-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 10 21

Be pergalių: 16 taškų persvarą išbarstęs „Žalgiris“ krito dramoje su „Bayern“

Prieš pat rungtynes – po apšilimo – be pagrindinio įžaidėjo Emmanuelio Mudiay likęs Kauno „Žalgiris“ buvo užsikūręs pirmoje rungtynių pusėje. Jure Zdovco auklėtiniai Nemuno saloje turėjo net 16 taškų persvarą (39:23), bet Miuncheno „Bayern“ sugrįžo po didžiosios pertraukos.

Kovingieji Andrea Trinchieri auklėtiniai, praėjusiame sezone stebuklingai vos nepatekę į Eurolygos finalo ketvertą, išlygino rezultatą, o pabaigoje laimėjo ir baudų metimų dramą – 73:75 (24:13, 15:14, 16:25, 18:23).

„Žalgiris“ (0-5) pralaimėjo 5 sykį iš eilės ir tęsia blogiausią startą Eurolygoje nuo 2008-ųjų. Tuomet, treniruojamas Gintaro Krapiko, šį vakarą Kauno arenoje pasveikinto su 60-uoju gimtadieniu, „Žalgiris“ buvo suklupęs 7 kartus iš eilės. „Bayern“ (1-4) laimėjo pirmą sykį.

Priešingai, nei „Žalgiris“ – „Bayern“ prieš rungtynes sulaukė netikėto pastiprinimo. Nors Vokietijos klubas skelbė, kad Vladimiras Lučičius nežais, „Bayern“ lyderis pasirodė aikštėje ir buvo rezultatyviausias (17) bei naudingiausias (20) nugalėtojų gretose per 33 minutes.

„Kaip ir visas pasaulis – kentėjau nuo COVID-19. Dar ir dabar turiu problemų su plaučiais. Sugrįžome į rungtynes, nes antroje pusėje žaidėme gerokai kiečiau. Manau, nusipelnėme laimėti. Ne tik šiose rungtynėse, bet ir kitose prieš tai vykusiose“, – teigė V.Lučičius.

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Vladimiras Lučičius džiaugėsi pergale Kaune.
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Vladimiras Lučičius džiaugėsi pergale Kaune.

„Antroje rungtynių pusėje nebuvome tokie geri gynyboje. Varžovai pataikė ir sunkių metimų. Mes patys klydome puolime. Kovėmės iki pabaigos, bet pralaimėjome“, – po nesėkmės išgyveno J.Zdovcas.

VIDEO: Maksimalus atsidavimas: pavyzdinga žalgiriečių kova dėl antrųjų šansų

Keturių lietuvių starto penkete užkurtas „Žalgiris“ pirmoje rungtynių pusėje demonstravo įspūdingą energiją. Šeimininkai per pirmus du kėlinius puolime atkovojo net 11 kamuolių ir dominavo, naudodamiesi antraisiais šansais.

VIDEO: Žmogus-stebuklas: „Žalgirio“ areną ant kojų pastatęs J.Nebo blokas

Į starto penketą žengęs 35-erių M.Kalnietis, kaip geriausiais laikais Lietuvos rinktinėje, suko vieną pikenrolą po kito su Joshu Nebo ir Mareku Blaževičiumi, o „Žalgiris“ pirmavo 16 taškų persvara (39:23).

Tačiau jau praėjusiame sezone įrodęs, kad niekada nepasiduoda, Vokietijos futbolo milžino išlaikomas krepšinio klubas grįžo į aikštę piktas po didžiosios pertraukos. Andrea Trinchieri auklėtiniai rezultatą išlygino, o pačioje pabaigoje pademonstravo šaltesnius nervus.

„Žalgiris“: Lukas Lekavičius 17, Joshas Nebo 12 (13 atk. kam.), Mantas Kalnietis (3/4 trit., 6 rez. perd.) ir Nielsas Giffey (7 atk. kam.) – po 11, Marekas Blaževičius 8 (8 atk. kam.).

„Bayern“: Vladimiras Lučičius 17, Deshaunas Thomasas 15, Darrunas Hilliardas 14, Corey Waldenas 11 (5 rez. perd.), Augustine’as Rubitas 8 (7 atk. kam.).

Ketvirtadienį pirmąją sezono pergalę iškovojus ir Eurolygos čempionui Stambulo „Anadolu Efes“ (1-4) klubui, „Žalgiris“ liko vienas turnyrinės lentelės apačioje.

Kitą savaitę Eurolygoje „Žalgirio“ laukia dvejos rungtynėse išvykoje – su Tel Avivo „Maccabi“ ir Stambulo „Anadolu Efes“.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Ketvirtas kėlinys

40 min. „Žalgiris“ prasižengia prieš V.Lučičių. Serbas pataiko vien1 baudos metimą (73:75), bet Lietuvos čempionai per 4 sekundes užpulti nebespėja.

40 min. L.Lekavičius šįkart pataiko abu baudos metimus (73:74). Lieka 6 sekundės.

40 min. Ilgai ant suolo sėdėjęs M.Kalnietis keliamas paskutinėms atakoms, bet tritaškis skrieja pro šalį... O.Hunteris prameta baudų metimus (71:74). Lieka 11 sekundžių.

40 min. L.Lekavičius pataiko vieną baudos metimą iš dviejų (71:72), o D.Thomas – vėl taiklus (71:74). Lieka 37 sekundės.

39 min. L.Lekavičius klaidina varžovą puolime, bet paskutinę akimirką kamuolys įžaidėjui slysta iš rankų. Kitoje pusėje amerikietis D.Thomas naudojasi savo jėga ir išveda „Bayern“ į priekį likus žaisti minutę (70:72).

39 min. Puiki E.Ulanovo atkarpa! Puolime – taiklūs baudų metimai, o gynyboje – išprovokuota pražanga O.Hunteriui (70:70). Deja, netrukus pražanga puolime baudžiamas ir J.Nebo.

38 min. Drama tęsiasi. J.Nebo įmeta abu metimus (68:67), bet V.Lučičius provokuoja ginčytiną pražangą, atakuodamas iš toli. Serbo ranka nedreba (68:70).

36 min. Likus žaisti 4 minutes – „Žalgirio“ arenos švieslentėje dega keturi šešetai (66:66). Kam jie atneš sėkmę?

Marius Milašius Marius MILAŠIUS, 15min žurnalistas „Žalgirio“ arenoje
„Žalgirio“ arenoje šiandien 9 057 sirgaliai. Galbūt tai neprimena tos 15 tūkst. minios iš Šaro laikų, bet daugiau sirgalių Eurolygoje šiemet buvo tik Tel Avive ir... Kaune.

35 min. D.Hillardas įsisiautėja... Dar vienas beprotiškas, bet taiklus amerikiečio šūvis iš toli. „Bayern“ po labai ilgos pertraukos – priekyje (62:64).

34 min. Komandos apsikeičia tritaškiais. „Žalgiris“ išlieka priekyje (60:57). Kol D.Hillardas neįskraidina dar vieno tolimo metimo (60:60).

32 min. Lemiamą ketvirtį „Bayern“ pradeda netaikliu V.Lučičiaus metimu... iš po krepšio. Deja, neužpuola ir „Žalgiris“, o O.Hunteris įspūdingai drebina šeimininkų krepšį dėjimu ore sugavus kamuolį (55:54).

Marius Milašius Marius MILAŠIUS, 15min žurnalistas „Žalgirio“ arenoje
Mantas Kalnietis „Žalgirį“ treniruojant Martinui Schilleriui žaidė po 10 minučių ir rinko po 1,5 rezultatyvaus perdavimo. Atvykus Jurei Zdovcui, Kalnas per trejas rungtynes išdalino jau 16 asistų, įskaitant ir šešis šiandien. Be abejo, prie to prisideda ir dėl traumų išaugusios įžaidėjo minutės, bet jei kam pokyčiai trenerio pozicijoje išėjo į naudą, tai tikrai yra Mantas Kalnietis.

Trečias kėlinys

30 min. M.Kalnietis šįvakar žaidžia lyg geriausiais laikais. Duria jau trečią tritaškį iš trijų (55:52). „Žalgirio“ įžaidėjo sąskaitoje ir 6 rezultatyvūs perdavimai.

30 min. Jau septintas iš eilės M.Blaževičiaus taškas. Deja, gynyboje 20-metis baudžiamas nesportine pražanga ir „Bayern“ lygina rezultatą (52:52).

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Jure Zdovcas
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Jure Zdovcas

28 min. Svečiai priartėja iki minimumo (48:47). „Žalgirį“ tempia 5 taškus iš eilės pelnęs M.Blaževičius (50:47).

27 min. Dar vienas pavyzdinis M.Kalniečio pikenrolas. Šįkart su M.Blaževičiumi. Itin reikalinga sėkminga ataka „Žalgiriui“ (48:43).

26 min. J.Nebo išrašo dar vieną įspūdingą bloką, bet komandos draugai miega gynyboje (45:43). „Bayern“ spurtas tęsiasi – D.Hillardas pataiko iš toli. Skirtumas tarp komandų – jau tik 2 taškai (45:43).

23 min. T.Cavanaugh pagaliau... pataiko! Septintasis „Žalgirio“ aukštaūgio bandymas skrodžia tinklelį (42:31), bet „Bayern“, atrodo, visai kitaip nei iki didžiosios pertraukos (42:35).

Marius Milašius Marius MILAŠIUS, 15min žurnalistas „Žalgirio“ arenoje
Martino Schillerio laikais to nematėme – po kelių nesėkmingų epizodų Jure Zdovcas ima minutės pertraukėlę jau 54-ą trečiojo kėlinio sekundę. „Bayern“ nukirpo jau pusę „Žalgirio“ turėtos 16 taškų persvaros.

21 min. „Žalgiris“ trečią kėlinį pradeda klaida, netaikliu metimu, o „Bayern“ pelno 4 taškus iš eilės ir J.Zdovcas nieko nelaukdamas prašo minutės pertraukėlės (39:31).

J.Dzovcas: „Taip, atkovojome daug kamuolių puolime. Bet taip pat ir jie. Manau, rungtynės prasidės dabar. „Bayern“ grįš piktas ir nuo mūsų priklausys, ar mes atsilaikysime.“

L.Lekavičius: „Gynyba kol kas yra raktas. Gerai apsigynus, lengviau ir puolime. Gerbėjai mums irgi labai padeda.“

A.Trinchieri: „Nesikauname pakankamai. Puolime atkovoti kamuoliai yra to atspindys. Jeigu norime čia laimėti – privalome žaisti kiečiau.“

20 min. Kėlinį taškais užbaigia buvęs žalgirietis A.Rubitas (39:27). Pagal naudingumo balus „Žalgiris“ pranašesnis net 49:23. Puiki pirma rungtynių pusė Lietuvos čempionams!

Marius Milašius Marius MILAŠIUS, 15min žurnalistas „Žalgirio“ arenoje
Joshas Nebo pasiruošęs namo šiandien iškeliauti ne tik su pergale, bet ir su rekordu. Amerikietis per du kėlinius nusiėmė jau 10 kamuolių, o jei išlaikys tokį tempą, po pertraukos jis gali pagerinti Tanokai Beardui priklausantį „Žalgirio“ rekordą (19). Moderniųjų laikų atkovotų kamuolių rekordą jau keliolika metų laiko graikas Antonis Fotsis (24).

17 min. Nemuno saloje toliau lyja tritaškiais. Iš toli pataiko M.Kalnietis ir N.Gieffey. Arena – euforijoje (38:23).

14 min. Kosmosas! Dar vienas antrasis „Žalgirio“ šansas baigiasi M.Kalniečio tritaške bomba (30:17). Gynyboje J.Nebo varžovams dar prideda ir įspūdingą bloką.

Marius Milašius Marius MILAŠIUS, 15min žurnalistas „Žalgirio“ arenoje
A.Trinchieri regis jau pats tuoj nusivilks švarką ir bėgs į aikštę parodyti, kaip atsitverti „Žalgirio“ žaidėjus kovoje dėl kamuolių. Kauniečiai rodo milžinišką užsidegimą ir vien puolime sugriebė tiek kamuolių, kiek „Bayern“ iš viso – 7.

11 min. „Žalgiris“ toliau įspūdingai kaunasi dėl kamuolių puolime. L.Lekavičius įskraidina dar vieną tritaškį ir pranašumas jau siekia 14 taškų (27:13).

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Gintaras Krapikas
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Gintaras Krapikas
Marius Milašius Marius MILAŠIUS, 15min žurnalistas „Žalgirio“ arenoje
Tūkstančiai sirgalių per pertrauką tarp kėlinių stojasi pasveikinti sodriu žaliu kostiumu pasidabinusį Gintarą Krapiką – legendinis žalgirietis ir treneris švenčia 60-tąjį jubiliejų.

Pirmas kėlinys

10 min. N.Giffey paskutinėmis pirmo kėlinio akimirkomis atkovoja dar vieną – jau šeštąjį – „Žalgirio“ kamuolį, išprovokuoja pražangą ir sumeta abu baudos metimus (24:13).

Marius Milašius Marius MILAŠIUS, 15min žurnalistas „Žalgirio“ arenoje
Išretėjusi sudėtis verčia J.Zdovcą imtis netikėtų manevrų – jau dešimtą minutę aikštėje pasirodo Karolis Lukošiūnas. Iki šiol snaiperis žaidė tik nereikšmingas sekundes Vilerbane ir Pirėjuje.

9 min. „Bayern“ nesugaudo L.Lekavičiaus. Ž.Šiško baudžiamas nesportine pražanga, o reaktyvinis Lukas renka 6 taškus iš eilės. „Žalgirio“ persvara – jau dviženklė (22:11).

Marius Milašius Marius MILAŠIUS, 15min žurnalistas „Žalgirio“ arenoje
Andrea Trinchieri netveria emocijomis. Italą sykį jau teko raminti „Bayern“ asistentui, kai komandos strategas įsiutęs veržėsi į aikštę ir atsidūrė ties tritaškio linija. A.Trinchieri skėsčioja rankomis po nesėkmingų bavarų epizodų gynyboje ir nieko nelaukdamas ima minutės pertraukėlę.

8 min. Jau 7 minutę nuo suolo kyla M.Blaževičius. Kartu su L.Lekavičiumi jie vagia kamuolį iš varžovų, o puolime baigia dar vieną ataką taikliu metimu ir puiki „Žalgirio“ pradžia tęsiasi (18:11).

Marius Milašius Marius MILAŠIUS, 15min žurnalistas „Žalgirio“ arenoje
„Žalgiris“ kol kas agresyvesnis, fiziškesnis ir labiau norintis. Kauniečiai turi jėgos arba ūgio pranašumą visose pozicijose ir juo naudojasi laužydami „Bayern“ gynybą po krepšiu.

7 min. M.Kalnietis suka vieną pikenrolą po kito su J.Nebo. Tarsi ant spyruoklių šokančio amerikiečio sąskaitoje jau 6 taškais ir 6 atkovoti kamuoliai (13:8).

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Joshas Nebo
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Joshas Nebo

4 min. Netikėtai „Bayern“ komandoje jau starto penkete pasirodęs V.Lučičius duria tritaškį per P.Jankūną. Kitoje pusėje, antruoju bandymu, tuo pačiu atsako ir A.Milaknis. „Žalgiris“ pirmauja (5:4).

2 min. Abi komandos kol kas tyli puolime. Pirmuosius taškus, sužaidus beveik 2 minutes, pelno M.Kalnietis, starto penkete pakeitęs E.Mudiay.

Marius Milašius Marius MILAŠIUS, 15min žurnalistas „Žalgirio“ arenoje
Kada paskutinį kartą matėme keturis lietuvius „Žalgirio“ starto penkete? Žinoma, tai ne iš gero gyvenimo, bet šįkart rungtynes pradeda Mantas Kalnietis, Artūras Milaknis, Edgaras Ulanovas ir Paulius Jankūnas (penktas žaidėjas Joshas Nebo). Ligšiol šiame sezone „Žalgirio“ pradžios penkete buvo daugiausiai du lietuviai.

Starto penketai:

„Žalgiris“: M.Kalnietis, A.Milaknis, E.Ulanovas, P.Jankūnas ir J.Nebo.

„Bayern“: C.Waldenas, N.Weiler-Babbas, D.Hillardas, V.Lučičius ir A.Rubitas.

Marius Milašius Marius MILAŠIUS, 15min žurnalistas „Žalgirio“ arenoje
Prieš rungtynių pradžią – atminimo dovana į Kauną trumpam grįžusiam Augustine'ui Rubitui. Amerikietis „Žalgiryje“ žaidė tik vieną sezoną, bet įsiminė savo „novickiškais“ metimais atsilošus ir tritaškių salve Valensijoje.

Komentarai prieš rungtynes:

„Žalgirio“ vyr. treneris J.Zdovcas: „Šiandien yra tik planas A – pergalė. Jokio kito kelio nematau. Žaisime namie, palaikomi savo sirgalių. Privalome laimėti.“

„Bayern“ vyr. treneris A.Trinchieri: „Mums tai bus jau 4 rungtynės išvykoje iš 5. Labai gerbiu Kauną, „Žalgirį“ ir šią areną. Jie žaidžia protingą, mums nebus lengva, turėsime drausmingai žaisti kiekvienoje atakoje.“

Marius Milašius Marius MILAŠIUS, 15min žurnalistas „Žalgirio“ arenoje
Nors „Žalgiris“ sezoną pradėjo nesėkmingai, sirgaliai nuo kauniečių nenusigręžia. „Žalgiriui“ priklauso Eurolygos sezono lankomumo rekordas, kai prieš „Zenit“ į Nemuno salą sugūžėjo 10 153 sirgaliai, o šįvakar „Žalgirio“ arenoje tikimasi panašaus skaičiaus žmonių – dar perpiet kauniečiai buvo iššlavę apie 9 tūkst. bilietų. Vienintelė komanda, šį sezoną konkuruojanti su „Žalgiriu“ pagal lankomumą Eurolygoje, yra Tel Avivo „Maccabi“ – jos rungtynes pamatė 10 090 ir 9 891 sirgalių.
Marius Milašius Marius MILAŠIUS, 15min žurnalistas „Žalgirio“ arenoje
Sveikinuosi iš „Žalgirio“ arenos! Likus daugiau nei valandai čia kelių šimtų žmonių akys krypsta į vieną žmogų – Vladimirą Lučičių. „Bayern“ serbas prieš šias rungtynes dar buvo traumuotų žaidėjų sąraše, bet ne tik atvyko į Kauną, tačiau ir apšilinėja kartu su komandos draugais. Be pergalių Eurolygoje liekantys bavarai į aikštę mes netikėtą kozirį?

Tik rungtynių dieną paaiškėjo, kad su „Bayern“ galės žaisti kapitonas Paulius Jankūnas. Kovai ruošėsi ir paskutiniame mače su Pirėjo „Olympiakos“ blykstelėjęs Emmanuelis Mudiay, tačiau po apšilimo paaiškėjo, kad LKL kovoje su „Šiauliais“ sumuštas kelis vis dar skauda per stipriai. Afrikietis aikštelėje nepasirodys.

Dėl peties traumos nerungtyniaus ir prancūzas Joffrey Lauvergne‘as bei blauzdos raumenį pasitempęs latvis Janis Strelniekas.

Bėdų dėl žaidėjų sveikatos netrūksta ir varžovų stovykloje. „Bayern“ skelbė, kad komandos traumuotų žaidėjų sąraše lieka lyderis Vladimiras Lučičius ir buvęs Vilniaus „Ryto“ aukštaūgis Leonas Radoševičius.

Praėjusį sezoną Andrea Trinchieri treniruojamas „Bayern“ tapo didžiausiu Eurolygos išsišokėliu, netikėtai patekusiu į atkrintamąsias, bet šis sezonas Vokietijos futbolo milžino milijonų išlaikomai krepšinio komandai prasidėjo kol kas tuščiai.

Keturis sykius iš eilės taip pat pralaimėjęs „Žalgiris“ Eurolygoje startavo blogiausiai nuo 2008 metų, kai treniruojamas Gintaro Krapiko sezoną buvo pradėjęs 7 nesėkmių serija.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius