-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

„Cloud9“ – „Intel Extreme Masters Dallas 2022“ čempionai

„IEM Dallas 2022“ nugalėtojais tapo rusų kolektyvas „Cloud9“, kurie sukorė labai sunkų kelią viso turnyro metu, nugalėdami tokias komandas kaip „Liquid“, „FaZe“, „NiP“, „BIG“ ir „ENCE“. Dar visai neseniai šis penketukas dėl karo Ukrainoje turėjo palikti organizaciją „Gambit“ ir tuomet jiems antrą šansą suteikė žymioji esporto frančizė „Cloud9“, kuri perpirko žaidėjų sutartis.
"Cloud9" komanda
"Cloud9" komanda / "Intel" nuotr.

Nors „PGL Major Antwerp“ komandai nepavyko parodyti gerų rezultatų, vis dėlto kantrybė davė vaisių ir po šiek tiek daugiau nei mėnesio šioje organizacijoje ekipa pasiekė pirmąją savo pergalę dideliame LAN turnyre - „Intel Extreme Masters“.

Po pirmojo etapo ketvirtfinaliuose susitiko „G2“ ir „FURIA“ ir pastarieji antrą turnyrą iš eilės įrodė, jog yra pranašesni už Nikolos „NiKo“ Kovačo ekipą. Antrajame ketvirtfinalyje „Cloud9“ pateikė didžiulę sensaciją išmesdami pirmąją vietą pasauliniame CS:GO reitinge užimančią „FaZe“ komandą. Vėliau pusfinalyje rusai įveikė vokiečius „BIG“ ir žengė į finalą. Ten jų laukė „ENCE“ penketukas, savajame pusfinalyje jie nugalėjo „FURIA“.

Didžiajame finale buvo žaidžiame iki trijų pergalių. Verta paminėti, jog „ENCE“ kolektyvas žaidė ne visai savo sudėtimi, mat vienas jų žaidėjų Lotanas „Spinx“ Giladis dėl problemų su viza turėjo praleisti šį turnyrą. Tiesa, „ENCE“ rado puikų pakeitimą šiam žaidėjui – prie komandos prisijungė legendinis Janusasz „Snax“ Pogorzelskis, praeityje laimėjęs daugybę titulų su legendine lenkų „Virtus.pro“ komanda.

"HLTV" nuotr./Janusasz „Snax“ Pogorzelskis
"HLTV" nuotr./Janusasz „Snax“ Pogorzelskis

Visgi, net ir „Snax“, visą turnyrą atžaidęs puikiai, buvo bejėgis finalinėje kovoje – „Cloud9“ įgavę pagreitį susitvarkė su savo varžovais laimėdami sausai 3-0 ir tapo „Intel Extreme Masters Dallas 2022“ čempionais. Rusų penketukui už pirmąją vietą buvo įteiktas net 100 tūkstančių JAV dolerių čekis. „ENCE“ teko tenkintis 42 tūkstančiais. Naudingiausiu čempionato žaidėju buvo išrinktas „Cloud9“ šaulys Sergey „Ax1Le“ Rykhtorovas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius