-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lietuvis įsivėlė į sutartų varžybų skandalą

Ilgametis Lietuvos CS:GO scenos žaidėjas, buvęs FPL-C dalyvis Marius „CagXD“ Michailov pateko į tarptautinio skandalo verpetą.
Asociatyvi nuotr.
Asociatyvi nuotr. / 123RF.com nuotr.

Šiuo metu vyksta kvalifikacijos į „CCT Central Europe Season 3“ turnyrą, kuriame nuo spalio 20 d. iki lapkričio 18 d. 24 Europos komandos varžysis dėl 50 tūkst. JAV dolerių prizinio fondo. Į uždarųjų kvalifikacijų etapą iš atvirųjų kvalifikacijų pavyko patekti „RIBA UMNI4“ penketukui, kuriame žaidė ir Marius „CagXD“ Michailov.

Šis penketukas susibūrė tik šiam turnyrui. Jame taip pat žaidžia du latviai, baltarusis ir ukrainietis. Pastarasis, aštuoniolikmetis Bogdan „Bodik“ Nastych, taip pat yra kai kurių CS:GO bendruomenės narių įtariamas sukčiavimu. Komandos latviai yra žinomi veidai Baltijos scenoje – Edvards „hek“ Zakrevskis, kuris anksčiau žaisdavo už „Wolsung“ ir „FTW“ bei Aleksandrs „klaudi“ Meinarts, kuris atstovaudavo „SACRAMENTO“ komandą.

„RIBA UMNI4“ buvo viena iš keturių komandų patekusių į uždarųjų kvalifikacijų etapą. Viso jame žaidžia 16 komandų. bandančių iškovoti keturis kelialapius į pagrindinį turnyrą. Lietuvio atstovaujamas penketukas turėjo žaisti D grupėje, kurioje yra daug stiprių Lenkijos komandų – „AGO“, „Illuminar“ bei „PACT“.

Pirmosios lietuvio varžybos turėjo būti prieš „AGO“. Visgi jos buvo nutrauktos dar joms neprasidėjus – turnyro organizatoriai nusprendė išmesti „RIBA UMNI4“ iš turnyro dėl įtariamų sutartų varžybų. Šiuo organizatorių sprendimu buvo nustebintas ir pats „Cag“, savo asmeninėje „Twitter“ paskyroje teigdamas, kad apšildamas varžyboms staiga gavo žinutę, kurioje buvo nurodyta, kad jo komanda yra diskvalifikuota iš turnyro

Pats Marius šią situaciją komentuoja taip: „Niekada nebežaisiu jokiose kvalifikacijose su žmonėmis, kurių padoriai nepažįstu bei su tais, kurie anksčiau sukčiavo ar užsiiminėjo sutartomis varžybomis. Tai turėjo būti mano pirmosios oficialios varžybos po ilgos pertraukos ir šitas įvykis įrodė, kad tam nebuvo lemta nutikti. Atsiprašau visų už susiklosčiusią situaciją.“

„Cag“ su šia žinute leidžia suprasti, kad yra visiškai nesusijęs su šio penketuko įtariama draudžiama veikla bei bando atsiriboti tiek nuo pačios komandos ir jų žaidėjų, tiek nuo iškilusios situacijos. Ilgainiui pamatysime, ar šis skandalas paveiks žaidėjo reputaciją.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius