizą, atitenkantį prestiziškiausio teniso turnyro – Vimbldono – čempionui.

Jeigu esportas toliau augs tokiu greičiu, šios rinkos vertė per kitus trejus metus gali šoktelėti iki 2,3 mlrd. dolerių.

Neįtikėtinai auga ir profesionalių esporto žaidėjų skaičius – nuo 1998-ųjų šis kasmet padidėja vidutiniškai 43 procentais.

„Esportas yra tikras fenomenas, į pasaulį atvykęs su trenksmu. Į jį vis daugiau dėmesio pradeda kreipti ir žiniasklaida, tačiau jo greitas augimas esporto bendruomenei yra senos žinios“, – teigė „Green Man Gaming“ direktorius Ianas McGregoras.

„Ši rinka pritraukia vis daugiau žaidėjų, komandų, fanų ir rėmėjų, užpildo vis didesnes arenas, o žiūrovų skaičiai internetinėse platformose auga tiesiog stulbinančiu greičiu. Esportas tampa vis didesniu varžovu tradicinio sporto franšizėm.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius