Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 10 09

5 klausimai Eurolygos žvaigždei: apie neįtikėtiną patirtį Kaune ir visur mylimą Kurtį

Ką apie darbą su Rimu Kurtinaičiu galvoja dešimt metų NBA rungtyniavęs švedas, kuris dar prieš kiek daugiau nei metus petys į petį NBA finale kovėsi su „Golden State Warriors“ superžvaigždėmis? 15min uždavė penkis klausimus vienam Maskvos srities „Chimki“ lyderių Jonui Jerebko.
Jonas Jerebko
Jonas Jerebko / Euroleague.net nuotr.

Ketvirtadienis | Eurolyga | „Chimki“ – „Žalgiris“ | 20:00 | Mytiščiai

Jonas Jerebko – 33-ejų metų krepšininkas iš Švedijos, dešimt metų rungtyniavęs NBA pirmenybėse, o 2019-aisiais su žvaigždėmis nuklota „Golden State Warriors“ ekipa nužygiavęs iki pat finalo, kuriame nusileido Kawhi Leonardo vedamai „Toronto Raptors“ ekipai.

Jau antras sezonas kaip 208 cm ūgio J.Jerebko yra ambicingo Maskvos srities „Chimki“ projekto dalimi.

Šis žaidėjas praėjusį sezoną dukart testavo Kauno „Žalgirį“, pirmajame mače Rusijoje jis pelnė 4 taškus ir atkovojo 6 kamuolius, o atsakomosiose rungtynėse Lietuvoje R.Kurtinaičio auklėtinis pasižymėjo 17 taškų ir 10 atkovotų kamuolių.

– Jonai, kaip jaučiatės Pamaskvėje rungtyniaudamas šalia tokios Rusijos ir visos Europos krepšinio superžvaigždės Aleksejaus Švedo?

– Jaučiuosi puikiai! Tikiuosi, kad jis greitai pasveiks ir grįš į komandą. Mums jo tikrai trūksta. Aleksejus yra vienas geriausių žaidėjų visoje Eurolygoje.

Getty Images/Euroleague.net nuotr./Jonas Jerebko
Getty Images/Euroleague.net nuotr./Jonas Jerebko

– Kaip žaidėjas, kuris 10 metų rungtyniavo NBA, o dabar antrąjį sezoną žaidžia Eurolygoje, kaip vertinate Kauno „Žalgirio“ organizacijos pasirinktą kryptį pasukti amerikietišku NBA modelio keliu, kai išvykusį strategą Šarūną Jasikevičių pakeitė G lygos metų treneriu tapęs Martinas Schilleris?

– Pažįstu Martiną nuo darbų Bostone. Jis yra geras treneris. Manau, kad krepšinis visur yra krepšinis, tad tiesiog ruošiuosi artėjančioms rungtynėms su „Žalgiriu“.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Jonas Jerebko ir Kevinas Durantas
AFP/„Scanpix“ nuotr./Jonas Jerebko ir Kevinas Durantas

– Koks momentas susijęs su Lietuvos krepšiniu jums yra įsimintiniausias?

– Žaidimas „Žalgirio“ arenoje buvo labai smagi patirtis! Sirgaliai Kaune yra puikūs, jie labai gerai supranta krepšinį. Žaisti tokioje krepšinio šalyje, kokia yra Lietuva, buvo neįkainojama patirtis.

Euroleague.net nuotr./Jonas Jerebko
Euroleague.net nuotr./Jonas Jerebko

– Rimas Kurtinaitis yra patyręs ir gerai žinomas treneris Europoje, dukart iškovojęs Europos taurės titulą bei „Chimki“ klubo istorijoje paliksiantis gilų pėdsaką. Kokį įspūdį apie šį specialistą susidarėte jūs?

– Kai vykome žaisti į Kauną, matėme, kaip stipriai Rimas yra mylimas Lietuvoje. Akivaizdu, kad Rusijos žmonės jį irgi myli. Jis sulaukia daug pagarbos ir iš teisėjų, ir sirgalių, ir iš visų kitų. Visada smagu jį pamatyti, bei gera turėti trenerį, kuris gerai supranta žaidėjus, nes ir pats buvo daug pasiekęs krepšininkas. Esu labai laimingas, kad Rimas yra mūsų treneris.

Getty Images/Euroleague.net nuotr./Jonas Jerebko ir Rimas Kurtinaitis
Getty Images/Euroleague.net nuotr./Jonas Jerebko ir Rimas Kurtinaitis

– Kas jums, kaip krepšininkui, labiausiai kelia nerimą dėl COVID-19?

– Aš galvoju apie mūsų komandą, kad visi būtų sveiki, pasirodytų aikštelėje ir atliktų savo darbą. Likę žmonės, jūs turite saugoti save ir saugoti kitus. Nešiokite kaukes, plaukite rankas ir būkite saugūs.

VIDEO: „Eurolygos diena“: R.Kurtinaičio problemos ir neplanuota prognozė „Žalgiriui“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius