Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 05 26

Pasiruoškite turbulencijai: Kauno „Žalgirį“ gali supurtyti permainos

Koronakrizė ant Kauno „Žalgirio“ veido paliks nemažai randų. Istoriškai pasibaigęs 2019–2020 m. sezonas paliko žalgiriečius be lemiamų kovų ir laimingo draugiško atsisveikinimo Kauno krepšinio saloje ir jos prieigose. Išsiskirsčiusi nežinodama, kada vėl susibėgs krepšinio aikštėje, ši kompanija daugiau nebesusirinks po žalia komandos vėliava. 15min pasakoja apie Kauno „Žalgiryje“ laukiančias permainas.

Vieną krizę suvaldęs Paulius Motiejūnas dabar turi spręsti naują.

Kauno „Žalgirio“ vadovas jau ne kartą užsiminė, kad preliminariais skaičiavimais klubo biudžetas trauksis apie 30 proc. Tai reikštų, kad nuo beveik 12 planuotų milijonų 2019–2020 m. sezonui, jis turėtų sumažėti iki maždaug 8 mln. eurų.

15min žiniomis, „Žalgirio“ klubas dairosi į žaidėjus komunikuodamas, kad kitą sezoną surinks maždaug 7–8 milijonų eurų biudžetą.

Sutartis su „Žalgiriu“ turi daug žaidėjų, tačiau dabar jos nebėra viską lemiančios, nes P.Motiejūnui su žalgiriečiais teks persikalbėti dėl anksčiau sudarytų įsipareigojimų.

Koronakrizė smogė „Žalgiriui“ ir jos randus matysime kito sezono komandos veide.

15min pasakoja, kaip keisis žalgiriečių sudėtis.

Vidurio puolėjai

Zachas LeDay arba Jockas Landale'as – vienas iš jų turės susilankstyti „Žalgirio“ marškinėlius ir pasilikti atsiminimui.

Greičiausiai tai bus Zachas LeDay, kuris su Edgaru Ulanovu buvo daugiausiai uždirbantys „Žalgirio“ žaidėjai – šiemet turėjo gauti maždaug 550 tūkst. eurų per sezoną atlygį.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Edgaras Ulanovas ir Zachas Leday
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Edgaras Ulanovas ir Zachas Leday

Tiek amerikietis, tiek australas pagal kontraktą turėjo likti komandoje, o už jų pardavimą buvo numatytos išpirkos. Greičiausiai bus išpirktas Z.LeDay, kuris, anot 15min šaltinių, po sėkmingo sezono „Žalgiryje“ sulaukė didžiulio susidomėjimo visoje Europoje.

Tuo metu Jocką Landale'ą Kaune surakino didžiulė apie 300 tūkst. eurų siekianti išpirka. Z.LeDay išpirka mažesnė 2–3 kartus, o australo atlyginimas bus įkandamas net ir biudžetiniam „Žalgiriui“ – iki 400 tūkst. eurų.

15min šaltinių teigimu, J.Landale'as sulaukė susidomėjimo iš Kinijos ir Australijos bei yra nuolat stebimas NBA radaruose. Vis dėlto jeigu joks NBA klubas neišpirks jo kontrakto, J.Landale'as greičiausiai liks „Žalgiryje“, nes tik Europos superklubai pandemijos metu bus pajėgūs sumokėti tokią didžiulę išpirką.

Antro vidurio puolėjo vaidmuo numatytas Martinui Gebenui, kuris debiutiniame sezone Eurolygoje per 8 minutes rinko vid. 3,5 taško ir 1,9 atkovoto kamuolio.

VIDEO: Kauno „Žalgirio“ vadovas P.Motiejūnas apie Eurolygos verdiktą: „Šiandien liūdna diena“

Puolėjai

15min žiniomis, „Žalgiris“ ieško pastiprinimo 3–4 pozicijose.

15min šaltinių teigimu, labai maža tikimybė, kad Kaune liks Edgaras Ulanovas.

Dar vieną solidų sezoną „Žalgiryje“ sužaidęs puolėjas turėtų išbandyti legionieriaus duoną. Ko gero, Lietuvoje jis liktų tik tuo atveju, jeigu nesulauktų jo poreikius atitinkančio susidomėjimo iš kitų Eurolygos ekipų.

Eurolygoje didžiausią dėmesį jam rodė Milano „Olimpia“ komanda, kuri vos neįsigijo 28-erių lietuvio praėjusią vasarą.

Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr./Edgaras Ulanovas
Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr./Edgaras Ulanovas

15min žiniomis, „Žalgiryje“ turėtų likti Nigelas Hayesas, kurio kontrakte yra galimybė išvykti tik į NBA klubą.

Jo užnugaryje turėtų būti Paulius Jankūnas, kuris galės pasistumti ir į vidurio puolėjo poziciją.

Tiesa, N.Hayesas gali būti perstatytas ir į lengvojo krašto puolėjo poziciją, o į ketvirtąją būtų perkamas naujokas. 15min šaltinių teigimu, „Žalgiris“ buvo nusižiūrėjęs Arnoldą Kulboką, bet lietuvis turėtų likti Bilbao ekipoje.

Nuo atsarginių suolo dažnai E.Ulanovą keisdavęs Artūras Milaknis, 15min šaltinių teigimu, greičiausiai paliks Kauną. Po 2019–2020 m. sezono snaiperis tapo laisvuoju agentu. Šią akimirką atrodo realiausia, kad ilgametis žalgirietis pakeis komandą.

Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr./Artūras Milaknis
Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr./Artūras Milaknis

Gynėjai

Trapi ir „Žalgirio“ gynėjų grandis.

Atakuojančio gynėjo pozicijoje lyderio raištį turėjo mūvėti Marius Grigonis, bet ir pats žalgirietis, nepaisant iki 2022-ųjų jį su „Žalgiriu“ susaisčiusios sutarties, nėra tikras dėl ateities Kaune. 15min šaltinių teigimu, juo domisi bent dvi Eurolygos komandos.

Sutartis baigėsi su kitu atakuojančiu gynėju KC Riversu, o šioje pozicijoje gali rungtyniauti ir būsimas „Žalgirio“ naujokas Steve'as Vasturia, atvykstantis į Kauną iš Vokietijos. Tiesa, pigiai įsigytas 25-erių amerikietis dar nėra pasiruošęs atsakingoms minutėms Eurolygoje.

VIDEO: „urBONUSas“: Marius Grigonis – ateitis „Žalgiryje“ ir kitoks Aleksoto vaikio sugrįžimas namo

Daug neaiškumo ir įžaidėjų grandyje.

15min žiniomis, labai realu, kad „Žalgirį“ paliks Thomasas Walkupas. Vienas didžiausią progresą Kaune padariusių krepšininkų domina Eurolygos ekipas, tarp jų ir Tel Avivo „Maccabi“. Užkulisiuose kalbama, kad Th.Walkupas greičiausiai atsisveikins su „Žalgiriu“.

„Žalgiris“ neturėtų jaustis saugiai ir dėl Luko Lekavičiaus ateities Kaune. 15min žiniomis, nedidelė jo išpirka yra įkandama užsienio komandoms. O susidomėjimo 26-erių lietuviu netrūksta tarp turtingųjų klubų.

Išvykus vienam arba netgi abiems „Žalgirio“ gynėjams, didesnį vaidmenį gali gauti 19-metis Rokas Jokubaitis. 15min žiniomis, „Žalgiris“ jau kurį laiką buvo pradėjęs ir įžaidėjo pozicijos krepšininko paieškas.

Tikimasi, kad visai šiai kompanijai ir kitą sezoną toliau vadovaus Šarūnas Jasikevičius. Tačiau sumaniojo stratego vėl laukia ilgi mėnesiai darbo ir kantrybės. Nebent koronakrizės paveikta krepšinio rinka atgrasys žalgiriečius nuo ketinimų keisti komandą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius