-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Nustebsite: populiariausias „Volkswagen“ produktas – visai ne automobiliai

Vokiečių automobilių gamintojas „Volkswagen“ pasidžiaugė populiariausiu praėjusių metų „modeliu“. Juo tapo ne tautiečiams puikiai pažįstamas „Golf“ ar komercinis „Multivan“, o tradicinė vokiška rūkyta dešrelė, gaminama jau 47-erius metus.
„Volkswagen“ dešrelės
„Volkswagen“ dešrelės

Kaip rašo trucker.lt, per 2019 metus vokiečių prekių ženklas, susumavus visų 50-ies gamyklų produkciją, pagamino 6,2 mln. automobilių. Tuo pat metu vienas vienintelis mėsos kombinatas Volfsburge rinkai patiekė 6,8 mln. dešrelių, rašo trucker.

Dešrelių gamybos istorija siekia dar tarpukario laikotarpį, kai įmonė nusprendė pati maistu aprūpinti savo darbuotojus. Tiesa, firminės VW „currywurst“ dešrelės pasirodė tik 1973 metais, tai yra prieš 47 metus. Iš pradžių jas gamino tik darbuotojams, tačiau vėliau jos imtos tiekti ir prekybos tinklams.

Kadangi dešrelės patiko ne tik darbuotojams, bet ir visiems kitiems, jos greitai išpopuliarėjo. Netrukus prasidėjo ir jų importas į kitas šalis. Galiausiai, įvertinus dešrelių populiarumą, joms, kaip ir bet kuriai kitai detalei, buvo suteiktas katalogo numeris – 199 398 500 A.

Beje, „Volkswagen“ ne vieninteliai, kurie patys gamina maistą. Štai premium klasės automobilių gamintojas „Bentley“ praėjusiais metais įrengė du avilius ir iki metų pabaigos turėjo apie 100 indelių firminio medaus.

Medų iš korių suka ir kitas prekės ženklas – „Porsche“. Tiesa, jų aviliai stovi 40 hektarų ploto pievose, todėl per vienerius metus surenkama apie 400 kg medaus.

VIDEO: Volkswagen's Factory Produces More Sausages Than They Make Cars Worldwide | Richard Hammond's Big

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius