Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2020 04 24

CSKA prezidentas griebiasi šiaudo: prašo leisti rungtynėse prekiauti alumi

Maskvos CSKA klubo prezidentas Andrejus Vatutinas mąsto, kaip išvengti didžiulių finansinių nuostolių po koronaviruso pandemijos. Viena ruso idėjų – leisti prekiauti alumi sporto rungtynėse.
Aleksandras Vatutinas
Aleksandras Vatutinas / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Rusijos žiniasklaidai A.Vatutinas tikino, kad neprašo subsidijų iš valstybės, tačiau siekia pakoreguoti kai kuriuos įstatymus.

„Mes nenorime, kad valdžia mus remtų subsidijomis. Vietoje to, reikia teisingų įstatymų, pavyzdžiui, vėl grąžinti leidimą prekiauti alumi sporto varžybose. Mums reikia kuo daugiau galimybių užsidirbti pinigų“, – sakė CSKA vadovas.

Rusijos vyriausybė dar 2019 m. rugpjūtį pasiūlė keisti įstatymą, leidžiant alumi prekiauti futbolo rungtynėse. Vis dėlto įstatymas iki šiol taip ir liko nepakeistas.

Alumi prekiauti sporto renginiuose draudžia didžioji dalis Europos valstybių. Lietuvoje alus arenose parduodamas, tačiau jį draudžiama įsinešti ir vartoti erdvėje, kurioje vyksta rungtynės.

A.Vatutinas prieš kelias dienas atskleidė, kad CSKA nuostoliai dėl koronakrizės gali siekti apie 5,5 mln. eurų.

„Šį sezoną ištempsime ir pinigų užteks, – sakė A.Vatutinas. – Manau, kad klubo nuostoliai sieks 450 mln. rublių (apie 5,5 mln. eurų), o kas bus toliau, – sunku nuspėti.“

Primename, kad CSKA biudžetas jau eilę metų yra vienas didžiausių Europoje, o pastaraisiais metais siekdavo ir po daugiau nei 40 mln. eurų per sezoną.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Užsisakykite 15min naujienlaiškius