Kaip surasti tinkamiausią „Valorant“ agentą „Red Bull Campus Clutch“ turnyrui?

Nori žaisti naujajame „Valorant“ turnyre, bet atsiranda problemų ties agentų pasirinkimu? Nedvejok: „G2 Esports“ tau pagelbės šiuo agentų pasirinkimo gidu.
„Valorant“ agentai
„Valorant“ agentai / „Riot Games“ nuotr.

Komandiniuose žaidimuose, tokiuose kaip „League of Legends“, kiekvienas žaidėjas turi savo rolę. Kai kurie žaidėjai žaidžia labiau pagalbinę rolę, kad kuo labiau padėtų komandai. Kiti, tuo metu, stengiasi tiesiog padaryti kuo daugiau žalos ir gauti daug nužudymų. „Riot Games“ šaudyklė „Valorant“ šiuo aspektu yra labai panaši: skirtingi agentai yra stiprūs skirtingose srityse.

Sunkiausia dalis yra rasti savo žaidimo stilių (ir agentą) kuris labiausiai tinka tau. Todėl prieš šokant į eilę naujam ranked žaidimui (arba registruojantis į „Red Bull Campus Clutch“) gera idėja būtų pagalvoti apie tai, kaip tu geriausiai žaidi šį žaidimą ir kur geriausiai atsiskleidi. Kadangi tai yra ganėtinai sudėtinga užduotis, todėl šioje vietoje mums taip pat pagelbės „G2 Esports“ žaidėjas Aleksanderis „zeek“ Zygmuntas, kuris atskys į visus klausimus, norint atrasti tobulą agentą skirtą tau.

„Riot Games“ nuotr./„Valorant“ agentai „Omen“ ir „Yoru“
„Riot Games“ nuotr./„Valorant“ agentai „Omen“ ir „Yoru“

Lurker‘iai

Pirmas žingsnis norint rasti tinkamiausią agentą yra žaidimo rolių žinojimas. „Lurker'iai yra žaidėjai, kurie užima zonas atskiras nuo vietos, kur atakuoja visa likusi komanda. Jie stengiasi apeiti priešininkų komandas iš pačių netikėčiausių pozicijų“, – paaiškina „zeek“. Kaip lurker‘is tu turi žinoti viską apie žemėlapį, kuriame žaidi ir išnaudoti tai kaip pranašumą.

Žinojimas, kur priešininkai taikosi, leidžia juos apeiti ir užklupti juos per vietas, kur jie mažiausiai to tikėtųsi. Be abejo, tu turi išlikti kūrybingas: jeigu gavai keletą nužudymų praėjusiame raunde apgavęs priešininkus, jie gali tikėtis tavęs toje pačioje vietoje ir ateityje. Agentai, labiausiai tinkantys šiam stiliui yra „Omen“ ir „Yoru“. Teleportacijos sugebėjimai leidžia šiems agentams prisėlinti ir apeiti priešininkus iš mažiausiai tikėtinų pozicijų.

„Riot Games“ nuotr./„Valorant“ agentai „Raze“ ir „Jett“
„Riot Games“ nuotr./„Valorant“ agentai „Raze“ ir „Jett“

Entry fragger‘iai

Jeigu raundo pradžioje drąsiai neri į fronto linijas žudyti oponentų, tai entry fragger‘io rolė yra skirta tau. Norint efektyviai žaisti šioje pozicijoje reikia mokėti pataikyti svarbius šūvius. Dvikovos laimėjimas reikš, kad jūsų komanda turi žmogaus persvarą, o pralaimėjimas – deficitą. Entry fragger‘iai yra agentai „Phoenix“, „Raze“ arba „Jett“. Jie turi tą sprogstamą jėgą ir manevringumą, kuris yra labai svarbus vienas-prieš-vieną kovose.

Yra gana didelis skirtumas tarp lurker‘ių ir entry fragger‘ių. „Lurker‘iai vaikštinėja aplink žemėlapį atskirai nuo komandos ir stengiasi rasti nužudymus“, – paaiškina „zeek“. Tuo metu entry fragger‘iai kartu su komanda stengiasi užimti zonas ir gauti pirmus nužudymus.

Visgi gali atsirasti situacijų, kai entry fragger‘is raudo pradžioje gali tapti lurker‘iu jo pabaigoje. Pavyzdžiui, „Ascent“ žemėlapyje užėmus vidurinę žemėlapio dalį komanda palieka žaidėją tos vietos stebėjimui. Raudo pradžioje žaidėjas elgiasi kaip entry fragger‘is, bet įpusėjus raundui tampa lurker‘iu.

„Riot Games“ nuotr./„Valorant“ agentė „Sage“
„Riot Games“ nuotr./„Valorant“ agentė „Sage“

Sentinel‘iai ir iniciatoriai

Sentinel‘iams ir iniciatoriams trūksta tos šaudymo galios, kurią turi dvi anksčiau aptartos kategorijos. Norint tai kompensuoti, jie turi sugebėjimus, kuriais gali pagelbėti komandai įvairiais būdais. Sentinel‘iai, tokie kaip „Sage“, gali pagydyti ar prikelti žaidėjus antram gyvenimui, užblokuoti tam tikras žemėlapio vietas. Nors dažniausiai nesurenka daugiausiai nužudymų komandoje, jie yra labai svarbi geros komandos dalis. Dažnai šie žaidėjai būna ir komandos lyderiais. Jie nusprendžia, kokią strategiją priims komanda ir kas ką turi padaryti įtemptose situacijose. Gali išlikti šalto proto stresinėse situacijose? Sentinel‘io arba iniciatoriaus agentas galimai tau yra puikus pasirinkimas.

Išbandyk viską!

Vis dar nesi užtikrintas, ką nori žaisti? Nesijaudink, „zeek“ primena, kad geriausi Valorant žaidėjai gali žaisti tai, ko labiausiai reikia komandai, tad visada yra verta išbandyti keletą agentų. Jis taip pat pamini, kad nėra sunku pradėti žaisti naują agentą: „reikia tiesiog suprasti, ką turėtum įvykdyti savo rolėje, kad padėtum komandai laimėti“.

Savo rolės žinojimas yra svarbiausias dalykas būnant sėkmingoje Valorant komandoje. Šiuo metu nėra tobulos agentų kompozicijos, tad yra labai daug vietos inovacijoms. Kitais žodžiais kalbant – yra labai daug galimybių.

Kad ir kokią rolę pasirinktum žaisti, pritaikyk savo įgytas žinias ir sudalyvauk „Red Bull Campus Clutch“ turnyre, kuriame gali laimėti savo universitetui naują gaming-hub ir varžytis dėl 20 000 eurų prizo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius