-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Putinmobilių linija turės vardą, kuris simbolizuoja Rusijos auksą

Rusijos centrinis mokslinių automobilių ir variklių tyrimų institutas NAMI šalies patentų agentūroje užregistravo naują prekinį ženklą – pavadinimą ir emblemą „Aurus“. Juo bus žymima vadinamųjų putinmobilių serija.
Nutekinti 2016 m. V.Putino limuzino eskizai
Nutekinti 2016 m. V.Putino limuzino eskizai / Russkij avomobil nuotr.

Putinmobiliais vadinami Kremliaus projekto „Kortež“ limuzinai, visureigiai (SUV) ir minivenai, skirti vežioti Rusijos valstybės vadovus, jų svečius ir apsaugą.

Projektas „Kortež“ gimė, kai Rusijos prezidentas pareiškė, kad nebenori važinėti vokiškais „Mercedes Benz“, ir įsakė suvienyti Rusijos gamintojų pajėgas. Tačiau nei susivienijimas „Sollers“, nei jau bankrutavusi „Marussia“, nei ZIL nesugebėjo sukurti originalaus limuzino V.Putinui ir jo palydai. Todėl galiausiai nuspręsta skolintis variklį iš „Porsche“.

TAIP PAT SKAITYKITE: Sudaužyti du Vladimirui Putinui sukurti ir pagaminti automobiliai

Kaip išsiaiškino naujienų agentūra „Moskva“, terminas „Aurus“ simbolizuoja du dalykus. Lotyniškai „aurum“ reiškia auksą. O žodžio „Aurus“ galūnė – Rusijos pavadinimo dalis.

Taigi „Aurus“ neva simbolizuoja Rusijos svarbą ir pirmavimą prieš kitas valstybes. Ne veltui grafinė šio prekinio ženklo išraiška – keturių spindulių žvaigždė.

Žodis „auksas“ čia gal ir visai į temą. Į užsitęsusį ir praktiškai jokios naudos kol kas nedavusį projektą „Kortež“ Rusija investuoja 180 mln. dolerių. Tačiau kai kurių specialistų nuomone, turės tik kiniško dizaino pabaisą su geru „Porsche“ varikliu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius