Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„ESL Pro League Season 14“ turnyro apžvalga. Kas nuvylė? Kas nustebino?

Rugpjūčio 16 dieną startavęs „ESL Pro League Season 14“ turnyras sulaukė milžiniško susidomėjimo. Finalo rungtynes tarp „Natus Vincere“ ir „Vitality“ komandų stebėjo 758,567 žiūrovų. Tokie skaičiai puikiai parodo, jog CS:GO žaidimas yra vienas populiariausių pasaulyje. Todėl 15min CS:GO ekspertas Tautvydas Šikšnys nusprendė apžvelgti praūžusį turnyrą. Nusivylimai ir malonios staigmenos? Skaitykite toliau.
„ESL Pro League Season 14" turnyro nugalėtojai „Natus Vincere“ vyrukai
„ESL Pro League Season 14" turnyro nugalėtojai „Natus Vincere“ vyrukai / "Esnn" nuotr.

Šuolis aukščiau bambos? Kas nustebino?


  1. „Vitality“: mes turime „ZywOo“, geriausią pasaulyje žaidėją.

2021 metų pradžia „Vitality“ komandai buvo viena iš sunkiausių. „IEM Katowice 2021“ turnyre vieni iš favoritų klupo itin anksti. Penkių prancūzų atstovaujama ekipa finišavo 9-12 vietoje. Permainos ir „Kyojin“ papildymas reikalavo laiko. Tačiau „ESL Pro League Season 14“ turnyre komanda pademonstravo visiškai naują veidą. „Complexity“, „Gambit“, „OG“ – trys ekipos, kurias pakeliui į finalą nušlavė „ZywOo“ vedami prancūzai. Nors lemiamose rungtynėse ir buvo nusileista „Natus Vincere“ komandai, visgi galime teigti, jog „Vitality“ pasirodė puikiai.

2. Ismail „refrezh“ Ali: bičiuliai vakarėlis dar nebaigtas...

Rugsėjo 10-tą dieną vykęs susitikimas tarp „Heroic“ ir „Team Liquid“ komandų sudrebino CS:GO bendruomenę. Ketvirtfinalio nugalėtojas sprendėsi lemiame „inferno“ žemėlapyje. Po pirmosios rungtynių dalies atrodė, jog penkių danų atstovaujama „Heroic“ užtikrintai laimės. Tačiau net ir pirmaudama rezultatu 12:3 Ismail „refrezh“ Ali vedama ekipa staiga užstrigo. „Team Liquid“ sugebėjo sugrįžti į rungtynes ir persverti rezultatą savo naudai. Lemiamame 30-ame žemėlapio raunde iš Amerikos žemyno kilę vyrukai sugebėjo nuginkluoti 4 priešus, gyvųjų tarpe palikdami tik „refrezh“. Tačiau pastarasis turėjo savų argumentų ir užfiksavo vieną įspūdingiausių „clutch“ pasirodymų CS:GO istorijoje. Ismail Ali sugebėjo nukauti 5 varžovus ir rungtynes perkelti į pratesimą. Jame „Heroic“ palaužė morališkai prislėgtus priešininkus, kurie po tokio „refrezh“ akibrokšto, panašu, jog neatsigavo...

„Liquipedia“ nuotr./Ismail „refrezh“ Ali
„Liquipedia“ nuotr./Ismail „refrezh“ Ali

Kartėlį burnoje palikęs nusivylimas?

  1. „G2“: mes negerbiame savo fanų...

Liepos mėnesį vykusiame „IEM Cologne 2021“ turnyre „G2“ laimėjo antrąją vietą. Toks pasirodymas daugelį mūsų nustebino. Forumuose pradėjo šmėžuoti kalbos, jog pagaliau komanda atrado savo geriausią žaidimą ir yra pajėgi atskleisti savo potencialą. Tačiau „ESL Pro League Season 14“ turnyre išvydome „G2“ ekipos laidotuves. B grupės ryškiausi favoritai įsigudrino pralaimėti visas penkerias rungtynes. Tragiškas pasirodymas grupių etape daugelį fanų sukrėtė ir privertė suabejoti „G2“ komplektacijos šviesia ateitimi. Kovač pusbrolių duetas yra vienas iš talentingiausių CS:GO pasaulyje. Deja, bet to neužtenka. Ambicijų, noro įrodyti ir motyvacijos trūkumas atspindi „G2“ komandos pasirodymą „ESL Pro League Season 14“. Artėjantys turnyrai parodys, ar šios komplektacijos sudėtis yra pajėgi laimėti.

2. „Spirit“: prisirpusi rusiška vyšnia, kurios pagrindinė problema „chopper“?

2021 metų kovo 22-ta diena „Spirit“ komandai yra rekordinė. Kadangi, būtent, tada CS:GO ekipos penketukas pasaulyje pakilo į 6-tąją vietą. Toks rezultatas komandos fanus nuteikė pozityviai. O naujasis komandos pirkinys Abdul „degster“ Gasanov iš karto susilaukė pagyrų. Vis dėlto, vėliau rusų organizacijos penketukas ritosi žemyn. Puikus to pavyzdys - „ESL Pro League Season 14“ turnyras, kuriame „Spirit“ nesugebėjo konkuruoti su A grupės varžovais. Mano publikuotame tekste, kurį galite rasti čia: aš prognozavau „Spirit“ ekipos patekimą į kitą etapą. Tačiau rusų organizacijos žaidėjai pasirodė klaikiai. Mano žodžius pagrindžia faktas, jog „degster“ atstovaujama ekipa sugebėjo laimėti vos vieną kartą. Toks pasirodymas mane šokiravo. Forumuose šmėžuojanti kritika Leonid „chopper“ Vishnyakov, mano akimis, yra pagrįsta. 0.91 reitingas per pastaruosius trejus mėnesius puikiai atspindi šio veterano demonstruojamą formą. Galima teigti, jog ateityje pamatysime, ar šiam talentingam „Spirit“ penketukui pavyks sugrįžti į 6-ąją vietą.

„Uwatch.live“ nuotr./Leonid „chopper“ Vishnyakov
„Uwatch.live“ nuotr./Leonid „chopper“ Vishnyakov

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius