-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 01 18

Žingsnis į priekį, žingsnis atgal: „Žalgiris“ buksuoja svarbiausioje Šaro trajektorijoje

9-as iš 14-os pralaimėjimų, kuris patirtas ne didesniu nei 6 taškų skirtumu. Žiauru truputį, galima pritarti Šarūnui Jasikevičiui. Kauno „Žalgirio“ krepšininkai pralaimėjo dar vieną dramą Atėnų „Panathinaikos“ krepšininkams 94:96 ir vėl trypčioja vietoje svarbiausioje Šarūno Jasikevičiaus trajektorijoje.

OAKA arenoje svečiams skirta rūbinė suskaldyta į dvi dalis.

Vienoje sėdėjo „Žalgirio“ legionieriai, o įlindus giliau ir geriau paieškojus, kitoje pusėje susibūrė lietuviai. Panašiai perskeltas buvo ir Kauno „Žalgirio“ pasirodymas ant Atėnų OAKA parketo.

„Žalgiris“ surengė vieną klasiškiausių šio sezono pasirodymų puolime.

Artūras Milaknis lietuvių kilmės Andy Rautiniui pravedė Lietuvos krepšinio istorijos pamokas, supažindindamas su geriausiais ir gudriausiais metikais šalyje.

Reaktyvinis Lukas Lekavičius vėl buvo toks greitas, kad „Panathinaikos“ milžinui Georgios Papagianniui svaigo galva, kai Thomasas Walkupas buvo rezultatyviausias antrosios dalies rungtynių žaidėjas (13 tšk.) ant OAKA parketo.

Jockas Landale'as iš skrybėlės traukė dar nematytus judesius baudos aikštelėje, o Zachas LeDay savo brutaliu dėjimu įskaudino įsiplieskusią „Panathinaikos“ sirgalių minią.

„Tokia gynyba yra neatleistina“, – pyktelėjo Rickas Pitino per ilgąją pertrauką, statistikos protokole išvydęs „Žalgirio“ pataikymo procentus: 77,8 proc. dvitaškių (14/18) ir 50 proc. tritaškių (4/8). Tokie tobuli skaičiai išlaikė žalgiriečius priekyje 49:46.

Amerikietis pralaikė savo auklėtinius rūbinėje 13 minučių, bet arti tobulumo atakavęs „Žalgiris“ pralaimėjo ne dėl kažkokių stebuklingų R.Pitino schemų.

„Žalgiris“ įsivėlė į prabangias taškų lenktynes, bet tai buvo ne paprasto, bet kovingo „Žalgirio“ stilius.

VIDEO: Pamatykite: dramatiška Žalgirio akistata su Panathinaikos ir įspūdingos atakos

Pasikinkę nepriekaištingus procentus žalgiriečiai apgavo save, kad gali nugalėti puolimu. Bet ne veltui iki šių lenktynių „Žalgirio“ puolimo reitingas buvo 12-as, o „Panathinaikos“ – 2-as.

Tyrese'as Rice'as laužė Thomaso Walkupo čiurnas, kai pašokdino patikimiausią „Žalgirio“ gynėją prie tritaškio linijos ir paleido čiuožti ant parketo po meistriško klaidinančio judesio.

Buvęs „Ryto“ įžaidėjas pelnė 20 taškų ir sužaidė geriausią savo mačą nuo rekordinio tempo 41 taško pasirodymo su „Olympiakos“.

„Žalgiris“ neturi tokių individualių talentų kaip jis ar Nickas Calathesas. Šioje kategorijoje „Panathinaikos“ pranašumas buvo akivaizdus. Bet „Žalgirį“ OAKA arenoje labiausiai apnuogino krūva žaidimo plano klaidų.

Klaidų pasirinkimas buvo didelis kaip meniu restorane, kuriame siūlo picas, burgerius ir sušius.

Nuo nepadarytų pražangų iki pavojingos atakos stadijos, iki pražangų varžovams jau atakuojant krepšį.

PAO apšokinėjo „Žalgirį“ po krepšiais, nuo svečių galvų nugriebę 12 kamuolių ir juos pavertę 15 taškų. Vos tik apsigynę prieš rezultatyviausią Eurolygos komandą, žalgiriečiai turėdavo tą daryti dar kartą.

Graikai vogė „Žalgirio“ kamuolius ir juos konvertavo į 16 taškų. Žalgiriečiai nesuspėjo pagal Schumacherišką „Panathinaikos“ tempą greitose atakose ir čia išsiėmė kamuolį iš tinklo po dar 12-os taškų.

Daugelis šių išvardytų dalykų kartojasi jau ne pirmą kartą ir tuos pačius sakinius rasite daugelyje straipsnių po 14 „Žalgirio“ pralaimėjimų. Bet būtent tai yra kuklaus biudžeto komandos skirtumas tarp pergalės ir pralaimėjimo šioje negailestingoje Eurolygoje.

VIDEO: Per skausmus augantis Šaras: taškas šen, taškas ten – žiauru truputį

To buvo tiesiog per daug. Per antrą, trečią ir ketvirtą kėlinius „Panathinaikos“ į „Žalgirio“ krepšį įmetė net 78 taškus – t.y. po 26 per kėlinį.

„Dar reikėtų pažiūrėti video, bet tikrai buvome nubausti realiai visur, kur tik kažkur surizikavome, – Atėnuose Eurolyga.lt pripažino 7 taškus surinkęs Artūras Milaknis. – Ar kažkur rotacijose, kažkiek ir tų baudų neišnaudojome, kas buvo akcentuota.

Šiaip daug neatkovotų kamuolių. Atrodė, kad jie turėjo daug antrų šansų ir juos versdavo taškais. Pirmą ataką apsigini – atkovoja kamuolį ir praleidi taškus... Sunku.

Rodyta ir video, ir viskas, ką reikėjo padaryti. Gal tai ir susidėjo.“

VIDEO: A.Milaknis apie Žalgirio detalių progresą: velnias žino

„Be abejo, šiandien nulėmė gynybą, – dėl pagrindinės pralaimėjimo priežasties neabejojo 10 taškų įmetęs Edgaras Ulanovas. – Jeigu puolime momentais labai gerai ir gražiai atrodėme, tai gynyboje buvo labai daug klaidų. Manau, labiausiai reikia badyti pirštais tik į gynybą.“

VIDEO: Karštas E.Ulanovo komentaras po pralaimėjimo

„Žalgirio“ puolėjas išskyrė būtent T.Rice'ą, kuriam žalgiriečiai leido per lengvai įeiti į rungtynes ir pajusti savo metimą.

Lietuvos čempionai taikė kitokią gynybą prieš Nicką Calathesą, bet „Panathinaikos“ šturmanas nepasiklystų ir paleistas į Dakarą – surinko 14 taškų ir 11 rezultatyvių perdavimų.

„Buvo momentas, kai jie atkovojo nemažai kamuolių puolime. Taip pat keletas tritaškių greitame puolime, kuriuos akcentavome. Tai labai pavojinga komanda greitame puolime, kur gali jau 3 sekundę mesti per rankas, – toliau gynybos problemas vardino E.Ulanovas. – Pavojinga komanda – labai talentinga. Ypač puolime turi daug opcijų.

Šiandien reikėjo geresnės gynybos, daugiau pražangų, daugiau kietumo. Gal bandyti žaisti su jais lėčiau, nesivelti į taškų lenktynes, kurios mums tikrai nepalankios.“

VIDEO: „Karštom pėdom“: „Žalgirio“ iššūkis Atėnuose, įspūdingas puolimas ir gražiausi momentai

„Jie pasileido kaip nuo kalno. Per daug įsileidome juos į baudos aikštelę, iš kur jiems atsivėrė naujos galimybės ir erdvės metikams. Antroje pusėje nesugaudėme jų greito puolimo. Tai leido jiems priartėti prie savo vidurkio“, – pralaimėjimo priežastis analizavo Zachas LeDay.

VIDEO: Z.LeDay apie dėjimą: tai buvo pareiškimas

Šarūnas Jasikevičius po rungtynių nebekartojo dainelės apie žaidimo plano nesilaikymą, nors turėjo pilną teisę vėl išrašyti tą patį moralą. Bet pasileidę bėgti į puolimą, atrodo, žalgiriečiai pamiršo visus susitarimus.

Iki rungtynių su „Panathinaikos“ „Žalgiris“ praleisdavo vid. po 75 taškus per rungtynes. Atėnų klubas net 21 taškų viršijo lietuvių vidurkį.

Nuo 2016-ųjų daugiau taškų „Žalgiris“ buvo leidęs įmesti tik kartą – 2017-ųjų lapkričio 16-ąją Vitorijos „Baskonia“ krepšininkams (77:97).

„Klaidos, žmogau... Mūsų klaidos... – iš nevilties šyptelėjo KC Riversas. – Bandėme apriboti jų greitą puolimą, bet neišnaudojome pražangų, kad juos sustabdytume. Gaudėme juos iš nugaros, bandydami pagauti greitajame puolime. Leidome jiems lengvą kamuolio judėjimą.

Jie turėjo keletą gerų atkarpų. Pabaigoje buvome agresyvūs, turėjome šansą. Bet mūsų klaidos yra tai, ką turime gerinti. Aš jau kartojuosi – turime su tuo pagaliau susitvarkyti.“

VIDEO: Nusivylęs KC Riversas: tai buvo asmeniška

Po rungtynių „Žalgirio“ videoanalizėse jau kurį laiką sukasi tie patys epizodai tik iš kitų arenų. Šaras pripažino, kad šiame detalių išpildymo procese šis „Žalgiris“ auga lėčiausiais per keletą pastarųjų metų.

Progreso taškas kol kas netenkina ir Artūro Milaknio.

„Tikrai nesame geriausios šito dalyko formos. Kiek treneriai žymisi, visada pasako, kad tų klaidų tikrai daug. Net negalima sakyti, kad artėjame, – neslėpė snaiperis. – Kai žiūrime bendrą vaizdą, aikštėje jis momentais būna tikrai neblogas. Ir treneris yra tą minėjęs. Bet tos atkarpos šiai dienai per trumpos. Neišlaikome to ilgiau visų rungtynių metu.

Kur esame dabar, sunku įvardyti. Bet kažkiek bandome žingsnis po žingsnio. Vienos rungtynės geresnės, kitos vėl žingsnis atgal. Buvome pagavę tą gynybine bangą, bet šiandien atseikėjo beveik 100 taškų. Tai yra daug. Išvykoje praleidus tiek laimėti sunku, nors buvome gan arti.“

Su 6 pergalėmis ir 14 pralaimėjimų „Žalgiris“ stumdosi 16-18 Eurolygos vietoje.

„Žalgiris“ antrą kartą šį sezoną laimėjo 3 rungtynes per 5 susitikimus. Priešaky – ruožas, kuriame žalgiriečiai privalo nebepaslysti. Sausio 24-ąją „Žalgiris“ priims Berlyno ALBA, sausio 30-ąją svečiuose Vilerbane pas ASVEL, o vasario 4-ąją namuose sutiks Pirėjo „Olympiakos“.

„Turėjome neblogą savaitę. Paėmėme vieną pergalę, nors tikėjomės dviejų. Bet turime toliau statytis ant gerų dalykų. Turime būti stabilesni. Bet viskas prasideda nuo mūsų. Tai mūsų klaidos ir turime žaisti protingiau abejose aikštės pusėse“, – samprotavo KC Riversas.

„Žalgiris“ išlepino. Kaip gerai mums visiems tą priminė Šarūnas Jasikevičius, dabar iš žalgiriečių laukiame pergalių prieš madridus, panathinaikosus, milanus ir caskus. Tobulo žaidimo ir iš netobulų žaidėjų.

Bene geriausias puolimo pasirodymas šį sezoną sukūrė „Žalgiriui“ puikią galimybę nugalėti „Panathinaikos“. Bet pritrūko tik kelių detalių, su kuriomis ši jauna komanda vis dar trypčioja vietoje.

Laukiame.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius