Laisvas žodis nereiškia palaidas.  Prenumeratai iki - 60%
Išbandyti
2022 02 07

J.Zdovcas apie „Žalgirio“ tvarkaraštį: „Aš esu pavargęs, tai kaip gali žaidėjai nepavargti?“

Kauno „Žalgiris“ pastaruoju metu gyvena NBA ritmu. Trejas rungtynes praėjusią savaitę sužaidę Lietuvos čempionai tokį patį skaičių dvikovų užfiksuos ir šią. Tiesa, dėl COVID-19 protrūkių Eurolygos klubuose suspaustą tvarkaraštį „Žalgiriui“ įveikti padės sugrįžę žaidėjai. Prieš dvikovą su Milano „Olimpia“ klaustukas tik dėl latvio Janio Strelnieko, kurio likimas paaiškės po vakarinės treniruotės.

Kauno „Žalgiris“ pasitinka varžovą, kurio pranašumą prieš 10 dienų Italijoje pripažino 58:65.

Dar vieną dvigubą Eurolygos savaitę Jure Zdovco auklėtiniai pradės ir aštuonių pralaimėjimų atkarpą nutraukti sieks akistatoje su Milano „Olimpia“.

„Vėl žaisime prieš „Olimpia“. Puikiai žinome šią ekipą. Mes žaidėme ganėtinai geras rungtynes Italijoje. Jei būtume pataikę laisvus metimus, gal būtume galėję ir laimėti. Bet rytoj yra nauja diena ir naujos rungtynės, – mačo išvakarėse kalbėjo Jure Zdovcas. – Žinome, kad „Olimpia“ yra gynybinė ir labai gerai trenerio kontroliuojama komanda. Sunku ją įveikti. Ji yra lentelės viršuje ir turi plačią sudėtį. Laukiame dar vienų sunkių rungtynių. Mums kiek nesiseka, nes tvarkaraštis yra suspaustas, o žaidžiame prieš komandas, kurios kovoja pirmajame aštuntuke arba yra šalia jo. Prieš tokias komandas jaučiame spaudimą, ypač namuose. Varžovai yra geresni popieriuje, bet mes žaisime namuose. Galbūt nusimesime tą spaudimą, nes neturime ko prarasti.“

J.Zdovcas į 10 dienų įvykius Milane nesidairo. Nors akcentuoja tą patį krepšininką Troy Danielsą, kuris tąkart Italijoje tolimais metimais įžiebė „Olimpia“ ekipą esminiam spurtui ir pražudė „Žalgirį“.

„Negalime pernelyg žiūrėti į rungtynes Milane. Nauja diena, naujos rungtynės. O dabar turime ir į rikiuotę sugrįžusių žaidėjų. Tai labai svarbu. Stengsimės žaisti su geriausiais ir labiausiai pasiruošusiais krepšininkais. Matysime, ką mums atneš vakarinė treniruotė. Reikės išlaikyti panašią gynybą ir prižiūrėti T.Danielsą, kuris yra puikus taškų rinkėjas. Prieš jį reikės geros komandinės gynybos. Puolime turėsime žaisti komandiškai, dalintis kamuoliu, nes gynyba ir puolimas yra tarpusavyje susiję dalykai. Reikės branginti kamuolį, kontroliuoti lentą“, – sakė vyriausiasis „Žalgirio“ treneris.

Lietuvos čempionai pastaruoju metu rungtyniauja pašėlusiu ritmu, kadangi Eurolygos tvarkaraštį suspaudė dėl COVID-19 nukelti mačai.

Antradienį „Žalgiris“ žaidė prieš Tel Avivo „Maccabi“, penktadienį – prieš Kazanės UNIKS, sekmadienį – prieš Pasvalio „Pieno žvaigždes“. Šioje dvikovoje J.Zdovcas pailsino Edgarą Ulanovą ir Luką Lekavičių.

Antradienio vakarą J.Zdovco kariauna priims Milano ekipą, o jau ketvirtadienį Monako Kunigaikštystėje susigrums su Donato Motiejūno atstovaujamu „Monaco“.

„Nėra lengva. Aš esu pavargęs, tai kaip gali žaidėjai nepavargti? Bet yra kaip yra. Niekam neįdomu, kiek mes žaidžiame rungtynių ar kiek turime traumuotų žaidėjų. Kai ateina rungtynių diena, turi būti pasirengęs“, – sakė J.Zdovcas.

Sekmadienį vykusioje LKL akistatoje jau rungtyniavo po COVID-19 pasveikęs Joshas Nebo bei čiurną apsigydęs Mantas Kalnietis, o latvio Janio Strelnieko likimas paaiškės tik po vakarinės treniruotės.

„Janis bandys treniruotis, žiūrėsime, ar jis galės rytoj žaisti. Vakarinėje treniruotėje pamatysime ir kitų žaidėjų situaciją. Tikiuosi, jog ryt galės rungtyniauti visi“, – teigė „Žalgirio“ strategas iš Slovėnijos.

VIDEO: „Eurolygos diena“: permainos „Žalgiryje“ ir susistumdymas Milane

„Dizaineriai“ į Lietuvą atvyks praėjusią savaitę kritę prieš Stambulo „Fenerbahče“, kuri nutraukė penkių „Olimpia“ pergalių atkarpą.

Ši dvikova baigėsi masiniu abiejų ekipų žaidėjų apsistumdymu aikštelės centre, kurį inspiravo į „Olimpia“ trenerį pirštu baksnojęs ir replikas laidęs Marko Guduričius.

Būsima „Žalgirio“ varžovė fiksuoja antrą gynybos reitingą visoje Eurolygoje per 100 atakų. Be to, pasak Mykolo Stumbro, praleidžianti vos 102,9 taško. Geriau savoje aikštės pusėje pluša tik Madrido „Real“ krepšininkai (vid. 100,6 tšk.).

„Visada sakau, jog gynyba yra susijusi su puolimu. Jeigu gerai žaidi puolime ir kontroliuoji žaidimą, tuomet gali ir gerai gintis, – sakė J.Zdovcas. – „Olimpia“ turi plačią sudėtį, gali žaisti labai intensyvų ir labai fizišką krepšinį. Puikiai žinau Ettorę. Jis pastatė šią komandą. Jie pradėjo iš lėto, bet dabar žaidžia puikiai.“

Euroleague.net/Troy Danielsas
Euroleague.net/Troy Danielsas

Puiki gynyba ir solidus puolimas Ettore Messinos kariaunai šiuo metu leidžia užimti trečiąją vieta turnyre – 15 pergalių ir 7 pralaimėjimai.

„Jie strigo puolime prieš „Fenerbahče“, kaip ir prieš mus. Jeigu pamenate, mes gynėmės neblogai, stabdėme jų puolimą, bet jie turi daug individualiai stiprių žaidėjų. Mus pražudė Troy Danielsas, kuris iki tol neturėjo gerų pasirodymų. Mes praradome koncentraciją žaisdami su juo. Dar komandoje yra Delaney ir Rodriguezas, kurie yra nenuspėjami. Dar Datome, Melli, Ricci... „Olimpia“ yra daug žaidėjų, dėl kurių negalime atsipalaiduoti. Jei pažvelgtume į skaičius, „Olimpia“ įmeta daugiau nei praleidžia, bet vis tiek yra trečioje vietoje. Nėra lengva įveikti šią ekipą“, – aiškino J.Zdovcas.

Rungtynių tarp „Žalgirio“ ir „Olimpia“ ekipų pradžia – antradienį 20 val. „Žalgirio“ arenoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius