Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Ford“ importuos į JAV Kinijoje pagamintus „Focus“ modelio automobilius

JAV automobilių gamintoja „Ford Motor“ nuo 2019 metų antrojo pusmečio pradės importuoti į JAV Kinijoje pagamintus „Focus“ modelio automobilius.
Atnaujintas „Ford Focus“
Atnaujintas „Ford Focus“ / Gamintojo nuotr.

„Atnaujintų „Focus“ gamyba bus pradėta 2019 metų antrąjį pusmetį. Didžioji dalis „Focus“ automobilių, kurie bus parduodami Šiaurės Amerikoje, bus tiekiami iš Kinijos, o tam tikros modifikacijos – iš Europos“, – pranešė įmonė.

„Focus“ modelio gamyba „Ford“ gamykloje Mičigano valstijoje bus nutraukta 2018 metų viduryje. Vėliau ši gamykla bus pertvarkyta ir 2018 metų pabaigoje joje bus pradėta pikapų „Ranger“ gamyba, o 2020 metais – ir visureigių „Bronco“ gamyba.

Anksčiau šiais metais „Ford“ atsisakė planų pastatyti Meksikoje gamyklą, kurioje būtų gaminami „Focus“ modelio automobiliai. Toks sprendimas buvo priimtas, JAV prezidentui Donaldui Trumpui sukritikavus – ir ne kartą – įmones, kurios plėtoja verslą užsienyje, užuot kūrusios darbo vietas vidaus rinkoje.

„Ford“ paaiškino, kad importuodama „Focus“ automobilius iš Kinijos, kurioje šio modelio transporto priemonės jau yra gaminamos, ji galės sutaupyti maždaug 1 mlrd. JAV dolerių investicijų. Pasak įmonės, dėl to JAV nebus prarasta jokių darbo vietų.

Visgi, spaudžiamas reporterių, „Ford“ vykdantysis viceprezidentas Joe Hinrichsas pripažino, kad toks sprendimas gali sulaukti politikų kritikos.

„Kinija gauna daug dėmesio, pamatysime, kas bus“, – cituoja jį JAV žiniasklaida.

J. Hinrichsas taip pat pažymėjo, jog vartotojams mažiau rūpi, kur pagaminti produktai.

„Pavyzdžiui, Kinijoje gaminami telefonai „iPhone“, bet žmonės apskritai apie tai nekalba“, – pareiškė jis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius