-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 03 18 /14:47

Policija įsigijo 103 „SEAT Leon“ automobilius: modernūs švyturėliai, kameros ir pasirinkimą lėmusi bagažinė

Lietuvos policija įsigijo 103 „SEAT Leon“ automobilius. Tai – ispaniškas VAG koncerno „Golf“ klasės automobilis universaliu kėbulu. Iki šiol Lietuvos policija dar nėra važinėjusi SEAT automobiliais.

Kita vertus, jau daugelį metų įvairių kartų SEAT automobiliai patruliuoja nemažoje dalyje Europos valstybių, daugiausiai, tradiciškai pietų Europoje, kur šie automobiliai itin populiarūs. Pagrindinės šalys, kurios užsako savo policijos reikmėms SEAT automobilius yra Ispanija ir Italija. Italijos karabinieriams SEAT yra parengęs netgi specialias „Leon" versijas su neperšaunamais stiklais ir apsaugotu nuo kulkų kėbulu.

Lietuvos policijai tiekiami automobiliai neturės tokios apsaugos, nes ji perteklinė patrulių automobiliams. Tačiau iš esmės – „Leon Sportstourer" yra talpus, kokybiškas, ekonomiškas ir tuo pat metu modernus automobilis, kuris užtikrins sklandų policijos darbą visoje šalyje.

Policijai skirti automobiliai bus paskirstyti praktiškai per visą Lietuvą, tačiau didžiausią dalį gaus Kauno apskritis. Savo parke policija turi virš 1700 automobilių, daugiau kaip tūkstantis jų yra su skiriamaisiais ženklais ir kas dešimtas toks automobilis dabar bus „SEAT Leon Sportstourer".

Ketvirtadienį šių automobilių viešas pristatymas surengtas Vilniuje, įmonės „Autojuta“ salone. Kodėl policija pasirinko šio modelio automobilius? Kuo „SEAT Leon“ skiriasi nuo „VW Golf“? Šiuos ir kitus klausimus pristatymo metu atsakė generalinis Lietuvos Policijos komisaras Renatas Požėla bei „Autojuta“ atstovai. Komisaras patvirtino, kad SEAT priekyje ir gale sumontuotos kameros filmuoja visuomet, kai automobilis važiuoja – ir gyventojų, ir policijos saugumui.

Vienas vidutinės „Style“ komplektacijos „Leon Sportstourer“ (universalas) kainavo 23 tūkst. Eur. Jis turi multifunkcinį šildomą vairą ir sėdynes, LED žibintus.

VIDEO: Ar dažnai pasėdite naujame policijos automobilyje? 103 SEAT Leon Sportstourer su spec. įranga

Pasak R.Požėlos, automobiliai bus paskirstyti po skirtingus Lietuvos miestus ir naudojami plačiam funkcijų spektrui. Didžioji automobilių dalis važinės Kauno apskrityje. Rečiau SEAT važiuos į spec. užduotis, todėl pasirinktas pigesnis variantas su mechanine pavarų dėže ir priekinių varančiųjų ratų sistema. 15min žiniomis, pasirinkimą nulėmė bagažinės dydis, kuris siekia 620 l.

Automobilius varo benzininis 1,5 l (110 kW, 150 AG) variklis, bet, pasak komisaro, nebe už kalnų ta diena, kai Lietuvos policija skelbs konkursą įsigyti ekologiškesnius automobilius – netgi elektromobilius. Šiuo metu Lietuvos policija turi apie 1700 automobilių, kiek daugiau nei 1000 jų apklijuoti skiriamaisiais lipdukais.

Justas Grendelis, „Autojuta“ Vilniaus padalinio vadovas pastebėjo, kad policijos pasirinktas modelis pasižymi VAG koncerno automobiliams būdingu praktiškumu. Tačiau turi daugiau erdvės galinėje sėdynėje ir bagažinėje. Pardavimų vadovas Vytautas Stukauskas pripažino, kad šis policijos pirkimas – didelis įmonės laimėjimas, nes per karantiną pardavimai sumažėję. Spec. įrangą automobiliuose instaliavo įmonė „Iksada“.

Vienas įdomesnių sprendimų – papildomi galiniai švyturėliai, kuriuos galima įjungti atidarius bagažinės dangtį – dėl saugumo. Taip pat – ant stogo esančiuose švyturėliuose sumontuoti specialūs kelkraščio pašvietimo žibintai. Na, ir speciali daiktadėžė bagažinėje.

Automobilio salone – gausybė elektros srovės įkrovos lizdų. O vienas iš jų – tradicinė 220 V rozetė kompiuteriui.

Apie SEAT Leon

Iš visų šios markės automobilių „SEAT Leon“ visada buvo geriausiai parduodamas modelis, tai įrodo daugiau nei 2,2 mln. vienetų pardavimas visame pasaulyje.

Tai – jau ketvirtos kartos modelis, kurio kaina prasideda nuo 17 500 Eur.

Gamintojas siūlo rinktis automobilį su tinkamos galios varikliu nuo 110 AG iki 204 AG. Galingesnis yra tik sportinis „CUPRA Leon“, šio automobilio variklio galia siekia iki 310 AG.

Pirkėjams naujasis „SEAT Leon“ siūlomas keturių komplektacijos lygių: „Reference“, „Style“, „Xcellence“ ir „FR“.

Naujasis penkiaduris „SEAT Leon“ yra 4368 mm ilgio (+ 86 mm), 1800 mm pločio ( – 16 mm) ir 1456 mm aukščio ( – 3 mm). Važiuoklės bazė yra 2686 mm, tai yra 50 mm ilgesnė nei trečiosios kartos „SEAT Leon“.

„SEAT Leon Sportstourer“ kompaktinės klasės universalas yra 4642 mm ilgo (+ 93 mm), 1800 mm pločio ( – 16 mm) ir 1448 mm aukščio ( – 3 mm). Važiuoklės bazė yra 2686 mm, panašiai kaip ankstesnėje versijoje, tai yra 50 mm ilgesnė nei trečiosios kartos „SEAT Leon Sportstourer“.

5 durų „SEAT Leon“ bagažo skyriaus talpa yra 380 litrų (tokio pat dydžio kaip ankstesnės versijos). „Leon Sportstourer“ bagažo skyriaus talpa yra 620 litrų, tai yra virš 30 litrų didesnė nei ankstesnėje modelio versijoje.

Naujasis „SEAT Leon“ yra suprojektuotas ir surinktas Martorelio gamykloje Barselonoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius