-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 02 08 /22:49

Ne kaip „lūzeris“ kovojęs „Žalgiris“ iki galo tampė nervus E.Messinai ir „Olimpia“

Kauno „Žalgiris“ (3-19) parodė, kad gali priešintis ir geriausioms šio sezono Eurolygos komandoms. Paskutiniai turnyrinėje lentelėje Jure Zdovco auklėtiniai iki pat galo taškas į tašką kovėsi su Milano „Olimpia“ (16-7). Deja, iki pergalės galiausiai vėl šiek tiek pritrūko – 70:74 (18:14, 17:18, 16:18, 19:21), o įširdęs J.Zdovcas bedė pirštu į teisėjus.

Lietuvos čempionai pralaimėjo devintą sykį iš eilės ir šiemet Eurolygoje lieka be pergalių. J.Zdovcas pabaigoje negailėjo priekaištų teisėjams. „Kai kurie žmonės mūsų visiškai negerbia“, – į televizijos kameras po rungtynių rėžė krepšinio specialistas iš Slovėnijos.

J.Zdovcą supykdė ginčytini epizodai rungtynių pabaigoje. Rezultatas buvo lygus (64:64), kai N.Melli kirto per rankas L.Lekavičiui, teisėjų švilpukai tylėjo, o kitoje pusėje M.Delaney dūrė tritaškį (64:67).

Netrukus J.Nebo pavogė kamuolį iš varžovų ir vienas nurūko į greitą ataką. Tas pats M.Delaney nesportiškai stabdė jį iš nugaros, bet arbitrai ir vėl priėmė varžovams palankų sprendimą – skyrė paprastą pražangą.

VIDEO: Teisėjų klaidos? Nusivylęs „Žalgirio“ treneris reikalauja pagarbos

J.Zdovcas puolė aiškintis, bet į slovėno priekaištus teisėjai nereagavo. „Žalgirio“ šansas nutraukti juodą seriją – nuplaukė. Kauniečiai namie pralaimėjo penktą sykį iš eilės.

Kitas rungtynes Eurolygoje „Žalgiris“ žais jau šį ketvirtadienį – išvykoje su Donato Motiejūno atstovaujama „Monaco“ (12-12) ekipa. Svečiuose Eurolygoje kauniečiai nelaimi jau ilgiau nei metus.

VIDEO: Milžiniškos pastangos: dar vienas puikus L.Lekavičiaus mačas

„Žalgiris“: Lukas Lekavičius 16 (5 rez. perd.), Tyleris Cavanaugh 13 (6 atk. kam.), Edgaras Ulanovas 9, Karolis Lukošiūnas (2/8 trit.) ir Joffrey Lauvergne'as – po 8, Artūras Milaknis 5.

„Olimpia“: Malcolmas Delaney 20 (4/6 trit.), Troy'us Danielsas 15 (4/9 trit.), Kyle'as Hinesas 11 (10 atk. kam.), Sergio Rodriguezas 10 (5 rez. perd.), Devonas Hallas ir Benas Bentilas – po 5.

Nutraukti pralaimėjimų serijos „Žalgiriui“ nepavyko ir dėl Vlado Garasto. 90-metį švenčiantis legendinis Lietuvos rinktinės ir „Žalgirio“ strategas jaudinančiai pasveikintas visos „Žalgirio“ arenos.

VIDEO: Šiurpuliukų dozė: emocingas Vlado Garasto pagerbimas Kaune

Rungtynių analizė:

Ketvirtas kėlinys

40 min. J.Zdovcas lieja priekaištus teisėjams, bet „Olimpia“ švenčia pergalę 74:70.

40 min. Sunkus E.Ulanovo tritaškis skrieja pro šalį, J.Nebo atkovoja kamuolį, bet jis amerikiečiui išmušamas iš rankų... Kitoje pusėje K.Hinesas pataiko vieną baudos metimą (65:70). Lieka 40 sek.

39 min. E.Ulanovas nepataiko, bet „Žalgiris“ atkovoja kamuolį puolime, T.Cavanaugh meta laisvas iš toli... taip pat pro šalį, o J.Nebo dar baudžiamas pražanga kovoje dėl kamuolio. S.Rodriguezas pataiko abu baudų metimus (65:69).

37 min. Dar vienas ginčytinas epizodas – T.Delaney iš nugaros stabdo J.Nebo, bet nesportinė pražanga nėra skiriama... 65:67.

36 min. Svarbiausios rungtynių minutės... L.Lekavičius ir visa „Žalgirio“ arena protestuoja, kad N.Melli kirto per rankas lietuviui, bet teisėjų švilpukai tyli, o kitoje pusėje T.Delaney duria tritaškį... 64:67.

34 min. L-U-K-A-S Lekavičius! Du taškai su pražanga ir rezultatas vėl lygus (62:62).

34 min. T.Delaney prideda dar vieną tolimą metimą svečiams ir E.Messina iš džiaugsmo spaudžia kumščius. „Olimpia“ priversta vargti „Žalgirio“ arenoje (55:59).

31 min. „Žalgiris“ startuoja 4:0 ir persveria rezultatą (55:53). Bet čia pat gauna tritaškį... (55:56).

Trečias kėlinys

30 min. „Žalgiris“ per pirmus tris kėlinius puolime yra atkovojęs tik 1 kamuolį, „Olimpia“ – net 13 (!). Tačiau prieš lemiamą ketvirtį kova tęsiasi taškas į tašką (51:53).

29 min. Trys taškai su pražanga... T.Danielsas ir toliau skriaudžia „Žalgirį“ – 15 taškų per 13 minučių (49:53).

27 min. Nepaisant visų E.Messinos nurodymų stabdyti Luką, „Žalgirio“ varikliukas ir toliau tempia Lietuvos čempionus. L.Lekavičiaus sąskaitoje jau 13 taškų (3/5 dvit., 7/7 baud.) ir 3 rezultatyvūs perdavimai. Skirtumas tarp komandų – tik vienas taiklus metimas (45:47).

25 min. Tritaškį pataiko ir T.Cavanaugh (43:40), bet Milano ekipoje pirmuosius karjeros taškus Eurolygoje pelno 25-erių Davide Alviti, „Žalgiris“ dar praranda ir kamuolį... (43:45).

22 min. K.Lukošiūno tritaškis kelia „Žalgirio“ tribūnas ant kojų (40:38).

Komentarai po pertraukos

L.Lekavičius: „Neblogai žaidėme pirmoje pusėje, svarbiausia – gerai gintis“.

J.Zdovcas: „Turime gintis dar šiek tiek geriau, o puolime turime tikėti – prametėme kelis lengvus metimus. Svarbiausia kontroliuoti jų puolimą ir kovą dėl atšokusių kamuolių“.

E.Messina: „Leidome per daug taškų sukurti L.Lekavičiui ir padarėme per mažai pražangų“.

Antras kėlinys

20 min. „Žalgiriui“ pavyksta apsiginti kėlinio pabaigoje ir lygiai užbaigti pirmąsias 20 minučių (35:35).

17 min. Bingo! T.Cavanaugh ir K.Lukošiūnas pataiko du tritaškius iš eilės, pražangą išprovokuoja E.Ulanovas ir E.Messina, nepatenkintas, prašo minutės pertraukėlės (31:32).

Mantas Krasnickas

Mantas KRASNICKAS, 15min žurnalistas „Žalgirio“ arenoje
Giffey viename iš epizodų rinkosi supersudėtingą metimą atsilošus per varžovo rankas, o ne perdavimą laisvutėliam Milakniui. Kitoje situacijoje vokietis bandė žaisti du prieš du su Nebo, tačiau perdavimą atliko už krepšio įsitaisiusiems sirgaliams. Susiėmė už galvos pastaruoju metu visiškai pasitikėjimą savimi praradęs puolėjas, o po kelių sekundžių trenerio buvo pasiųstas ant suolo. Nenustebčiau, jei nuo jo šiandien nebepakils.

15 min. „Žalgiris“ įklimpsta puolime, rinkti taškus darosi vis sunkiau ir sunkiau, o varžovai tolsta (23:30).

12 min. „Olimpia“ randa savo lyderį – T.Danielsas vienas yra pelnęs pusę visų komandos taškų: 11 iš 22. Svečiai priekyje 22:18.

Mantas Krasnickas

Mantas KRASNICKAS, 15min žurnalistas „Žalgirio“ arenoje
„Žalgirio“ sirgaliai prapliupo audringais plojimais per pertraukėlę tarp kėlinių ir kilo iš savo vietų. Arenoje šįvakar apsilankė ir 90-ąjį gimtadienį švenčiantis legendinis treneris Valdas Garastas. Sveikinimai!

Pirmas kėlinys

10 min. Kėlinio pabaigoje T.Websteris imasi iniciatyvos ir sugrąžina pranašumą „Žalgiriui“ (18:17).

9 min. E.Messinos auklėtinių spurtas tęsiasi. Svečiai dalinasi kamuoliu iki geriausio metimo ir smeigia ketvirtą tritaškį iš eilės... 16:17.

7 min. Fantastiškas A.Milaknio tritaškis, klaidinančiu judesiu išvertus varžovą iš kojų (14:7). Deja, bet visą laiką pro šalį mesti negali ir „Olimpia“ – skirtumas mažėja iki 14:11.

5 min. Fantastiškas J.Nebo blokas gynyboje, o šeimininkų puolimą užkuria E.Ulanovas. Kovingasis puolėjas pelno 5 taškus iš eilės, 4 prideda L.Lekavičius ir „Žalgiris“ pirmauja 9:2. „Olimpia“ žvaigždynas per 6 minutes yra pataikęs vos vieną metimą iš 9.

2 min. Sunki „Žalgirio“ pradžia puolime. L.Lekavičius gauna bloką nuo K.Hineso, T.Cavanaugh nepataiko iš po krepšio, varžovų rankų miško neįveikia ir J.Nebo... 0:2.

Starto penketai

„Žalgiris“: L.Lekavičius, K.Lukošiūnas, E.Ulanovas, T.Cavanaugh ir J.Nebo.

„Olimpia“: M.Delaney, J.Grantas, G.Ricci, N.Melli ir K.Hinesas.

Mantas Krasnickas

Mantas KRASNICKAS, 15min žurnalistas „Žalgirio“ arenoje
Labas vakaras visiems iš Kauno! Nors prieš rungtynes skelbta, kad Regimantas Miniotas negalės padėti komandai, aukštaūgis daro apšilimą ir bus registruotas rungtynėms. Kaip buvo pranešta anksčiau, Janis Strelniekas ir Mantas Kalnietis šįvakar tikrai nepasirodys ant parketo. Prieš susitikimo pradžią kyla du klausimai: ar pasipriešinsime „Olimpia“ ekipai ir ar turėsime dar vieną lankomumo antirekordą. Smagaus laukimo!

Prieš rungtynes

Rungtynių išvakarėse J.Zdovcas vylėsi pagaliau surinkti visą turimą sudėtį, klaustukas buvo keliamas tik dėl Janio Strelnieko sveikatos, bet galiausiai paaiškėjo, kad nežais ne tik latvis, bet ir Mantas Kalnietis.

Tiesa, Italijos klube – dar daugiau netekčių. Kaune nerungtyniaus Shavonas Shieldsas, Luigi Datome, Konstantinos Mitoglou, Riccardo Moraschinis ir Trey Kellas.

Vos pieš 12 dienų „Žalgiris“ su „Olimpia“ žaidė ir Milane. Tada Ettore Messinos auklėtiniai buvo stipresni 65:58.

Per šį laikotarpį – 12 dienų – Lietuvos čempionams tai bus jau šeštosios rungtynės. Kas antrą dieną žaidžiantys Jure Zdovco auklėtiniai, pasak trenerio iš Slovėnijos, yra pervargę. „Galbūt nusimesime spaudimą, nes neturime ko prarasti“, – vylėsi J.Zdovcas.

VIDEO: „Eurolygos diena“: permainos „Žalgiryje“ ir susistumdymas Milane

Šiais metais Eurolygoje dar nelaimėjęs „Žalgiris“ turnyrinėje lentelėje žengia paskutinis. Lietuvos čempionai nuo priešpaskutinės vietos atsilieka dviem pergalėmis. Milano „Olimpia“ rikiuojasi trečia.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius