Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Galingieji V8 varikliai – vėl „Porsche Cayenne GTS“ modeliuose

Automobilių gamintojas „Porsche“ papildė padidinto pravažumo automobilių (SUV) kolekciją dviem naujais modeliais – „Cayenne GTS“ ir „Cayenne GTS Coupé“, – rašoma pranešime.
Porsche „Cayenne GTS“ ir „Cayenne GTS Coupe“
Porsche „Cayenne GTS“ ir „Cayenne GTS Coupe“ / Porsche nuotr.

Šie automobiliai išskirtiniai: kitaip nei modelio pirmtakuose, naujuosiuose „Cayenne GTS" įmontuotas galingasis V8 variklis. 338 kW (460 AG) galią ir 620 Nm sukimo momentą pasiekiantis keturių litrų darbinio tūrio variklis su dviem turbokompresoriais pagerino visus automobilio parametrus. Šiuose modeliuose sumontuotas „Sport Chrono" paketas, kuris automobiliams leidžia 100 km/h greitį pasiekti per 4,5 sekundės ir išvystyti 270 km/h greitį.

„Mūsų klientų ypač pamėgti „Cayenne" automobiliai nuo šiol pasižymės dar įspūdingesnėmis savybėmis. Pažangios technologijos, pritaikytos „Cayenne GTS", šiems SUV klasės modeliams suteikia sportiniams automobiliams būdingus bruožus – didesnį greitį ir vairavimo aštrumą. Šių „Porsche" savininkai mėgausis ne tik komfortu, bet ir išskirtine vairavimo patirtimi," – sako sportinių „Porsche" automobilių centro Vilniuje direktorė Rasa Klimavičiūtė.

Galingas ir sukeliantis nepamirštamus pojūčius: V8 variklis su nauja sportine išmetamųjų dujų sistema

„Cayenne GTS" su V8 varikliu pasiekia 14 kW (20 AG) didesnį galingumą ir 20 Nm didesnį sukimo momentą nei jo pirmtakas. Daug dėmesio skirta naujojo „Porsche" pajėgumams didinti. „Cayenne GTS" įmontuota automatinė aštuonių pavarų greičio dėžė „Tiptronic S", prisitaikančioji cilindrų valdymo ir centre sumontuota tiesioginio degalų įpurškimo sistema bei sumanioji terminio valdymo įranga. Remiantis NEDC mišraus važiavimo ciklo metodika, nustatyta, kad sportiškiausi „Cayenne" modeliai sunaudoja nuo 11,4 iki 11,2 l degalų šimtui kilometrų.

Išskirtinius naujojo automobilio parametrus pabrėžia ir specialiai sukonfigūruotos sportinės išmetamųjų dujų sistemos keliami garsiniai potyriai – „Cayenne GTS" įrengta sportinė išmetamųjų dujų sistema, generuojanti aukštų dažnių garsus. Šią sistemą sudaro du centre įmontuoti ovalo formos vamzdžiai. Tokia išmetamųjų dujų sistema siūloma tik „Cayenne GTS Coupé", o ateityje – ir „Cayenne Turbo Coupé" modeliuose, pasirinkus „Lightweight Sports" paketą.

Sportiniams automobiliams būdingas manevringumas ir dinamiškumas

Naujuosiuose „Cayenne GTS" modeliuose įrengta važiuoklė leidžia gerai valdyti šoninį kėbulo judėjimą. Standartinė pakaba su metalinėmis spyruoklėmis pažemina automobilio važiuoklę 20 mm, o dėl sumontuotos „Porsche Active Suspension Management" amortizatorius valdomas itin efektyviai.

Naujuosiuose „Porsche" sumontuoti standartiniai 21 colio skersmens „RS Spyder Design" ratlankiai ir masyvūs plieniniai stabdžiai (390x38 mm priekyje ir 358x28 mm gale) su raudonomis apkabomis. Jie suteikia sportiniams automobiliams būdingo manevringumo ir dinamiškumo. Norintiems efektyvesnio stabdymo, automobilyje pasirinktinai gali būti sumontuota „Porsche Surface Coated Brake" stabdžių sistema su volframo karbidu padengtais stabdžių diskais (PSCB) arba keraminių stabdžių sistema (PCCB).

„Sport Design" paketas ir GTS modeliams būdingi akcentai standartinėje įrangoje

Įprastinis „Sport Design" paketas kartu su gausiais juodos spalvos akcentais sukuria originalią automobilio išvaizdą. Naujieji „Cayenne GTS" modeliai standartiškai siūlomi su blizgiais juodos spalvos 21 colio skersmens „RS Spyder Design" ratlankiais. Priekiniai šviesos diodų žibintai su „Porsche" dinaminio apšvietimo sistema (PDLS) ir galinių šviesos diodų žibintų juosta taip pat patamsinti.

„Cayenne GTS" modelių sportiškas elegantiškumas atsispindi ir automobilio salone, kurio apdailai panaudotos itin kokybiškos medžiagos, pavyzdžiui, „Alcantara" stogo apmušalams, vidurinių sėdynių segmentai, centrinės konsolės atramų ir durelių apdaila, taip pat tamsios šlifuoto aliuminio detalės.

Į standartinį naujojo GTS modelio automobilio komplektą įeina aštuonių padėčių sportinės sėdynės, kurių aukštesnės šoninės atramos suteikia geresnę apsaugą staigių posūkių metu. Šios sėdynės montuojamos tik GTS modeliuose. Norint automobiliui suteikti individualumo, galima rinktis GTS salono apdailos paketą, į kurį įeina įvairūs spalviniai akcentai, kaip pavyzdžiui, raudonos („Carmine Red„) ar pastelinės („Crayon„) spalvos dekoratyviniai apsiuvai.

Naujuosius „Porsche Cayenne GTS" modelius galima užsisakyti jau dabar, o prekybos vietose jie pasirodys liepos pradžioje. Vokietijoje „Cayenne GTS" kaina prasideda nuo 115 590 €, o „Cayenne GTS Coupé" – nuo 120 070 €. Į kainą įskaičiuotas PVM.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius