Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 12 01

Išvykusiems asistentams dėkojęs J.Zdovcas: „Mums reikės daugiau žmonių trenerių štabe“

Kauno „Žalgirio“ (2:10) komandai – šansas atsispirti nuo Eurolygos dugno. Į Kauną atvyksta lietuviškoji Vitorijos „Baskonia“ (4:8) ekipa su Roku Giedraičiu ir Tadu Sedekerskiu, kaip ir Lietuvos čempionai neblizganti sezono pradžioje.
„Žalgirio“ trenerio Jure Zdovco spaudos konferecija
„Žalgirio“ trenerio Jure Zdovco spaudos konferencija / Teodoro Biliūno / BNS nuotr.

„Žalgiris“ ir „Baskonia“ – vieninteliai Eurolygos klubai šiame sezone, nusprendę imtis permainų trenerių štabe. Jau po antrojo turo Kaune buvo atleistas Martinas Schilleris, o po starto 3:6 darbo Vitorijoje neteko ir Duško Ivanovičius.

Ketvirtadienį Nemuno saloje akis į akį stos trečios savo pergalės su „Žalgiriu“ Eurolygoje sieksiantis Jure Zdovcas ir puikiai Lietuvos krepšinio sirgaliams pažįstamas, buvęs Vilniaus „Lietuvos ryto“ strategas Nevenas Spahija.

„Žaisime prieš komandą su nauju treneriu. Jie turėjo savaitę pasiruošimui. Be abejonės, jų žaidime bus naujovių, jie bandys mus nustebinti. Tačiau mes žaisime namuose ir turėsime padaryti viską, kad laimėtume. Laukiu sunkių rungtynių“, – teigė J.Zdovcas.

„Jie turi gerą komandą. Abiem komandoms ši pergalė – labai reikalinga. Tikiuosi, kad sirgaliai ateis mūsų palaikyti, nes mums tai – labai svarbu“, – pridūrė „Žalgirio“ treneris.

„Daug pokyčių „Baskonia“ žaidime kol kas nepastebėjau. Gerai pažįstu Neveną. Jis – patyręs, labai geras treneris, dirbęs Eurolygoje ir tikrai bandys mus nustebinti. Iki šiol daug laiko pokyčiams nebuvo, bet dabar jis turėjo savaitę pasiruošimui su komanda. Netikiu, kad ta savaitė žaidėjams buvo lengva“, – šyptelėjo J.Zdovcas.

nuotr. „Getty Images"/euroleague.net/Tadas Sedekerskis ir Nevenas Spahija
nuotr. „Getty Images"/euroleague.net/Tadas Sedekerskis ir Nevenas Spahija

Lyginant su N.Spahija, J.Zdovcas turėjo daugiau nei mėnesį prisitaikyti prie naujos komandos ir pakeisti jos žaidimą. 59-erių kroatas į Vitoriją sugrįžo tik lapkričio viduryje ir nuo to laiko iškovojo dvi pergales bei patyrė du pralaimėjimus.

„Manau, kad dėl to mes turėsime pranašumą. Paskutiniu metu tikrai judame teisingu keliu. Žinoma, aš jau turėjau daugiau laiko Kaune, nei Nevenas kol kas Vitorijoje. Pamatysime, ar tuo pasinaudosime“, – tęsė J.Zdovcas.

Viena iš didžiausių „Baskonia“ problemų šiame sezone – itin prastas pataikymas nuo trijų taškų linijos – 31,2 proc. ir priešpaskutinė vieta visoje Eurolygoje, tačiau J.Zdovcas dovanų iš varžovų Kaune nelaukia.

„Nemėgstu rizikuoti prie tritaškio linijos. Nesvarbu, kad „Baskonia“ procentai atakuojant iš toli yra prasti, bet prieš mus komandos pradeda pataikyti. Negalime neįvertinti jų, nes būsime nubausti.

Pagrindinis mūsų taikinys bus trys žaidėjai, kurie dažniausiai meta iš toli – J.Grangeris, R.Giedraitis ir V.Marinkovičius. Taip pat ir S.Fontecchio, kuris labai pavojingas ir nenuspėjamas, mesdamas iš toli. Negalime leisti jiems įsimėtyti“, – pabrėžė J.Zdovcas.

Getty Images/Euroleague.net nuotr./Rokas Giedraitis
Getty Images/Euroleague.net nuotr./Rokas Giedraitis

„Jie turi tikrai gerų, patyrusių žaidėjų. Tarkime, W.Baldwinas – niekada nežinai, kokias rungtynes jis sužais. Vis dėlto svarbiausias jų žaidėjas, mano nuomone, yra J.Grangeris. Jei jis žaidžia gerai, jis kontroliuoja visą komandą ir padaro kitus žaidėjus geresnius. Turime neleisti jam lengvai kvėpuoti“, – po 7,3 taško pelnantį ir po 4 rezultatyvius perdavimus atliekantį 32-ejų įžaidėją išskyrė „Žalgirio“ treneris.

„Daug kalbame apie gynybą. Turime žaisti kietai. Jeigu palyginsime paskutines savo rungtynes namuose su tomis, kurias žaidėme Barselonoje – jos skyrėsi. Mes vėlavome gynyboje, nebuvome pasiruošę, per minkšti. Jeigu taip žaisime, neturėsime jokių šansų Eurolygoje. Tikiuosi, kad rytoj žaisime su tokia energija, su kuria žaidėme paskutines dvejas savo rungtynes namuose Eurolygoje.

Turime padėti vieni kitiems. Taip, kamuolys vienas, bet turime spausti jų lyderius visi kartu, visi penki žaidėjai, kurie bus aikštėje“, – ragino Slovėnijos krepšinio legenda.

Po dviejų pergalių iš eilės namuose „Žalgiris“ praėjusią savaitę išvykoje 73:96 buvo sutriuškintas Šarūno Jasikevičiaus „Barcelona“ ekipos.

Prieš dvikovą su „Baskonia“ Lietuvos čempionai oficialiai patvirtino informaciją, kurią 15min žurnalistas Rokas Pakėnas pranešė praėjusią savaitę – M.Schillerio asistentai Arne Woltmannas ir Stefanas Grasseggeris paliko Kauną, o juos pakeitė sugrįžtantis Evaldas Beržininkaitis.

„Priežasčių, kodėl pasikeitė mano asistentai, turėtumėte klausti direktoriaus (Pauliaus Motiejūno, – past.). Noriu padėkoti savo asistentams, ir Stefanui, ir Arne – jiems tikrai nebuvo lengva šioje situacijoje. Nebuvo lengva ir man, bet gerai dirbome kartu ir džiaugiuosi radęs dar du draugus savo krepšinio šeimoje.

Šiuo metu trenerių štabe esame trise – aš, Tuti (Tautvydas Sabonis, – past.) ir Evaldas. Jo laukia tos pačios užduotys, kaip ir anksčiau (skauto, – past.), plius kitos. Esame tik trys treneriai ir jam tikrai reikės padėti su individualiu žaidėjų darbu. Jis bus normalus trenerių štabo narys, ne tik skautas. Tai – komandinis darbas. Aš nemėgstu kažko išskirti. Jis bus komandos dalis ir man padės“, – pasakojo J.Zdovcas.

„Tikiuosi, kad sulauksime papildymo trenerių štabe. Šiuo metu yra taip, kaip yra, bet mums, žinoma, reikia daugiau trenerių“, – pridūrė slovėnas.

zalgiris.lt nuotr./Joffrey Lauvergne'as
zalgiris.lt nuotr./Joffrey Lauvergne'as

Jis papasakojo ir apie traumuotų žalgiriečių situaciją.

„Paskutinė informacija apie Joffrey Lauverge‘ą yra ta, kad jis šiandien arba rytoj turi sugrįžti į Kauną. Žinoma, iki krepšinio rungtynių jo laukia dar ilgas kelias. Dėl Pauliaus Jankūno – nuoširdžiai nežinau, kiek laiko jis dar negalės žaisti. Jis dirba kiekvieną dieną treniruoklių salėje. Tikiuosi, kad jis sugrįš, kaip galima greičiau. Galbūt – po dviejų, trijų savaičių. Visi kiti žaidėjai sveiki“, – sakė J.Zdovcas.

Nugalėjęs „Baskonia“ „Žalgiris“ Eurolygoje iškovotų trečią pergalę iš eilės namuose ir galėtų tikėtis pavyti Stambulo „Fenerbahče“ (3:9) bei Atėnų „Panathinaikos“ (3:9) klubus.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius