Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2022 02 06

Šypseną Stambule paaiškinęs E.Ulanovas: „Nedaryčiau taip, jei žaistume su „Rytu“

Dvejose rungtynėse per tris dienas – du Edgaro Ulanovo gestai, nepraslydę sirgaliams pro akis, o pirmasis jų – net ir iššaukęs neigiamą dalies žaliai baltų aistruolių reakciją. Kauno „Žalgirio“ puolėjas sudalyvavo 15min laidoje PIKENROLAS, kurioje papasakojo apie šypseną Stambule, pirštą Vilniuje bei abejonę dėl žaidimo rinktinėje artėjančią vasarą.

2022-ųjų metų sausio 20-oji diena, Stambulas.

Edgaro Ulanovo sugrįžimas į didžiausią Turkijos miestą, kuriame jis praleido praėjusį sezoną vilkėdamas „Fenerbahče“ marškinėlius.

Kauno „Žalgiris“ siekia nutraukti keturių pralaimėjimų atkarpą, o lietuvis demonstravo puikų žaidimą – 16 taškų ir 6 atkovoti kamuoliai.

Kiekvieną Edgaro metimą lydėjo sirgalių replikos.

„Stambule girdėjau daug stiprių frazių anglų kalba iš vietinių sirgalių. Arenoje nebuvo daug žmonių, man neblogai sekėsi, tai viską girdėjau. Sirgaliai sėdėjo prie mūsų suolelio ir baisiai pyko, klausdami, kodėl taip nežaidžiau pernai „Fenerbahče“ komandoje“, – 15min laidoje prisiminimais dalijosi E.Ulanovas.

Jure Zdovco auklėtiniai trečiajame kėlinyje turėjo 17 taškų pranašumą, tačiau išbarstė jį ir patyrė pralaimėjimą. Per 15 metų Eurolygoje didesnės persvaros „Žalgirio“ krepšininkai iššvaistę nėra.

Po eilinės nesėkmės – linksmas E.Ulanovo dialogas su buvusiu komandos draugu Marko Guduričiumi, susilaukęs įvairių „Žalgirio“ sirgalių vertinimų.

„Guduričius yra žiauriai geras bičas. Žmonės man rašė, kodėl aš šypsojausi po pralaimėjimo. Draugai sakė, kad tai ir kažkuriam komentatoriui nepatiko. Reikia žinoti kontekstą, – aiškino E.Ulanovas. – Mes jau rungtynių metu vienas kitą su Marko traukėme per dantį, kodėl jis eina prieš mane per apačią ir rizikuoja. Buvo tokia nuotaika. Aš esu emocionalus žaidėjas, man patogu taip žaisti. Jis sausio pradžioje į instagramą buvo įsikėlęs naujagimio nuotrauką, o aš norėjau pasveikinti jį gyvai su šeimos pagausėjimu. Po rungtynių priėjau ir pasveikinau su sūnaus gimimu. Marko apsidžiaugė, sakė, kad nemiega naktimis. Apsikabinau ir pabučiavau jį į žandą. Žiauriai sveikinu ir labai džiaugiuosi. Pagavo kadrą, jog po pralaimėjimo esu apsikabinęs varžovą ir šypsausi. Pradėjo klausinėti, kodėl glėbesčiuojuosi su Marko Guduričiumi? Na, galvoju, kad gyvenime yra svarbesnių dalykų.“

Žalgirietis pridūrė, jog žaisdamas prieš principinį varžovą vietiniame fronte taip nedarytų. Na, išskyrus vieną sąlygą.

„Aš taip nedaryčiau, jei žaistume su Vilniaus „Rytu“. Nebent tai būtų mano draugas Vaidas Kariniauskas. Jei jis sužaistų labai geras rungtynes, pelnytų daug taškų, sakyčiau, kad labai džiaugiuosi už jį ir apsikabinčiau, nes jis yra mano draugas“, – sakė E.Ulanovas.

Edgaras Ulanovas ir Marko Guduričius, Marius Grigonis ir Nikola Milutinovas. Lietuvių ir serbų akistatos virsdavo tikrais mūšiais aikštelėje, tačiau už jos ribų šių šalių krepšinio atstovai puikiai randa bendrą kalbą.

Kovingos krepšinio tautos, puoselėjančios ilgalaikes krepšinio tradicijas, vienos iš retų šalių Europoje, kurios neįsileidžiančia minčių apie krepšininkų ar trenerių natūralizaciją.

„Jei pažiūrėtume į „Žalgirį“ ir „Crvena zvezda“ – abiejų komandų branduolys yra sudarytas iš vietinių žaidėjų. Serbai eina už savo šalį. Jie yra patriotai, kaip ir mes. Jie kovingi, visada atsiduoda 100 proc., kovoja už komandos draugus, kuriuos visada palaikys. Panašumų tarp lietuvių ir serbų krepšininkų yra, – sakė E.Ulanovas. – Marko Guduričius, Vasilije Micičius, su kuriuo puikiai sutariame ligi šiol... Jam pradžia nebuvo lengva Kaune, kai jį gerokai spaudė Šaras. Žmogus „Žalgiryje“ negalėjo įmesti tritaškio, visi prieš jį ėjo per apačią. Dabar niekas neina. Bet mes matėme, koks Vasia yra žmogus, matėme, kad jis gali ir yra pasiruošęs stovėti už mus. Serbai turbūt yra karštesni už mus, bet panašumų yra.“

M.Guduričius buvo žmogus, kuris prikėlė „Fenerbahče“ ekipą praėjusiame sezone.

Kai Edgaras Ulanovas su Stambulo ekipa kapituliavo Kaune 62:99, atrodė, kad sezonas pasmerktas, bet su M.Guduričiaus debiutu „Fenerbahče“ laimėjo dešimt mačų iš eilės ir prasimušė į Eurolygos atkrintamąsias.

Igorio Kokoškovo kariauną prieš ketvirtfinalį pradėjo šienauti COVID-19.

Edgaras Ulanovas turėjo žaisti vidurio puolėjo pozicijoje prieš Maskvos CSKA, bet ir pats neišvengė koronaviruso spąstų.

„Turėjau žaisti centru. Mūsų planas buvo žaisti mažu penketu ir viską keistis gynyboje. Neturėjome Jano Vesely ir Ahmeto Duverioglu. Neturėjome ir vyriausiojo trenerio. Bet prieš skrydį į Maskvą susirgau ir aš, – pasakojo E.Ulanovas. – Iki tol vyko keistos treniruotės. COVID-19 mus ėmė kasdien šienauti po vieną ar du žaidėjus. Likus keturioms dienoms iki ketvirtfinalio serijos su CSKA treniruotės atrodė įdomiai. 11 valandą ateina keturi žaidėjai – du į pagrindinę salę ir du į treniruočių. Ir po vieną per pusę salės individualiai sportuodavome po 45 minutes, kad nekontaktuotume tarpusavyje ir nesusirgtume COVID-19. Pradžioje buvo 10 sveikų krepšininkų, tai paskirstė mus į tris grupes, bet kasdien ėmė kristi žaidėjai ir treneriai. Toks mūsų buvo pasiruošimas Eurolygos ketvirtfinalio serijai. Neturėjome nė vienos normalios komandinės treniruotės. Eurolyga sakė, kad nėra kur nukelti rungtynių, jei nesurinksime komandos, tuomet bus įrašytas techninis pralaimėjimas 0:20. Man ėmė juokas, juk tai Eurolygos atkrintamosios. Mes bandėme suktis iš situacijos.“

Išsisukti iš situacijos nepavyko – Eurolygos ketvirtfinalio serijoje iki trijų pergalių „Fenerbahče“ 0-3 nusileido CSKA krepšininkams.

Pauliaus Peleckio / 15min nuotr./Edgaras Ulanovas
Pauliaus Peleckio / 15min nuotr./Edgaras Ulanovas

2022-ųjų metų sausio 23-oji diena, Vilnius.

Praėjo vos trys dienos po pralaimėjimo Stambule, o dar vienas E.Ulanovo gestas papuolė į sirgalių ir žiniasklaidos akiratį.

Pirmą kartą per beveik septynerius metus grandų akistatos favoritu buvo laikomas Vilniaus „Rytas“, bet vis tiek laimėjo įvairių problemų blaškomas „Žalgiris“ – 72:67.

Solidų žaidimą pastaruoju metu demonstruojantis Ulia užfiksavo dar vieną puikų mačą – 19 taškų, 8 atkovoti kamuoliai ir tašką dvikovoje padėjęs tritaškis mačo pabaigoje per Gyčio Radzevičiaus rankas.

Po šio metimo Edgaras instinktyviai pridėjo pirštą prie lupų, lyg tildydamas gausiai „Avia Solutions Group“ areną užplūdusius sirgalius. Bet po rungtynių krepšininkas ėmė aiškintis ir vylėsi, jog nieko tokiu gestu neįžeidė.

„Norėjau, kad kažkas nesuprastų klaidingai. Tai buvo emocijos. Aš po rungtynių gavau žinučių, draugai klausė, kodėl taip padariau. Juk Isaiah Canaanas parodė ir komanda pralaimėjo! Grįžome namo į Kauną, o Janis Strelniekas sako, jog matė šį epizodą ir susiėmė už galvos. Sakė pagalvojęs, jei pralaimėsime, tai tau šakės! (juokiasi), – pasakojo E.Ulanovas. – Tai momentas, kai nesupranti, ką padarei. Mano emocijos buvo susikaupusios. Aš visas rungtynes sproginėjau dėl kiekvieno epizodo. Nebuvo taip, kad tildžiau. Tiesiog gestas. Ša ir viskas. (juokiasi).“

„Po rungtynių klausė, kam norėjau perduoti šią žinutę. Nebuvo jokios žinutės. Mes nieko nelaimėjome. Tai reguliaraus sezono rungtynės“, – pridėjo krepšininkas.

VIDEO: PIKENROLAS: Edgaras Ulanovas – apie šypseną Stambule, pirštą Vilniuje ir abejonę dėl rinktinės

Vieną pralaimėjimą LKL turintis „Žalgiris“ yra vienvaldis pirmenybių lyderis, bet vaizdelis turnyrinėje lentelėje neatspindi Lietuvos čempionų vargų aikštėje praktiškai prieš kiekvieną varžovą.

Nors įkąsti pavyko tik „Rytui“, bet dvikovose su žalgiriečiais kiekvienas LKL klubas jaučia kraujo skonį.

Lengva nebus ir Karaliaus Mindaugo finalo ketverte, kurio pusfinalyje Kauno ekipos lauks „Šiauliai“, o finale, jei į jį pateks, „Rytas“ arba Panevėžio „Lietkabelis“.

„Jei mes norėsime laimėti titulus, mums reikės vargti ir LKL. Turėsime turėti nusiteikimą, kad norint laimėti, reikės vargti. Jei šiemet ateisi bim bam, gali labai stipriai nudegti ir bus labai gaila. Šiemet taip bus, kad reikės vargti. Reikės tokio nusiteikimo ir prieš „Rytą“, ir „Lietkabelį“, ir „Šiaulius“. Tai parodė pirmoji sezono pusė. Tokie yra šiemet metai“, – konstatavo E.Ulanovas.

Pauliaus Peleckio / 15min nuotr./Edgaras Ulanovas
Pauliaus Peleckio / 15min nuotr./Edgaras Ulanovas

Prieš 15 metų karjerą Lietuvos rinktinėje pradėjęs Mantas Kalnietis paskelbė, jog paskutinės jo rungtynės vilkint nacionalinės komandos marškinėlius buvo prieš Slovėniją olimpinės atrankos turnyro finale Kaune praėjusią liepą.

Jei sirgaliams Lietuvoje toks M.Kalniečio žingsnis sezono įkarštyje tapo staigmena, E.Ulanovas dėl komandos draugo ėjimo nenustebo.

„Šis sprendimas manęs nenustebino. Mantas atidavė tiek vasarų ir sveikatos, o kas dabar dedasi su tuo krepšiniu – du langai, čempionatas, tai kažkoks nesusipratimas. Europos čempionatas vyks vėlai, po jo teks važiuoti tiesiai į sezoną, – sakė E.Ulanovas. – Jis atidavė tiek vasarų, bet žaidžia toliau. Aš džiaugiuosi dėl Manto karjeros rinktinėje ir džiaugiuosi dėl jo sprendimo, kurį jis priėmė. Sveikata yra svarbu.“

M.Kalnietis užbaigė karjerą rinktinėje. Dėl žaidimo Europos čempionate abejoja Marius Grigonis, prieš du mėnesius dalyvavęs 15min laidoje PIKENROLAS.

Nėra tikras ir Edgaras Ulanovas.

„Sunku kažką pasakyti dėl vasaros. Aš nežinau, ar dar pats ten dalyvausiu. Jaučiuosi gerai, bet dėl vasaros nesu tikras. Reikės laukti, reikės tartis su artimaisiais ir suprantančiais mediciną žmonėmis. Parodys laikas, ar vasarą būsiu rinktinėje“, – sakė E.Ulanovas.

Visas 15min laidos PIKENROLAS pokalbis su Edgaru Ulanovu:

VIDEO: PIKENROLAS: Edgaras Ulanovas – apie šypseną Stambule, pirštą Vilniuje ir abejonę dėl rinktinės

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius