-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 06 23

Kryžkelėje tarp Lietuvos, Italijos ir Rusijos esantis E.Ulanovas krypsta link „Žalgirio“

Bręsta Edgaro Ulanovo sugrįžimas į Kauno „Žalgirį“. 15min šaltiniai informuoja, jog 29-erių metų 198 cm ūgio krepšininkas sulaukė dėmesio iš Italijos bei Rusijos klubų, bet širdis veda jį grįžti namo, o susitarimas su Lietuvos čempionais gali būti pasiektas jau artimiausiu metu.

Edgaras Ulanovas prieš metus laiko paliko Kauno „Žalgirį“, sudarė dvejų metų sutartį su naują puslapį po Željko Obradovičiaus išvykimo vertusia Turkijos milžine Stambulo „Fenerbahče“, tačiau pirmoji legionieriaus patirtis kairiarankiui kauniečiui buvo karti.

Po šešių LKL aukso medaliais nudažytų sezonų Kaune sparnus pakėlęs E.Ulanovas Eurolygoje su geltonai mėlynais marškinėliais sužaidė 28 mačus, vidutiniškai rinko po 4,5 taško ir 1,6 atkovoto kamuolio, bet galiausiai nusėdo Igorio Kokoškovo komandos suolo gale.

Krepšininkas su „Fenerbahče“ abipusiu susitarimu nutraukė dar metus turėjusią galioti sutartį, sulaukė solidžios kompensacijos bei nėrė į laisvųjų agentų rinką.

Kaip praneša 15min šaltiniai, dėmesio E.Ulanovui ten netrūksta, o aiškius ėjimus padarė trys klubai – Kauno „Žalgiris“, Milano „Olimpia“ ir Krasnodaro „Lokomotiv“.

15min šaltiniai trimituoja, jog finansiškai patraukliausią pasiūlymą pateikė „Lokomotiv“ klubas, kurio spalvas pernai gynė Mantas Kalnietis ir Mindaugas Kuzminskas. Teigiama, jog E.Ulanovo kišenę per sezoną papildytų apie 500-600 tūkst. eurų, o kontrakto pasiūlymas yra ilgalaikis.

Tačiau „Fenerbahče“ palikęs lietuvis nenori leistis į Europos taurę, siekdamas sudaryti sutartį su Eurolygos klubu.

Dėmesį krepšininkui parodė ir Ettore Messina bei Milano „Olimpia“, ieškanti lengvojo krašto puolėjo, bet E.Ulanovo širdis krypsta link Kauno „Žalgirio“.

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Edgaras Ulanovas
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Edgaras Ulanovas

Pasak 15min šaltinių, ilgametis žalgirietis su klubo vadovu Pauliumi Motiejūnu turėjo jau du susitikimus, o susitarimas gali būti pasiektas jau artimiausiu metu.

Naujasis E.Ulanovo atlyginimas Kaune, pasak 15min šaltinių, turėtų svyruoti tarp 350-400 tūkst. eurų.

Tiesa, krepšininkui reikia išsispręsti klubo problemas, dėl kurių jis šią vasarą negali padėti Lietuvos rinktinei. Medicininė patikra yra klausimas, kurį teks išspręsti.

Šešerius metus „Žalgirio“ marškinėlius vilkėjęs E.Ulanovas šešiskart tapo LKL čempionu, keturiskart laimėjo Karaliaus Mindaugo ir LKF taurę.

Kaune jis buvo žinomas kaip tikras MVP medžiotojas, tris kartus tapęs Karaliaus Mindaugo taurės finalo MVP, dukart buvo pripažintas ir LKL finalo serijos naudingiausiu žaidėju.

VIDEO: PIKENROLAS: rinktinės klaustukai, „Žalgirio“ naujokų analizė ir pažymys Šarui

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius