-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 04 21

Pasiruošęs Šaras pasitinka atkrintamųjų startą: „Turime galvoti apie tris dalykus“

Šarūnas Jasikevičius trečiadienio vakarą pradės savo pirmąją, kaip vyriausiojo trenerio Barselonoje, kelią Eurolygos atkrintamosiose varžybose. Ketvirtfinalio startas – mūšis prieš jam puikiai pažįstamo Xavi Pascualio vadovaujamą Sankt Peterburgo „Zenit“.
Šarūnas Jasikevičius
Šarūnas Jasikevičius / Getty Images/Euroleague.net nuotr.

Šarūnas Jasikevičius pasitinka vieną iš pagrindinių savo mokytojų kataloną Xavi Pascualį, kuris praeityje „Barcelona“ klubo sistemoje dirbo net 12 metų bei yra treniravęs įžaidėją iš Lietuvos.

Kauną praėjusią vasarą palikęs Šaras galingosios „Barcelona“ laivą nudirigavo iki pirmosios vietos reguliariajame Eurolygos sezone – 24 pergalės ir 10 pralaimėjimų.

Tuo metu „Zenit“ (20-14) į atkrintamąsias įšoko tik iš paskutinės vietos ir po paskutinio sezono mačo prieš Atėnų „Panathinaikos“, kuris pasibaigė pergalingai.

Vis dėlto tai yra istorinis momentas Sankt Peterburgo klubui, Eurolygoje žaidžiančiam vos antrąjį sezoną ir pirmą kartą į „Sibur“ areną atvesiančiam atkrintamųjų varžybų dvasią.

„Mes jaučiamės gerai. Žinome, kad aikštelėje turėsime kentėti. Tai vienas svarbiausių momentų metuose, manau, kad esame jam pasiruošę. Turime galvoti apie tris dalykus: Pangoso sustabdymas, gerai pataikantys snaiperiai ir stipri priekinė linija. Puikiai Xavi Pascualio treniruojama komanda. Jis žaidėjus rungtynėms paruošia labai gerai, neabejoju, jog taip bus ir šį kartą“, – sakė Š.Jasikevičius.

Reguliariajame sezone ekipos pasidalino po pergalę. Antrajame ture „Barcelona“ krito Rusijoje 70:74. Tiesa, tuomet komandoje nebuvo COVID-19 susirgusių Šarūno Jasikevičiaus ir Dariaus Maskoliūno, tad vadeles savo rankose laikė antrasis asistentas Tomas Masiulis.

Antrasis susitikimas Ispanijoje baigėsi „Barcelona“ pergale 85:81, nors vienu metu Šaro vyrukai turėjo 19 taškų persvarą.

„Turėsime daryti viską, turėsime rodyti geriausią sezono krepšinį. Aukščiausios koncentracijos reikės abejose aikštės pusėse. Atkrintamąsias atitinkančio mąstymo ir fiziškumo. Varžovai puikiai žaidžia viso sezono metu, tad turime koncentruotis ties tuo, ką norime pasiekti. Viskas prasideda nuo psichologijos, kiti dalykai seka iš paskos. Mums reikės žaisti kietai gynyboje, o kitas išsispręs savaime“, – teigė „Barcelona“ gynėjas Cory Higginsas.

Getty Images/Euroleague.net nuotr./Xavi Pascualis
Getty Images/Euroleague.net nuotr./Xavi Pascualis

Pirmųjų serijos rungtynių startas - trečiadienį 22 val. Barselonoje. Antrasis mūšis vyks tuo pačiu laiku penktadienį.

„Momentas visada ypatingas, kai gali žaisti atkrintamosiose. Reikia tuo pasimėgauti. Vykti į Barseloną, suprasti situaciją, varžovą ir sukurti geras rungtynes. Tuomet matysime, kaip mums sekasi. Pradėkime nuo to, kad turime daryti viską, ką darėme reguliariajame sezone: žaisti rimtai gynyboje ir puolime, sekti rungtynių planą, kautis ir ieškoti variantų mačo pabaigoje išplėšti pergalę“, – sakė „Zenit“ treneris Xavi Pascualis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius