-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 07 10

Marekas Blaževičius – apie 3 valandų pokalbį su Šaru ir reakcijas įplieskusį sprendimą

„Susitinkam Elektrėnuose“, – vieną sekmadienio rytą parašė Šarūnas Jasikevičius, išsikvietęs Mareką Blaževičių į pokalbį. 18-metis talentas tada mėtėsi tarp Vilniaus „Ryto“ ir užsienio klubo pasiūlymo, tačiau pokalbis su Kauno „Žalgirio“ treneriu pakeitė viską. Jaunas žaidėjas priėmė ne patį populiariausią sprendimą, bet dabar džiaugiasi būdamas nariu organizacijos, kuri jo taip siekė keletą pastarųjų metų.

Tai – 15min krepšinio podkasto „urBONUSas“ ištrauka. Kviečiame klausyti viso pokalbio:

VIDEO: „urBONUSas“: Marekas Blaževičius – kelionė iš Vilniaus į „Žalgirį“

M.Blaževičius su Š.Jasikevičiumi susitiko Elektrėnų golfo klube.

Į pokalbį jį vežęs agentas Tadas Bulotas dar užsuko į Elektrėnus apsipirkti maisto prekių parduotuvėje, tačiau grįžęs atgal turėjo palaukti savo kliento dar gerą valandą.

Šaras su 18-mečiu Lietuvos talentu bendravo tris valandas. Nuo krepšinio, iki buvusių Mareko merginų ir golfo taisyklių.

„Nuostabus jo krepšinio supratimas. Pradedant kalbėti apie krepšinį bet kuria tema, jis vos ne kaip robotas pasako visus skaičius, išdėlioja visas variacijas. Jis nerealiai supranta krepšinį, – didžiausią įspūdį iš to pokalbio išsinešė M.Blaževičius. – Jis paprastas žmogus ir su juo galima kalbėti apie viską. Jis viską perėjęs, viską supranta, todėl žino, kaip krepšininkui pasiekti aukštumas. Jis pats buvo užsispyręs siekti svajonės NBA, daug kartų laimėjo Eurolygą. Jis patyręs ir žino, ką šiuolaikinis 18-metis nori pasiekti.

Jis man davė daug patarimų ir pasakė neskubėti. Reikia palaipsniui, įdėti darbo, proto, pailsėti ir nesulaužyti savo kūno.“

Tai buvo ne pirmas kartas, kai „Žalgiris“ taip aktyviai kalbino Mareką iš Vilniaus pervažiuoti tuos 100 km į Kauną.

Dar buvęs Kauno klubo direktorius Ginas Rutkauskas prieš keletą metų vedžiojo aukštaūgį po „Žalgirio“ areną ir kvietė jį prisijungti prie žaliai baltų stovyklos.

Bet po kelių metų Vilniaus „Ryte“ ir to susitikimo Elektrėnuose, M.Blaževičius greitai persidėliojo savo prioritetus.

VIDEO: Šarūnas Jasikevičius: „Verkiau, pamatęs kiekvieną man skirtą video“

Kiti treneriai Marekui žadėjo vaidmenį, minutes, tam tikras situacijas. Šaras atsisėdo ir pasakė: „Gausi tiek, kiek užsitarnausi“. Tą patį pakartojo Paulius Motiejūnas.

„Mane užkabino tai, kad daug kas priklausys nuo mano darbo. Nusprendžiau, kad nereikia kažkur toli važiuoti, žvalgytis, o čia yra gera organizacija, kuri tiki manimi jau 3-4 metus“, – 15min podkaste „urBONUSas“ pasakojo M.Blaževičius.

Dėdamas parašą ant trejų metų sutarties su „Žalgiriu“ Marekas jau žinojo, kad Šaras pakuojasi lagaminus į Barseloną. Bet pajutęs tokį didelį „Žalgirio“ dėmesį, jis padarė lengvą pasirinkimą.

„Vėl sutikęs Šarą padėkočiau jam už patarimus. Kažką gal pajuokaučiau, bet bet kuris jo vietoje būtų pasielgęs taip pat. Jis buvo minėjęs, kad Barselona yra vienintelis klubas, kur jis būtų važiavęs, – pasakojo M.Blaževičius. – Bet vien tai, kad jis įvertino mano žaidimą, tiki, kad galiu tapti geru krepšininku, duoda man dar daugiau motyvacijos. Nejausti skausmo per treniruotes, nejausti nuovargio, nes eini ir dirbi dar daugiau su papildoma motyvacija.“

Į principinio varžovo stovyklą persikėlęs jaunuolis dėstė kitus privalumus, kuriuos „Žalgiris“ pasiūlė be Šarūno Jasikevičiaus.

Jis papasakojo istoriją, kad kai sykį M.Blaževičius gavo traumą ir reabilitacijos reikalai su „Rytu“ strigo, atvažiuoti reabilituotis pas juos ir jų fizinio rengimo trenerį kvietė pats „Žalgiris“.

„Atsisakiau, nes galvojau, kad bus problemų. Bet tas visas Kauno dėmesys man sunkiose situacijose... – įvertino M.Blaževičius. – Stabili organizacija, puikus lygis, puikios sporto ir tobulėjimo sąlygos. Galėčiau vardyti ir vardyti.

Tai Lietuvos komanda, kuri žaidžia Eurolygoje, o ši yra vienu žingsniu arčiau NBA. Jeigu sužaisi kažkiek geresnių rungtynių Eurolygoje, gausi žymiai daugiau dėmesio nei Čempionų lygoje. Ir reikia žaisti laiminčioje komandoje, nes naujokų biržoje tave ima kaip laimėtoją.

Turi žinoti, kaip laimėti, kaip suburti komandos chemiją, kaip dalyvauti treniruočių procese. Tai detalės, kurių paprasti žmonės gal nesupranta, bet jas reikia išsišlifuoti. Ir dėl to auga tavo kaina.

Kai kurie gal gauna pinigus tik už taškus, o daug žaidėjų gauna milijonus vien už gynybą, kažkokius pasisakymus, komandos draugų užstojimą. Viskas susideda.“

zalgiris.lt nuotr./Marek Blaževič
zalgiris.lt nuotr./Marek Blaževič

Prieš pasirinkdamas 15min duotame interviu M.Blaževičius pasakė, kad Vilnius būtų tobulas miestas, jeigu jame būtų gera krepšinio komanda.

Centras dar turėjo metus galiojusį kontraktą su „Rytu“, tačiau jis priėmė „Žalgirio“ pasiūlymą ne tik todėl, kad jį suviliojo Nemuno krepšinio salos privalumai.

„Aiškumo ir kad nebūtų melo. Manau, čia būtų viskas. Bent gera pradžia, – paklaustas, ko trūko vilniečiams, kad būtų pasilikęs namuose, podkaste teigė M.Blaževičius. – Bet nėra tikslo kalbėti apie šią temą, nes greitu metu tai nesikeis.“

18-metis pasidžiaugė, kad sulaukė daug sveikinimų ir iš jam svarbių žmonių. Anot žaidėjo, buvęs „Ryto“ kapitonas Eimantas Bendžius buvo vienas pirmųjų, atsiuntęs žinutę. Rašė ir Antanas Kavaliauskas, pats prieš ketverius metus iš „Ryto“ perėjęs į „Žalgirį“.

„Iš tų žmonių, kurie supranta virtuvę, gavau daug palaikymo. Ir šiaip, gavau žymiai daugiau palaikymo nei pykčio. Buvau labai maloniai nustebintas, kad mane labai šiltai priėmė kauniečiai. Didelis jiems ačiū“, – pridūrė vidurio puolėjas.

M.Blaževičius ambicingai pasitinka naująjį karjeros iššūkį. Jis atsakingai dėliojasi savo karjeros planą. Apie tai, „Žalgirio“ pasirinkimą, pokalbius su Š.Jasikevičiumi ir savo asmenybę – ilgame pokalbyje 15min krepšinio podkaste „urBONUSas“.

TAIP PAT SKAITYKITE: M.Blaževičius: pavyzdinis jo pasirinkimas ir vienintelis trūkumas iki tobulo Vilniaus

VIDEO: „urBONUSas“: Marekas Blaževičius – kelionė iš Vilniaus į „Žalgirį“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius