Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Skandalas Baltijos CS:GO scenoje – stipriausia estų komanda susijusi su sukčiavimu?

Jau kurį laiką stipriausia komanda Estijoje laikoma „SC e-Sports“ atsidūrė vieno didžiausių Baltijos regiono CS:GO scenos skandalų verpete.
Nuotoliniai sukčiai
Nuotoliniai sukčiai / Pexels nuotr.

„SC e-Sports“ pastaruoju metu demonstravo įspūdingą formą – ji keturius sezonus iš eilės yra įsitvirtinusi ESEA Advanced divizijoje (o šį sezoną pradėjo su trimis pergalėmis iš eilės), laimėjo porą nacionalinių titulų iš eilės, dalyvavo tarptautiniuose „CCT Central Europe Series 3“ bei „CEE Champions 2022“ turynruose.

Kažkuria prasme „SC e-Sports“ tapo Baltijos regiono CS:GO veidas – ši organizacija pradėjo gauti tiesioginius pakvietimus į tarptautinius turnyrus, o kvalifikacijose pasirodydavo geriausiai iš visų regiono komandų. „SC e-Sports“ atstovauja tokie žinomi žaidėjai kaip Kristjan „fejtZ“ Allsaar, kuris anksčiau žaidė už „HellRaisers“ bei „Finest“ komanda, Rene „Wahtzz“ Vahu ir Egerti „eku“ Kiisk, kurie yra ilgamečiai Baltijos scenos atstovai.

"Twitter" nuotr./"SC e-Sports"
"Twitter" nuotr./"SC e-Sports"

Visgi CS:GO bendruomenėje pradėjo bręsti nepasitikėjimas „SC e-Sports“ skaidrumu. Prieš porą mėnesių vienas iš komandos narių Egerti „eku“ Kiisk gavo žaidybinį („overwatch“) „ban“ „Steam“ platformoje. Žinoma, žaidėjas teisinosi, kad tai yra tik sisteminė klaida ir kad ji turėtų būti ilgainiui ištaisyta.

Taip pat ėmė sklisti gandai, kad estai užsiima sutartomis varžybomis. Spalio mėnesio viduryje lažybininkai pradėjo atsisakyti kai kurių „SC e-Sports“ varžybų, o tai tik dar labiau didino bendruomenės susirūpinimą.

Šio skandalo pikas buvo pasiektas lapkričio 6 d., kuomet paaiškėjo, jog iš „FaceIt“ platformos „ban“ gavo dabartinis „SC e-Sports“ treneris „k0RS1“. Panašu, kad tai buvo paskutinis lašas estų organizacijos taurėje – iškart išgirdę šią žinią, jie nusprendė pašalinti visus šiuos žaidėjus iš savo organizacijos.

Vis dėlto, šis estų penketukas ligi šiolei varžosi „ESEA Advanced“ lygoje ir kituose tarptautiniuose turnyruose po „ESTOWNIA“ vardu. Dar prieš tai jie gavo pakvietimą į „European Development Championship 6“ turnyrą – vieną prestižiškiausių pastarųjų metų turnyrų, skirtų naujoms komandoms. Laikas parodys, ar šis estų penketukas bus pašalintas iš visų tarptautinių turnyrų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius