-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 07 01

Netikėtas nokautas Barselonoje – nauja galimybė Šarūnui Jasikevičiui

Barselonos krepšininkų nuopuolis Ispanijos čempionate drumsčia vandenis trenerių rinkoje. Turkijos žurnalistas Uguras Ozanas Sulakas informuoja, kad pasistūmėjusiose derybose su Stambulo „Fenerbahče“ atsidūręs Šarūnas Jasikevičius dabar rankoje laiko „Barcelona“ kozirį.

Tiek U.Sulakas, tiek „Sportando“ vadovas Emiliano Charchia praneša, kad „Barcelona“ pralaimėjimas gali sumaišyti kortas „Fenerbahče“ ekipai, kuri jau vedė pasistūmėjusias derybas su 44-erių specialistu.

„Po nokauto katalonams, kyla Svetislavo Pešičiaus ateities Barselonoje klausimas. Atsižvelgiant į jam suteiktus instrumentus praėjusią vasarą ir jau paruoštus būsimus pirkinius (ilgalaikę sutartį su Nicku Calathesu), Barselonos klubo valdžia neturi jokio noro laukti dar kitų metų, kai į rinką grįš Željko Obradovičius, su kuriuo bus galima pabandyti laimėti iš naujo. Todėl jau artimiausiu metu „Barcelona“ gali pradėti skubias derybas siekiant privilioti Šarūną Jasikevičių grįžti į Kataloniją“, – rašo E.Charchia.

Tuo tarpu Ispanijos žiniasklaida trimituoja, kad tai buvo pirmas S.Pešičiaus sezonas Barselonoje, kai jis liko be nė vieno iš didžiųjų sezono trofėjų – Eurolygos ir Ispanijos čempionų titulo, Karaliaus taurės ir Ispanijos supertaurės.

„Barcelona“ buvo favoritė triumfuoti lemiamame ACB čempionato etape, o Karaliaus taurės varžybose sensacingai krito dar ketvirtfinalyje.

„Tai turėjo būti šiemet. „Real“ nesėkmės nutiesė neįtikėtiną kelią ir „Barcelona“ į jį įvažiavo geros formos. Jie turėjo žymiai daugiau rezervų nei priešininkai finale, kuriems trūko ir žaidėjų, ir sveiko Tornikės Šengelijos. Bet „Barca“ tik dar kartą parodė vieną baisiausių savo veidų pačiu svarbiausiu metu, kai vėl kovojo dėl titulo, – analizavo „El Mundo Deportivo“ žurnalistas Jose Ignacio Huguetas. – Krachas iš didžiosios raidės.“

Getty Images/Euroleague.net nuotr./Svetislavas Pešičius
Getty Images/Euroleague.net nuotr./Svetislavas Pešičius

O U.Sulakas iš Turkijos informuoja, kad jeigu „Barcelona“ paliks poste Svetislavą Pešičių, tai reikš ne klubo pasitikėjimą 70-mečiu serbu, o nepavykusias derybas su Šaru.

Esą Šarūnas Jasikevičius turi daug pagrindo abejoti dabartinės „Barcelona“ valdžios projektu.

Prieš porą metų lietuvis atvirai pasakė „El Mundo Deportivo“, kad neturi noro dirbti su verslininkais, politikais ir gydytojais, o nori eiti petys į petį su krepšinio žmonėmis.

„Šaras supranta, kad dabartinė Barselonos vadovybė yra silpna. Jeigu trečiadienį bus paskelbta, kad klubas tęs bendradarbiavimą su Pešičiumi, tą reikėtų interpretuoti ne kaip vadovybės pasirinkimą, o nepavykusias derybas su Šarūnu Jasikevičiumi“, – rašo U.Sulakas.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Josepas Maria Bartomeu
AFP/„Scanpix“ nuotr./Josepas Maria Bartomeu

Turkas taip pat pridūrė, kad prieš 2021-ųjų „Barcelona“ sporto organizacijos rinkimus jos bosas Josepas Maria Bartomeu bando daryti viską, kad pergalių pritrūkusi jo kadencija būtų prisimenama geruoju.

Tiesa, situacija nėra tokia paprasta ir ją lydi daug politinių intrigų. Apie tai ir Š.Jasikevičiaus galimybes dirbti Barselonoje 15min rašė prieš pat finalą tarp „Barcelona“ ir Vitorijos „Baskonia“.

TAIP PAT SKAITYKITE: Šaro sprendimo laukimas ir kuo čia dėta „Barcelona“?

VIDEO: „urBONUSas“: Šaro sprendimas ir karščiausios paskutinės minutės naujienos

U.Sulakas taip pat rašo, kad „Fenerbahče“ dvejų metų pasiūlymas Š.Jasikevičiui su visomis premijomis gali siekti beveik 3,2 mln. eurų, t.y. 1,6 mln. per sezoną.

„Barselonos pralaimėjimas dabar sustiprino Šaro kortas“, – pažymi turkas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius