-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 10 21

Į klausimus apie „neteisingą“ „Žalgirio“ pranašumą ir naujoką – diplomatiški M.Schillerio atsakymai

Kol kiti Eurolygos treneriai pyksta dėl Kauno „Žalgirio“ pranašumo, žalgiriečių generolas Martinas Schilleris per daug nelenda į užribio peštynes ir nenukreipdamas akių žvelgia į savo tikslą. Tas tikslas – penktoji pergalė Eurolygoje iš tiek pat galimų ketvirtadienį prieš solidžią „Valencia“ komandą.

Kauno „Žalgiris“ pamušė Eurolygos lankomumo rekordą, bet tai patinka ne visiems.

Fantastišką atmosferą mače su „Anadolu Efes“ praėjusią savaitę užkūrę 5011 „Žalgirio“ aistruolių įžiebė priekaištų kibirkštį kitų Eurolygos ekipų stovyklose.

„Tiesa tokia, kad tai nėra sąžininga, tačiau turime priimti šią nelygybę. Tai dalis gyvenimo, kurį turime gyventi. Tai neturi būti mūsų galvose. Turime matyti pozityvo, kai žaidžiame arenoje su penkiais tūkstančiais žmonių“, – prieš išvykdamas į Kauną Valensijos žurnalistams sakė ispanų treneris Jaume Ponsarnau. Jo treniruojamos „Valencia“ ekipos rungtynes namų arenoje gali stebėti tik iki 400 žmonių.

Praėjusią savaitę J.Ponsarnau antrino „Anadolu Efes“ strategas Erginas Atamanas, kuris „Sinan Erdem“ arenoje žaidžia tarp tuščių tribūnų.

„Aš manau, kad tai yra nesąžininga, nes mes žaidžiame tuščioje arenoje, kai kiti gali žaisti su žiūrovais. Mes žaidžiame tame pačiame turnyre, bet be sirgalių, o kitos komandos jaučia sirgalių užnugarį. Kai kurios šalys neleido komandoms liepos pabaigoje žaisti lemiamame Eurolygos „burbule“, nors situacija Europoje tuomet buvo aiškesnė. Nekalbu apie Lietuvą. Bet dabar Kaune mes žaidžiame prie sirgalių, nors situacija yra blogesnė. Noriu paklausti Turkijos valdžios, kodėl tokioje pačioje situacijoje mes žaidžiame be sirgalių? Kas vyksta? Noriu apie tai paklausti Eurolygos, kodėl pernai turnyras buvo nutrauktas, o šiemet komandoms sąlygos nėra vienodos? Sveikinu jus, atmosfera šiandien buvo puiki, bet jei žaidžiame tame pačiame turnyre, turime žaisti tomis pačiomis sąžiningomis sąlygomis.“

M.Schilleris pabandė susilaikyti nuo kategoriško atsako priekaištingiems specialistams.

„Neturiu komentaro, atsiprašau. Tai gan slidi tema. Viena vertus, turime puikų pranašumą prie šių nuostabių fanų. Kita vertus, tai pandeminis laikotarpis, o kai kuriose šalyse galioja skirtingos taisyklės. Neleisti fanams žiūrėti krepšinio, kai jie gali tą daryti pagal taisykles šalyje, būtų žiauru. Bet tai sudėtinga tema ir nenorėčiau jos plėtoti“, – mandagiai atsakė M.Schilleris.

Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr./Eurolygos pirmos rungtynės Kaune: Kauno „Žalgiris“ – Stambulo „Anadolu Efes“
Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr./Eurolygos pirmos rungtynės Kaune: Kauno „Žalgiris“ – Stambulo „Anadolu Efes“

Šiame priekaištų fone M.Schilleris veda „Žalgirį“ į penktąjį Eurolygos mūšį. Ketvirtadienį 20 val. namuose žalgiriečiai priims Valensijos ekipą. „Valencia“ per trejas Eurolygos rungtynes patyrė tik vieną pralaimėjimą – nusileido Šarūno Jasikevičiaus „Barcelona“ vyrams.

„Tai gerai besiginanti komanda. Jie duoda mesti tritaškius, bet neleidžia veržtis po krepšiu. Tai pagrindinė jų savybė. Puolime viskas priešingai – jie dažnai eina ant lanko, dažnai dėl savo dydžio ir žaidimo nugara į krepšį ieško taškų baudos aikštelėje“, – priešininkus pristatė 38-erių austras.

Ypač pavojingi Valensijos aukštaūgiai. Nors „Valencia“ pataiko tik 31,9 proc. tolimų metimų, visi ispanų žaidėjai nuo 1 iki 5 pozicijos gali solidžiai atakuoti iš toli.

„Ypač centro pozicijoje, tai didelė grėsmė. Su Dubljevičiumi ir Tobey, tai labai išplečia žaidimą. Tai kitokio stiliaus komanda. Bet ji nekeis mūsų aukštaūgių rotacijos“, – patikino M.Schilleris.

VIDEO: „urBONUSas“: M.N'douro kainos ir kokybės santykis bei „Žalgirio“ – „Ryto“ derbio intrigos

Nors „Žalgiris“ Eurolygoje startavo 4-0, žalgiriečiai treniruotėse kamšo savo žaidimo spragas. Daugiausiai – gynyboje.

„Norime tobulėti visame kame. Bet gynyboje ypač dirbame prie pikenrolo gynybos, nes tai labai svarbi pozicinio žaidimo dalis. Puolime siekiame geriau išnaudoti žaidėjų išsidėstymą, kad atlaisvintume plotą prasiveržimams, sukurtume daugiau metimų iš kampų. Tai kol kas svarbiausia“, – pasakojo M.Schilleris.

M.Schilleris apie antrą lėčiausią žaidimo tempą Eurolygoje: „Bent jau NBA, tai yra pervertintas rodiklis. NBA komandos nesureikšmina šio skaičiaus. Žinau, kad „Žalgirio“ tempas pernai buvo mažiausias Eurolygoje.“

„Žalgirio“ galimybes praplėstų papildymas. Argentinietis Patricio Garino dar negalės rungtyniauti apie mėnesį, o į jo vietą, 15min žiniomis, Kauno klubas ieško pastiprinimo.

Tiesa, M.Schilleris pasakoja, jog „Žalgiris“ rinkoje nėra agresyvus žaidėjas.

„Mūsų vadovas ir skautas nuolatos dairosi po rinką. Niekada negali žinoti, kada iškris traumos ir panašiai, todėl jie lieka atidūs. Atsakant į klausimą, ar žiūrime į rinką nuolatos? Taip. Ar kažką darysime? Mes to nežinome“, – teigė M.Schilleris.

TAIP PAT SKAITYKITE: „Žalgirio“ žvilgsnis į žaidėjų turgų: kokio naujoko ieško Martinas Schilleris?

VIDEO: Martinas Schilleris – apie beprasmį jo lyginimą su Šaru ir pokyčius „Žalgiryje“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius