-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 02 20

Žinia prie pusryčių stalo, nustebinusi ir sujaudinusi jaunąjį žalgirietį

Sausio 15-ąją rungtynių su „Crvena zvezda“ rytą Rokas Jokubaitis nubudęs Belgrado viešbutyje ėjo pusryčiauti. Jis nė nenujautė, kas jo laukė viešbučio restorane. „Sveikinu patekus į išplėstinį sąrašą“, – 19-mečiui ranką paspaudė Paulius Jankūnas. R.Jokubaitis skubėjo prisijungti prie interneto. Pamatęs save prisegtame profilyje Lietuvos krepšinio federacijos instagramo įraše, žalgirietis labai apsidžiaugė. Jaunojo įžaidėjo dabar laukia kelios įdomios dienos.
Rokas Jokubaitis
Rokas Jokubaitis / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Rokas Jokubaitis 15min pasakojo, kad labiau nustebo atsidūręs išplėstiniame nei jau galutiniame Dariaus Maskoliūno Lietuvos rinktinės sąraše.

Tą kartą Belgrade patirtą džiaugsmą po truputį keičia malonus jaudulys.

„Jaudulys gal ne kiek dėl to, kad reikės išbėgti į aikštę, o kad reikės užsivilkti tokią aprangą. Neįsivaizduoju jausmo, kai pilnoje „Siemens“ arenoje reikės giedoti himną. Tai labai veža“, – užsisvajoja jaunasis žalgirietis.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Darius Maskoliūnas
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Darius Maskoliūnas

Su R.Jokubaičiu kalbamės Vitorijos „Fernando Buesa“ arenos tribūnoje. Pasakodamas apie rinktinės nuotykį jis žvelgia į prasidedančią „Žalgirio“ treniruotę.

Būtent ten jis nemažai laiko praleido su naujuoju nacionalinės komandos vyr. treneriu Dariumi Maskoliūnu, kuris nusprendė suteikti jaunajam lietuviui šansą.

„Nėra baisu, kad galėčiau neįsilieti į komandą, nes kasdien su juo dirbome. Jis padeda jaunimui. Vis padirbame su juo individualiai. Su Dariumi tikrai smagu. Manau, kad rinktinėje nekils problemų“, – įsitikinęs R.Jokubaitis.

Rokas Jokubaitis jau yra vilkėjęs Lietuvos marškinėlius. Jis netgi parvežė į Lietuvą medalių – šešiolikmečių Europos čempionato sidabrą 2016-aisiais ir aštuoniolikmečių Europos pirmenybių bronzą 2017-aisiais.

Bet Lietuvos vyrų krepšinio rinktinės kovas jis iki šiol stebėjo tik per televizorių ir tribūnose.

Aišku, labiausiai jo akys krypdavo į Mantą Kalnietį bei Luką Lekavičių. Tačiau jis stebėdavo nacionalinę komandą labiau iš emocinės pusės.

„Atrodo, kai esi rinktinėje, žinai, kad tave visi palaiko, serga ir stebi“, – 15min sakė R.Jokubaitis.

nuotr. FIBA/Rokas Jokubaitis
nuotr. FIBA/Rokas Jokubaitis

R.Jokubaitis šį sezoną porą kartų žybtelėjo Eurolygoje.

Berlyno ALBA sutriuškinime jis prisidėjo 11 taškų, 4 rezultatyvių perdavimų ir 12 naudingumo balų pasirodymu per 22 minutes. Dvikovoje su Pirėjo „Olympiakos“ per 16 minučių įmetė 7 taškus ir atliko 6 rezultatyvius perdavimus.

Įdomu, kad kiti 5 iš 6 mačų pažymėti minusiniu naudingumo balų ženklu. Bendras jo sezono vidurkis Eurolygoje siekia 2,3 taško, 1,4 rezultatyvaus perdavimo ir 1,9 naudingumo balo per 7 minutes.

LKL čempionate jaunuolis per 16 minučių renka 6,8 taško, 2,2 atkovoto kamuolio ir 2,2 rezultatyvaus perdavimo su 8,4 naudingumo balo.

Jis supranta, kad kvietimas į rinktinę – labiau motyvacinis žvilgsnis į priekį, bet R.Jokubaičiui tai labai brangus šansas.

„Net nemoku paaiškinti. Kalbėjome su draugais, tai... Būsiu šalia Mačiulio, Kuzminsko, Kalniečio, kurie jau daug metų žaidžia rinktinėje. O aš atvyksiu iš viso dar toks žalias... – džiaugėsi R.Jokubaitis. – Bet patirties, nors ir trumpam, kelioms dienoms, manau, prikaupsiu labai daug. Motyvacija iškart padvigubėjo, kai žinai, kad tave stebi ir pakvietė į langą kaip tokį jauną žaidėją.

Berods, tik Masiulis yra jaunesnis (21 m. – aut.). Bet jis jau yra buvęs rinktinėje, o man, kaip vieninteliam 2000-ųjų kartos žaidėjui, žiauriai smagu.“

VIDEO: „Eurolygos diena“: „šunų pjautynės“, „Žalgirio“ tikimybės ir akistata su „Baskonia“

Pats žaidėjas dar nežino, kada ir kaip prisistatys į nacionalinės komandos stovyklą.

Pora kolegų Lietuvos žurnalistų keliaus į Monsą tiesiai iš Vitorijos. Ten Lietuvos rinktinė rungtynėmis su Belgija pradės 2021-ųjų Europos čempionato atranką.

Tuo tarpu R.Jokubaitis su visa „Žalgirio“ komanda iškart po rungtynių su „Baskonia“ naktį grįš į Lietuvą.

„Nelabai kažką galiu pasakyti, nes nieko nežinau“, – paklaustas, kaip Lietuvos rinktinė jam sudėliojo tvarkaraštį, pasakojo R.Jokubaitis.

Jis tik iš pokalbių su Tomu Dimša per Karaliaus Mindaugo taurės finalo ketvertą suprato, kad rinktinei jau sukurta „WhatsApp“ grupė, bet į ją krepšininkas dar neįtrauktas.

„Bet kiek girdėjau ir kiek mačiau, pasijungsiu rungtynėse Vilniuje su Čekija. Kai grįšiu iš Belgijos, Vilniuje turėsiu prisistatyti į stovyklą. Bet per daug manęs niekas neinformavo. Su treneriu Dariumi dar apie tai nekalbėjome“, – teigė R.Jokubaitis.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Treniruotės akimirka
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Treniruotės akimirka

Tačiau žalgirietis pats dėl to dabar visai nekvaršina galvos.

„Kol kas visomis mintimis esame rungtynėse su „Baskonia“. Dabar yra ir daug „Žalgirio“ reikalų“, – šypteli R.Jokubaitis.

VIDEO: „Ginčas“: ar turi „Žalgiris“ šansų Eurolygos finišo mėsmalėje?

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius