Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2020 10 16

„El Chacho“ magija: geriausias karjeros rungtynes sužaidęs S.Rodriguezas nukalė „Real“

Sergio Rodriguezas net šešerius metus žaidė Madrido „Real“ (1-3) komandoje, bet sutikęs ją aikštėje sentimentų nejautė. Neįtikėtinai rungtyniavęs ir efektyviausią karjeros mačą sužaidęs ispanas nukalė Milano „Olimpia“ (3-1) pergalę prieš karališkąjį klubą – 78:70 (10:19, 21:23, 23:13, 24:15).
Sergio Rodriguezas
Sergio Rodriguezas / Getty Images/Euroleague.net nuotr.

Pirmoji rungtynių pusė priklausė svečiams iš Madrido. Trey Thompkinso ir Alberto Abalde tritaškių dėka „Real“ jau pirmajame kėlinyje pabėgo dviženkliu skirtumu (19:8), o antrajame turėjo ir 14 taškų persvarą.

Bet Milano „dizaineriai“ po ilgosios pertraukos ant parketo sugrįžo pasikeitę, o savo festivalį pradėjo S.Rodriguezas.

Ettore Messinos auklėtiniai visiškai sukaustė „Real“ puolimą, o puolime skrajojęs „El Chacho“ pamažu ištirpdė svečių persvarą, o dar prieš ketvirtąjį kėlinį „Olimpia“ net buvo priekyje – 50:49.

Ketvirtajame kėlinyje „Real“ buvo atsilikę 9 taškais ir nors po Trey Thompkinso ir Facundo Campazzo tritaškių dar atkūrė intrigą (63:66), Milano krepšininkai neleido varžovams pagalvoti apie pergalę.

Įspūdingai rungtynėse žaidęs S.Rodriguezas surinko net 37 naudingumo balus – vienu daugiau už ankstesnį savo karjeros rekordą.

Ispanas per 25 minutes pelnė 25 taškus (4/5 dvit., 3/6 trit., 8/8 baud.) ir atliko 7 rezultatyvius perdavimus.

Be to, po rungtynių veteranas pranešė ir tokio savo sėkmingo žaidimo priežastis – pasirodo, rytoj jo žmonos gimtadienis, o ji dar ir laukiasi kūdikio.

Tiesa, pergalė „dizaineriams“ atsirūgo – dar pirmoje rungtynių pusėje skaudžią čiurnos traumą patyrė Malcolmas Delaney. Anot E.Messinos, amerikiečio trauma gali būti rimta.

„Olimpia“ po šių rungtynių įstojo į gausų tris pergales iškovojusių ekipų klubą. Tiek laimėjimų be jų dar turi „Valencia“, „Barcelona“, Miuncheno „Bayern“, Vitorijos „Baskonia“ ir Pirėjo „Olympiakos“.

Savo ruožtu „Real“ kol kas yra laimėjęs tik kartą, o ir tą patį – prieš traumų ir COVID-19 išretintą Maskvos srities „Chimki“, savo dispozicijoje turėjusį tik aštuonis krepšininkus.

„Olimpia“: Sergio Rodriguezas 25 (7/11 metimai, 7 rez. perd., 37 naud. bal.), Shavonas Shieldsas 19 (7 atk. kam., 29 naud. bal.), Luigi Datome 9.

„Real“: Trey Thompkinsas 15 (3/6 trit.), Alberto Abalde 14 (3/4 trit.), Jeffrey Tayloras 9.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius