-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 10 10

Į pirmąją išvyką išsiruošęs Šaras: apie pakeistus įpročius ir superprofesionalą L.Scola

Šarūnas Jasikevičius su Kauno „Žalgiriu“ niūriai lietingą ketvirtadienį kyla į pirmąją šio sezono Eurolygos išvyką. Lietuvos čempionų kelionės tikslas – madų sostinė Milanas, kur penktadienį lauks atsinaujinusi „Olimpia“.
Emocijos Kaune: Šaro liepsnos prie šoninės linijos
Emocijos Kaune: Šaro liepsnos prie šoninės linijos / Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr.

Mados šiais laikais keičiasi greitai, pasikeitė per šią vasarą ir „Olimpia“. Tai jau nebe ta Simone Pianigini treniruojama komanda, kurios rungtynes aukštyn kelia arba skandina Mike'as Jamesas.

Dabar Milane madas diktuoja naujasis vairininkas Ettore Messina, kuris vasarą iškart atsisakė M.Jameso paslaugų ir subūrė kitokią ekipą.

Milane dabar „Žalgiris“ sutiks ir buvusį savo žaidėją Aaroną White'ą, ir 39-rių superveteraną Luisą Scola, ir Eurolygos žvaigždę Sergio Rodriguezą.

„Scanpix“/„SIPA“ nuotr./Luisas Scola
„Scanpix“/„SIPA“ nuotr./Luisas Scola

Turėtų sutikti žalgiriečiai ir Artūrą Gudaitį, jau beveik atsigavusį po kryžminių kelio raiščių traumos. Nors E.Messina praėjusį savaitgalį sakė, kad vidurio puolėjas galbūt jau galės rungtyniauti prieš žaliai baltus, Eurolyga.lt žiniomis, lietuvis žaisti dar nebus pasirengęs.

Eurolygos sezoną „dizaineriai“ pradėjo sunkiai – 64:78 išvykoje krito prieš Miuncheno „Bayern“ ekipą.

Nusimušę buvo „Olimpia“ taikikliai – 43 proc. dvitaškių (18/42) ir 18 proc. tritaškių (4/22). Rezultatyviausias Milano krepšininkas buvo 39-rių L.Scola, pelnęs 17 taškų ir atkovojęs 6 kamuolius.

Beje, šį sezoną „Žalgiris“ keičia įpročius. Jei anksčiau kauniečiai pratybas išvykoje rengdavo ir dieną prieš rungtynes, šiemet to nebus.

„Kažkiek daugiau norime koncentruotis į žaidėjų atsigavimą, o ne treniruotes. Šiais metais prisidėjo mažiausiai ketverios rungtynės (Eurolygoje, – aut. past.), atkrintamosios Lietuvoje irgi minimaliai ilgėja. Tai didžiulis rungtynių skaičius, todėl prioritetą norisi skirti atsigavimui, o ne kai kurioms treniruotėms“, – sprendimą komentavo Š.Jasikevičius.

Mariaus Vizbaro / 15min nuotr./Šarūnas Jasikevičius
Mariaus Vizbaro / 15min nuotr./Šarūnas Jasikevičius

– Koks bus treniruočių procesas dvigubų Eurolygos savaičių metu? – žurnalistai paklausė Š.Jasikevičiaus.

– Nežinau, negaliu dar atsakyti. Manau, bus visokių variantų, priklausomai nuo to, kur žaidžiame, kada grįžtame ir taip toliau. Bus dvigubos savaitės, kai abejas rungtynes teks žaisti išvykoje, bus, kai abejos bus namuose. Todėl nutarsime prieš pat rungtynes.

– Ką parodė praėjusios savaitės rungtynės prieš „Baskonia“ ir „Lietkabelį“?

– Parodė, kad dar esame komanda, kuri tik viską pradeda. Kaip ir kitos komandos. Daug ko mums dar trūksta, kai kurie dalykai nuteikia gerai, optimistiškai. Tai yra ilgas procesas, reikia kantriai į tai reaguoti, tą ir bandome daryti.

– Ar visi žaidėjai sveiki?

– Taip.

– Kokį įspūdį palieka „Olimpia“ sezono pradžioje?

– Solidų. Tai komanda, kuri bando žaisti protingą krepšinį, pradeda nuo gynybos, kreipia dėmesį į detales. Aišku, atėjo treneris, kuris turi naujas idėjas, naują sistemą. Jam irgi reikia laiko. Kai kurie žaidėjai traumuoti. Žiūrint į visus metus, jų potencialas yra didžiulis.

– Prieš sezono pradžią į Milaną atvyko Luisas Scola. Ką jis duoda komandai?

– Jis prideda visoms komandoms. Jis – savo srities superprofesionalas, kuris gali pridaryti daug problemų tiek prie krepšio, tiek ir toliau nuo jo. Žaidžia solidžiai, gerai reaguoja į situacijas, įsiliejo į komandą ir treneris juo tikrai pasitiki.

VIDEO: Š.Jasikevičius: „Milano ekipos potencialas – labai didelis“
VIDEO: „Eurolygos diena“: Šaras prieš profesorių E.Messiną, „Žalgiris“ prieš „Olimpia“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius